Ukrayna uçak ve motor teknolojisi ile mühendisleri Türkiye'ye getirilip üretim yapılabilir mi?

Ukrayna uçak ve motor teknolojisi ile mühendisleri Türkiyeye getirilip üretim yapılabilir mi?
Ukrayna uçak ve motor teknolojisi ile mühendisleri Türkiyeye getirilip üretim yapılabilir mi?
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle dünyada ihtiyaç duyulan bir çok teknoloji ürünü özellikle de uçak ve uçak motorları, çeşitli tip büyük teknolojik motorların üretimleri de durdu. Bizim Tiha ve Siha'larımız da son dönemde Ukrayna'da üretilen motorlar kullanılmaktaydı. Ayrıca Ukrayna tarafından üretilen dünyanın en büyük nakliye uçağı da Rusya saldırısında imha edildi keşke daha önceden Türkiye'ye getirilip muhafaza altına alınsaydı. Peki Türkiye Ukrayna'lı mühendislere ve teknikerlerine kapılarını açarak bu fabrikaları Türkiye'de kurup üretim üssünü ülkemize taşıyıp hem kendi hem de diğer ülkelerin ihtiyaçlarına cevap verir hale getirilemez mi? Bunu sadece Türkiye değil bir çok devletinde düşündüğüne eminim ama aramızdaki tarihsel bağlarla bu işin ülkemizde yapılabileceği düşüncesindeyim. Peki sizin bu konuda ki görüşünüz nedir?
Evet, mühendisleri ve şirketleri teknoloji açısından çok ileri
Hayır, buna Rusya izin vermez
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Ukrayna uçak ve motor teknolojisi ile mühendisleri Türkiye'ye getirilip üretim yapılabilir mi?