İlk emoji, 1635'li yıllarda Slovakyalı Jan Ladislaides isimli bir hukukçu tarafından kullanıldı. Dosyaları içerisinde bulunan emoji, ''smile'' (gülücük) emojisi idi.
Ancak bunu dijitalleştirip çeşitli emojiler yaratan 1998 yılında Japonyalı Shigetaka Kurita oldu.
Özellikle sosyal medya uygulamalarının yaygınlaşmasıyla emojiler de sık sık kullanılmaya başlandı. Bazen uzun mesajlara tek bir emojiyle dahi cevap verilebiliyor artık.
Kimi emojiler birçok kişiye samimi gelmiyor. Size samimi gelmeyen bir emoji var mıdır?
İnternet & Teknoloji konusunda 565 cevap paylaştı.
#SelammGençlikk 🍀 En çok bana hitap eden emojilerimi belirteyim daha çabuk anlaşılır böylece; 🍀🤓🍏⭐🍕🍔🍟🔥😍❤️ Top 10 favori emojilerimdir kendileri 😂 Diğer emojileri de kullanılabilir buluyorum. Doğru anda ve %97 oranında emojiye düşünülmüş bir metin eşlik etmeli bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.. #TubaSueda 🍀
Duru Önver g*ri zekalısı profilini p*rno kullanıyor olduğu için sürekli ahlaksız şeyler paylaştığından şunu kullanıp duruyor, o yüzden acayip itici buluyorum: "🥵".
Halbuki ben kullanırken hiç gözüme batmıyor çünkü "terledim, koştum, çok yoruldum 🥵" derken kullanabilirsin. Ama bu s*lak her boka "hot 🥵" diyerek kullanıyor, o yüzden artık kusasım geliyor.