herkese merhaba. bilgisayardan anlayan biri yardımcı olabilir mi lütfen. sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. bilgisayar servisine götürecek zamanımda yok bugün oyüzden eğer evde kendi başıma halledilebilecek bir şeyse lütfen yardım edin de halledelim ya memory test’i yaptıktan sonra ekrana ‘memory quick check:passed ‘ yazısı geliyor ancak sonra tekrardan eski haline geri dönüyor hard drive checki yaptığımda ise ‘smart check: not installed - short dst: not installed’ yazısı çıkıp tekrardan eski sayfaya geri dönüyor
internetten yazılanları denememe rağmen bi türlü olmadı. sizce evde halledilebilecek bi sorun mu bu?
"Smart check: not installed - short dst: not installed" nasıl çözebilirim?
Bu bir hata değil HP’nin sorun tanımlama için yaptığı bir sistem. Memory checki seçin ve quick check yapın. Sorun varsa gözükecektir
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
dediğim gibi memory checki ya da quick checki seçtiğimde her seferinde tekrardan aynı ekrana dönüyor. 3 saate yakındır her şeyi denememe rağmen kendim halledemedim
dün olmuştu canım kardeşim yüzünden. şarja takıldığından dolayı bilgisayar üstünde olduğu masadan bi üç cm kadar altta olan diğer masanın üzerine düştü. öyle aşırı bi sert düşüş değildi ama demek ki bilgisayarı etkilemiş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Bu bir hata değil HP’nin sorun tanımlama için yaptığı bir sistem. Memory checki seçin ve quick check yapın. Sorun varsa gözükecektir
dediğim gibi memory checki ya da quick checki seçtiğimde her seferinde tekrardan aynı ekrana dönüyor. 3 saate yakındır her şeyi denememe rağmen kendim halledemedim
Quick checki seçtiğinde hangi ekran geliyor
yüklediğim 3. görsel çıkıyor ekrana
Fake hesaptaysa olsa instadan yazar mısın bi oradan bulduğum çözümü atayım
Ha instayı yazmamışım :) olgnitto
Bios ayarlarından hdd diaki birincil boot okarak seçin. Ama zannımca harddisk arızası
PC modeli nedir?
Windows sonradan mı yüklendi? Geldiğinde yüklümüydü?
Bu ekrana neden giriyosun ki? Exit de cık sürekli bu sayfaya geliyorsa tuş basılı kalıyor demekki
bu ekrana kendim girmedim ki. bi anda oldu ve exite her ne kadar bassamda işe yaramıyor
Tuş basılı kalıyor eger sen basmıyorsan PC tusuna uzun basılı tut kapansın
Sonra tekrar basarak aç
defalarca kapatıp tekrardan açtım. ama her seferinde bu ‘HP PC hardware diagnostics uefı’ ekranı çıkıyor karşıma. çıkamıyorum da napacağımı şaşırdım
Bana klavye basılı kalıyor giib geldi
peki çıkış yapmanın başka yolu yok mu
Tuş basılı kaldığı için sürekli aynı ekrana düşüyor masaüstüyse klavyeyı sök laptopsa sen yapamazsın
yani bi servise gitmem şart. anladım teşekkürler yinede vaktini ayırıp cevap yazdığın için
Rica ederim mahallendekı bılgısayarcıda çözer garantisi varsa servise git
garantisi duruyor hala. peki garantisi olmasına rağmen bi ücret alınır mı tamir karşılığında
Eger klavyeye bir şey dökmediysen almazlar
hayır bilgisayara herhangi bi şey dökülmedi. servise götüreyim o halde en iyisi
Aynen
Takılı olan usbleri çıkart
cihazda şu an herhangi bi USB takılı değil
Böyle bir hata almazsın bu bir hata değil üstelik başlangıç ayarlarına gir bios tan. İlk hdd yi uefi iptal et.
İlk hddyi seç
BİOS unda sıkıntı var sanırım
Format gerekebilir ben de pek anlamıyorum
Nasıl oldu bu
keşke bende bilsem
Hani yardımcı olalalım demiştim
ne yazık ki bende neyden dolayı olduğunu bilmiyorum. tek bildiğim bu ekrandan bi türlü kurtulamadığım
Diskiniz arızalı olabilir. Yere düştü mü hiç ya da vurdunuz mu
üç cm kadar kısa bi yükseklikten düşmüştü. herhangi bi çiziği ya da ekran kararması olmamıştı gerçi. sizce o düşmenin etkisinden mi böyle oldu
Olabilir bu olaydan ne kadar önce oldu bu
dün olmuştu canım kardeşim yüzünden. şarja takıldığından dolayı bilgisayar üstünde olduğu masadan bi üç cm kadar altta olan diğer masanın üzerine düştü. öyle aşırı bi sert düşüş değildi ama demek ki bilgisayarı etkilemiş
Disk arıza yapmışsa sebebi bu. Modeli ne laptopun
hp elitebook 840 g2
Hardisk çıkarılıp tekrar takar mısın