Selamlar herkese..Son zamanların yükselen metaforu, benim ise içine asla girmek istemediğim, dehşete düştüğüm bir olay var ki ona kısaca 'metaverse evreni' diyorlar..
Kısaca belirtmek gerekirse şu an elle tutulan, gözle görülen her şeyin, her materyalin ve canlının sanal ortamda birebir aynısına ulaşabilmek..Bugün okuduğum. bir haber ise her gerçekten yok artık dedirtti. Haberin ayrıntıları en altta kaynak linkte mevcut.
Yani demem o ki;
Suudi Arabistan müslümanların en büyük kutsallarindan Kabe'yi metaverse evrende ziyarete açmış. Yani artık isteyen herkes bulunduğu ortamdan Kabe'yi tavaf edebilecek, şeytan taşlayabilecek ve kısaca hac vazifesinin gereklerini yapabilecek..
Akla gelen ilk soruyu bende sizlere sormak istedim.
Bunun olacağı vardı zaten. Sanal mekanlar zamanla daha artı ak ve insanlar evlerinde koltuklarına oturup dünyayı gezmeye çıkacaklar. Tabi bu fiziksel ve ruhsal olarak ne kadar doğru tartışılır. Bazen güzel bir rüya gördüğümüzde hiç bitmesin isteriz işte metaversin de amacı o rüyaları uzun süre hatta süresiz devam ettirmektir. Bu neticede insanları devamlı bir uykuya daldırıp köşeleştirme projesi olarak bakıyorum. Hac ibadeti fiziksel olarak yapılan bir ibadettir. Rüya da kabeyi tavaf edebiliriz ama bu hac ibadetini tamamlanmış olduğumuz anlamına gelmez. Bizim insanımız bazı olumsuz olay ve durumları sosyal medya aracılığıyla popülerite kazandırabilir. Ve metavörese karşı olanları gerici gözüyle bakacaklardır.
Dünyayı yüneten belirli kişiler önce dünyayı kirlettiler şimdi ise hayal dünyamıza girmeye çalışıyorlar. Hayal dünyamızı onlara satarsak artık lugattan "özgürlük" kavramını silmek olacak.
İnternet & Teknoloji konusunda 519 cevap paylaştı.
Ben iki defa gittim kabeye umre için. Gördüğüm şey şu: Kabe onlar için bir ticaret malzemesi. Çevreye yapılan süper lüks binaların arasında kabe bit kadar kalıyor. Araplar için bir kutsiyeti yok, ticari değeri var. Oraya kutsiyet yükleyenler bizim toplumumuz. Sanal hac için bir fetva çıkarıp metaverse dünyasında sanal hac satışı yaparlarsa hiç şaşırmam.
İnternet & Teknoloji konusunda 732 cevap paylaştı.
yaniiiiiii :) hac ibadetide kapitalizmin bir masalı :) kaldı ki ne kadar manevi duygularla gidersen git nasil bir hissiyat yasarsan yasa hayatin en buyuk gercegi kapitalizme yenilen maneviyat ki muslumanlik demiyorum cunku o az kalir :) metaverse evrenine gec kalmamak icin telasa dusen musluman alimlerimi arap yoneticilerimi kapitalizmin gercekleri mi? sorunun cevabini siz kendinize verin :))))
Korkutucu bir haber. Ama sanal hac diye bişey olmaz. çünkü haccın farzları vs var onları orada yapman lazım. yoksa pc başında google earth tan da yapardın haccı öyle olsa metaverse i beklemeye gerek yoktu...
Haccın ibadetin sanalı olmaz. Yani hastayım namazımı kılamıyorum ya da zor geliyor ama namazımı bilgisayarda bir robota kıldırıp sevabını alacağım gibi🙄🕋 Metaverse evrenide bana uymaz
Olur hem de bal gibi olur. Nerede kazanç varsa yaparlar. Hatta Helal fetvası bile çıkarırlar. Helal faiz sertifikası gibi buna da bir sertifika çıkarırlar. Yeter ki para gelsin.