NASA ay yüzeğindeki derin yarığı keşfine hiç şaşırmadım. Peygember Efendimiz'in yüzyıllar önce gerçekleştirdiği Şakkul Kamer mucizesi gündeme gelmesi bekleniyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan NASA başkanı eski astronot Tim Wrightler, "Bu yarığın nasıl meydana geldiğini bilmiyoruz" dedi. Bir basın mensubunun bunun Kuran'da yer aldığını ve Peygamber mucizesi olduğunu söylemesi üzerine bocalayan Wrightler, "Burada inançları tartışmıyoruz" dedi. Bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi. İşte Kur'anı Kerim'de işaret edilen 3 mucize ise şöyle: 'AY'IN YARILMASI' Kamer Suresi'nde kıyamet gününden, peygamberlerin söylediklerini reddeden Nuh, Ad, Hud, Lut kavimleri gibi çeşitli kavimlerin ikaz edildiklerinden ve cezalandırıldığından, Allah'ın emirlerine uyanların cennete gideceklerinden bahsedilir. Surenin ayetleri ve hadis rivayetleriyle Muhammed'in bir parmak işaretiyle "ay'ın parçalanması" mucizesini anlatan ayetlere dönüşmüştür. Mucize ise şöyle gelişmiştir, Peygamber Efendimiz elli iki yaşındaymış. Mekke'de Kureyş kâfirlerinin ele başları karşısına geçmiş. "Peygamber isen ayı ikiye böldür" demiş. Peygamberimiz ellerini kaldırmış dua etmiş. İşte o anda ay ikiye bölünmüş. Yarısı bir dağın yarısı da bir başka dağın üzerinde görülmüş. Fakat onlar yine de inanmamışlar." Bakalım şimdiki insanlar bu habere nasıl bir kılıf uyduracaklar?
İnternet & Teknoloji konusunda 2,1b cevap paylaştı.
Bu yarık yıllar önce keşfedilmişti, neden bunu yeni bir keşifmiş gibi açıkladılar anlamadım. Yani bunu ben bile 10 - 15 sene evvel biliyordum. O zaman da bu tarz bir haber çıkmıştı.
Ay'ın yarılma mucizesini biliyorum. Bunun haricinde, NASA'nın bu yarıkla ilgili Bilimsel Açıklaması ne olacak onu merak ediyorum.