deep web hakkında bilgisi olan var mı biraz bilgi versin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Deep web ve dark web birbirinden FARKLIolan kavramlardır.
Deep web internet üzerindeki Google Yahoo gibi arama motorları tarafından arama sonuçlarında indekslenmeyen her türlü verinin, içeriğin olduğu kısma denir ve Internet'in %95'ten bile belki daha fazla olabilecek kısmını oluşturur.
Örnek : Google drive'da sadece kendinin görebileceği şekilde sakladığın video, müzik, dosyalar DEEP WEB içerisinde bulunur. İnternet'e bağlı cihazdaki verilerdir ama indekslenmez.
DARK WEB: Genellikle deep web olarak kullanılır bu kavram dostum. Tor Browser adı verilen Firefox tabanlı özel bir tarayıcı kullanarak bağlanılabilir. Tor, VPN silsilesi kullanarak dark webdeki sunuculara eriştiği için loglardan istekler geri izlenemez ve Dark Web'deki bir sunucuya gelen istediğin hangi kullanıcının IP adresinden geldiği tespit edilemez. Bir VPN'den geliyor gibi görünür. Birçok illegal işlerin döndüğü doğrudur. Tonla insanları kandırarak coinlerle para alıp karşılığında yapması gereken işi yapmayan insan doludur. Hacklenen verilerin buradaki forumlarda satıldığı doğrudur.
Bağlanırken hem gizliliğe hem de siber saldırılara maruz kalmamak için alınması gereken önlemler mevcuttur. Eğer önlem alınmazsa bilgisayarınıza zararlı yazılımlar bulaşabilir veya bu platformları zararlı aktiviteleri tespit etmek ve istihbarat sağlamak için kullanan Interpol ve Emniyet güçleriyle başınız derde girebilir.
Acemiyseniz ve önlemlerini bilmiyorsanız denememeniz öneririm. (WHONIX VBOX + Ekstra VPN gibi çözümler)06 Yorumla- +1 yıl
peki karşına kesin çıkmıştı youtube da hacker 2016 bu filmde adam hackera yasadışı bilgi verip ürün alıyordu ya da ucuza ürün alıp satıyordu bu şeyi tam olarak anlatırmısın anlamadımda bide gerçekten dark web de öyle bişey var mı bide film de dark web de gözüküyodu gerçekten öylemi ben hiç görmedim çok görmek istiyorum
- +1 yıl
Filmi bilmiyorum yorum yapamam. Ancak bahsettiğin şeyler mümkün.
Dark web ilk ortaya çıktığında aslında tam olarak dark web olmadan istihbarat memurlarının gizli haberleşebilmesi için kullanılıyordu. Sonra kalabalıkta gizlenmenin daha kolay olmasından dolayı halkında erişebileceği hale getirildi. İlk 70lı yıllarda 2 üniversite öğrencisi uyuşturucu ticareti yapmışlardır kendi aralarında. Günümüzde yapılan işin karşılıkları yani ücreti de kripto para olarak ödenmektedir bu yüzden IP'ler belli değil, kripto para sayesinde paranın da takibi yapılamıyor. Bunlar yüzünden YASADIŞI işler yapanların habitatı haline gelmiştir. Suçlusu da orada polisi de cahili de bilgi edinmek isteyeni de. Mesela bi amerikalı Abd pasaportu satışı yapıyor. Önce parasını kripto para karşılığı alır. Eğer suçlunun da dürüstüyse sahte pasaportu basar ve adama kargolar. Bunlar mümkün. Kolpa adam çok çok fazla ama işini yapan bilinen isimler de var.
Gelelim merak konusuna. Bu soruları soran birisinin SADECE YOUTUBE üzerinden Tor ile Dark webe bağlanan kişilerin videolarını izlemesini tavsiye ederim. Türkçe videolar yetersiz gelirse İngilizce olarak da aratabilirsin. Videolar bu bilgisizliğinle başını derde sokmaman ve Tor ağının nasıl bir yer olduğunu anlaman için gayet yeterli olacaktır. - +1 yıl
Öncelikle Google üzerinden aşağıdaki soruları araştırmalısın.
1- Bilgisayar Ağı nedir? (computer networks)
2- INTERconnected NETworks yani (INTERNET) nedir?
3- Internet (Ağların ağıdır) üzerinde çalışan World Wide Web servisi (WWW ya da kısaca web denir) nedir? Diğer servislere de göz atabilirsin internet ve servisleri daha iyi kavramak adına. (FTP, VoIP, E-mail)
4- Arama motorları nasıl çalışır? (çok detaya girmeden, Robots. txt dosyası nedir? , web sitelerini/sayfalarını nasıl indekslenir?)
5- TOR Ağı nedir?
Cevaplarını yeterince iyi anladıktan sonra "hangisi üstün" sorusunun anlamsız olduğunu anlayacak ve kendi kendine cevap verebileceksin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
insanın başına ne geliyorsa meraktan geliyor, sen bilirsin ama nasıl girebilirim diye soruyorsan yüksek ihtimalle başını derde sokarsın bence uğraşma :(
10 Yorumla İllegal herşeyin rahatlıkça ulaşılabildiği ve sizin konumuzunu bulmaya çalıştıklarında ya boş bi tepedeki arazinin gözüktüğü ya da anlamsız sayıların çıktığı bir alan. Gizlilik ve suç Dark webi tanımlayan en iyi kelimelerdir.
00 Yorumla- +1 yıl
sana gelecek en derin en aydınlatıcı bilgi şu olacak : Derin web knk hackerlar varmış banka soyuyorlarmış karı pazarlıyorlarmış, direk onun yerine bilgilendirme amaçlı videolar ve denemeler okusan daha faydalı
00 Yorumla - +1 yıl
kullanmak istiyorsan deep web'i tor project tarayicisini tipki google chrome kurarmis gibi kur. ardindan ona ozel bi arama motoru var oraya istedigin seyi yaz. gun buy filan. bir suru. onion diye biten site karsina cikcak. gir keyfine bak. fbi egm filan bulasmaz berak etme. uyusturucu almadigin surece...
00 Yorumla - +1 yıl
Feysde gruplar vardı.
İzlerken gözlerimden yaşlar akıyordu üzüntüden..00 Yorumla kardeşim sakın girme girmeyede çalışma ben denedim bir ton iş çıktı başıma
01 Yorumla- +1 yıl
Arama motorları tarafından indexlenemeyen, erişilemeyen özel bir ağdır kendisi.
00 Yorumla burada neden arıyorsun? bir sürü makele var git oku araştır öğren sende
10 Yorumla- +1 yıl
tor browser indir, googledan nasıl girilir bir kaç video izle anlatıyorlar zaten, kolay gelsin. dikkat et her linke tıklama
01 Yorumla - +1 yıl
bence hiç girme direkt hackerların olta attığı yer.
11 Yorumla Benim tanıdığım DeepWeb uzmanı var istersen discordun varsa konuşursunuz veya instagram
01 YorumlaNasıl bir dünya merak ediyorum doğrusu.
00 Yorumlaküçükken ben de sürekli girmeye uğraşırdım.
12 Yorumla- +1 yıl
toru indir gez kanki
00 Yorumla Beni yok
00 YorumlaNe istersin :)
Şaka şaka bilgim yok.00 Yorumla- +1 yıl
Yokkk
00 Yorumla - +1 yıl
giren cikamiyor
00 Yorumla hyr yok
00 Yorumla- +1 yıl
O ne
01 Yorumla Buzdağın altı