Windows 11 gereksinimlerini karşılamayan bilgisayarlarda güncelleme kısmında zaten bir uyarı yer alıyordu. Lisanssız sürümlerde çıkan "Windows’u etkinleştir" uyarısı ile aynı bölgede bir filigran bulunacak ve kullanıcıları "Sistem gereksinimleri karşılanamadı" ibaresiyle uyaracak.Windows 11 sistem gereksinimleri:
1 GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci
4 GB RAM
64 GB veya daha büyük depolama
WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu grafik kartı
Windows 11 ile uyumsuz olan bilgisayarlarda uyarı çıkacak. Çıldırmalık değil mi?
Beyinsiz microsoft. Bıktık gereksiz şeylerden. Bilgisayarım karşılıyor W11 i fakat biostan bazı ayarlar kapalı olduğundan uyumsuzluk gösteriyor. Üstüne üstük birde insanların tercihlerini patchlerle kapatıyorlar. W11 de insanlar başlatı sola alıyordu onu kaldırmışlar. Şu firmalar insanların isteklerine göre yaptıkları şeylere neden saygı göstermeyip kendi kafalarına esenleri yapıyor anlamak çok güç.
İnternet & Teknoloji konusunda 5,9b cevap paylaştı.
O uyarıları kaldırmak mümkün ama nereye kadar direneceksiniz ki. Bu gayet normal. Eski PC lerde sprun oluştuğu zaman da sorumluluk Microsofta bağlanıyor. Kendilerini korumaları gerek. Sistem gereksinimlerinde önemli bir detayı atlamışsınız.
Ben Windows 11'e geçtim ama işlemcim Microsoft işlemci listesinde olmadığı için işlemcimi değiştirdim. anakartta tpm 2.0 olmazsa yine geçilmiyor. Çok iyi bir sistem olmuş beğendim. gecmek isteyen sistemi upgrade etmeli mecburen
Öyle bir şey olursa yazılımcılar onun için fix yayınlarlar bence. Windows 11 kullanıyorum ve Insider üyesi olduğumdan sağ altta Insider Preview falan yazıyor ama programla kaldırıyorum