Telefon bağımlılığım var, ne yapmalıyım?

Arkadaşlar maalesefki bende ileri derecede bir telefon bağımlılığı var okul olduğu günlerde telefonla ilgilenme sürem 6 7 saat haftasonu ise telefonla geçirdiğim vakit 11 12 saatin üzerine çıkabiliyor konuştuğum herhangi bir flört/sevgili falan da yok gün içerisinde yazışmam sadece yatmadan 1 2 saat önce arkadaşımla kuzenimle yazışırım instagramin zamanımı çok fazla yediğini farkettim ve instagrami sildim telefonla ilgilendigim süre 1 saat inse de yine ister istemez telefonu aliyorum. Ders çalışmama engel oluyor, dersimden alıkoyuyor, beni çok fazla üşengeçliğe itiyor. Bazen ders çalışmadım diye baya vicdan azabı çekiyorum moralim falan bozuluyor. Son 10 dk bakayim diye diye 1 saati telefonun başında geçiriyorum. Kendimi uzaklaştırmak istiyorum ama engel olamıyorum bu da ister istemez moralimi bozuyor. Bu telefon yüzünden haftasonlarimi berbat geçiriyorum tavsiyeniz varsa lütfen yardım edin beni bu illetten kurtarın ne ders çalışabiliyorum ne ailemle doğru dürüst vakit geçirebiliyorum lütfen yardım edin
Telefon bağımlılığım var, ne yapmalıyım?