Sosyal medyadaki haliyle gerçekte gördüğüm hali arasında dağlar kadar fark olan kişileri gördükçe sanırım her geçen gün daha da profesyonelleşiyorum shop yapılmış fotoğrafı anlamada. Siz bu konuda ne kadar başarılısınız?
Shop yapılmış fotoğrafları ayırt etmede ne kadar başarılısınız?
İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
Ben başarılı bir şekilde ayırt edebiliyorum çünkü ben de yapıyorum bazen mesela şu anda profil fotoğrafımdaki fotoda hiç photoshop yok.
Ama aynen senin de soyledigin gibi mesela bir insanı gerçekte görüyorum ondan sonra sosyal medyadaki fotoğraflarla da bakıyorum o kadar çok filtre o kadar çok düzenleme var ki böyle kendi yüz hatları kaybolmuş ikisi aynı kişi değil gibi. #reda 🤗
Bu durumu aşırı abartanlar çok, ister istemez fark ediliyor. Hobi olarak doğa fotoğrafları çekiyorum. Dolayısıyla Adobe photoshop yazılımlarına merak salıp kullandığım için az çok anlayabiliyorum. Fazla aşırıya kaçılmamalı.🙂
artık o kadar gerçekçi yapıyolar ki tanımasam asla anlamam bazılarını
Cevap sahibi
+1 yıl
mutlaka gözden kaçırdıkları, atladıkları detaylar olacaktır. bir tane ben olabilir ne bileyim kimsenin gözüne çarpmayan dudak kenarındaki yamukluk, açıklık ya da kaşların konumundaki milimetrik farklar vb. muhakkak yapacaklar bi hata, omuz kenarındaki ovallik gibi şeyler de olabilir ille de yüz değil