Herkese merhaba arkadaşlar, mutfaktaki priz yetersiz olduğu için üçlü çoğaltıcı başlık taktım ve bir girişe su kaynaticinin direkt kendi fişini taktım ve diğer girişe de ek uzatıcı kablo takıp o kablonun ucuna da mikrodalganın fişini taktım biraz fazla ek gibi oldu ama başka imkan yok zararı olur mu tehlikeli mi bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim siyah fiş su kaynatıcı beyaz kablo ise ek uzatma kablo.
Tek bir prize en fazla kaç çoğaltıcı ve ek bağlanabilir?
Kullandığın ara fiş kaliteliyse ve normlara uygun üretildiise, 16A yani 220x16=3500Watt ile sınırlıdır. Kettle uzun çalışmaz zaten, microdalga da çok çekmez ve kısa, süreli çalışır, ama tavsiyem tek deliğe giren çiftli prizler var metesan, schneider, legrand gibi kaliteli markaları kullanmadı. Böyle ece 3 lüyü kullanmazsın
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
İkisi de cok kısa süreli çalışıyorlar zaten bazı zamanlarda aynı anda denk gelmiyorlar bile mesafe yakın olsa ayırıcam ama o da yok teşekkür ederim
Mesela su ısıtıcısına bak bir yerlerde yazar kaç watt olduğu. Mesela 2200w olsun ısıtıcı. 220volta böldüğünde 10 amper çıkar sonuç. Çalışırken max. 10 amper çektiğini anlarsın yani. Ona göre yanına takacağın cihazlarıda seçebilirsin. Ama sana tavsiyem çoğaltıcıya çok yüklenmemen. Onun yerine işini görecek olanı tek prize taksan işin bittiğinde çıkarsan daha iyi olur