Redmi note, poco X3 filan 1200-1300 TL. Yurtdısından getiren bir telefoncu satıyor. Güvenilir mi bu tarz telefonlar? Daha önce alıp kullanan var mı?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
22Cevap
- +1 yıl
yurt dışı telefon kaydında harçlar çok yüksek sanırım. Aynı fiyata denk gelecekse neden bu işe kalkışasınız ki. :)
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı. araba , cep telefonu , bilgisayar gibi şeyler ülkemizde astronomik yüzdeli vergilerin alındığı sayılı bir kaç ülkeden biri.. bütün dünyanın 250- 300 dolara kullandığı telefonları burada 5 - 6 000 liraya kullanmak zorunda kalıyoruz.. tabi ister istemez bu tip şeyler yaşanıyor.. cihaz replika değil orijinalse sorun yaşamazsın kullanırken belki ama garanti dışıdır böyle cihazlar.. ve misal çift hatlıysa , sadece tek bir sim kartı kullanabilirsin.. diğerini tanımaz cihaz...
00 YorumlaCin e giden de ayni yerden uretiliyo turkiye ye gelende ayni yerde uretiliyo sadece turkiye ye gelene pasaport uzerinden isletilip kullaniliyo o telelfonu da kimse kullana miyo yani o telefon bozulana kadar sadece sen kullana biliyorsun ayrica pasaporta islettigin de de zaten ayni fiyata denk geliyo
00 Yorumlagarantisi olmayacak pasaporta işleteceksin düny kadar vergi çıkıyor, telefoncular antin kuntin yapıp açıyorlar onunda 3 gün sonra ne olacağı belli değil. parama göre düşük model telefon kullanırım bozulursa naparım, imei si kapanırmı derdim olmaz
00 Yorumla- +1 yıl
Güvenilir mağazalardan alırsan sorun olmaz. Xiaomi'nin kendi sitesinden orjinal olup olmadığını kontrol et.
Garanti konusunda pek bir şey bekleme ki şans işi ihtiyacın da olmayabilir garantiye.04 Yorumla- +1 yıl
Sorun olmaz. Ama GLOBAL versiyonları al.
Ben kullandım ama çok kötü iki de bı donuyo ayrıca sürekli sürüm güncellemesi istiyo rehberdeki görmek istemedeğin bir numarayı silmek istediğİnde silindi gösterip geri numarayı silmiyo kendi kendine aradı bı telefon sıfırlanıyo miu sürümü ataması diyip mesaj yoluyo xiomi cloud etkinleştir diye her gün mesaj geliyo yani verdiğin paraya değmez açıkçası
00 Yorumla- +1 yıl
Kullanan arkadaşlarım var fakat sana spot ürün satıyorlar, haliyle garantili ürünler değil. Pek sağlıklı olmaz bu alışveriş fakat nerden baksan işin sonu şans ya
00 Yorumla - +1 yıl
ucuza gelmiyor vergisiz kaçakcılardan aldığın için fiyatı uygun oluyor hırsızlık gibi düşünün mağazadan bi tv alsam bedavaya mı gelmiş oluyor yoksa çalmış mı oluyorsun bi fark yok
00 Yorumla - +1 yıl
klon imei , ben 4200 verdim poco x3 pro ya , adam tahtakalede kendisi söyledi bizden almayın biz turistlere satıyoruz diye.
03 Yorumla- +1 yıl
Evet bazılarına yazılım atılabilip tekrar açıldığı gibi , bazıları çöp oluyor yani telefon niyetli kullanamazsın. Anca tablet gibi vs kullanırsın.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ben 4 yıl önce ithalatçı garantili telefon aldım, hala kullanmaya devam ediyorum. Ama sen eğer direkt kaçak olarak getirilen telefonlardan bahsediyorsan alınmaz.
00 Yorumla- +1 yıl
Hiç kullanmadım guvenmem almam ama öyle bi durum olsa
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
eski 4,5 g telefonun emailini yenisine geçirtirsen sorun olmaz ve güncellemeyide yapmazsan veya söylenen kurallara uyarak yaparsan sorun çıkmaz bu fiyatlar bunu gerektiriyor çünkü
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Bana da lazım 3 3 4 aydır telefon alamıyorum 2.500 dan aşağı değil bin bir buçuk almak isterim önerin var mı lütfen ya bana da yardım et nerden alcaksn
00 Yorumla Benim kuzenim pocodan aldı şu anlık bir sorunu yok.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Orjinal olansa evet sadece imeili gidiyor onu da attiriyon tamam
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
İyiside var kötüsü de ama vergiden kaçırma olduğu için ucuza geliyor
00 Yorumla eger orada bı arkadası ya da bı tadıgın alıp sana gonderıyorsa sorun yok. ama guvenılmeyen bıyerden alıyorsan o zaman gecmıs olsun. :)
00 YorumlaYani yurt dışından telefon alsan bile pasaporta vereceğin para Türkiye de alacağın telefonla aynı fiyata gelir hemen hemen o yüzden direk trden al 😄
01 Yorumla- +1 yıl
Aga siz hiç yurt dışı telefon kullanmamışsınız gelip burada akıl veriyorsunuz yukarıda bahsettiği telefonlara imei çakıyorsun bir daha da sorun olmuyor senin bahsettiğin imei olayı iPhone ve Samsung yüksek serilerinde geçerli.
Güvenilir calisir ama birgün başina bisey gelirse garanti filan yok mecburen para basacaksiniz
00 Yorumla- +1 yıl
1 bucuk yil önce aldım ama gecen ay imei kayıt dışı olduğu için mesaj geldi imei attirmam gerekicek
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
yurt dışında 1 k dolar olan ürün burada 32 k tl , bin otobüse al yunanistan vs den 2k tl civarı açtırma parası mı ne var
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 2,2b cevap paylaştı. Dolar kuru böyleyken o fiyata iyi bir telefon yok.
00 Yorumla- +1 yıl
Ben aldım güvenilir ama aldığın yer önemli
019 Yorumla- +1 yıl
Ben Moskova’da yaşıyorum iPhone 7plus aldım ordan ve orijinal ama işte sizin alacağınız kişi önemli orijinal olmazsa replika olursa elinizde kalır
- +1 yıl
Güzel genç insanlar ve bekarlar için güzel bir yer çok şey ucuz ama virüsten sonra çok şey zamlandı
- +1 yıl
Yazın çok güzel kışın evet soguk ama alışıyor insan ben afyonluyum ama Moskova’da çalışıyorum 5 senedir alışıyorsun
- +1 yıl
Sen sıcak bir yerde yaşıyorsun galiba 🙃
- +1 yıl
Neden zor olsun
- +1 yıl
Tanıdığın biri öncü olursa gitmen kolay olur
- +1 yıl
Dayım var 🤣🤣🤣 35 senedir orada
- +1 yıl
Özelden konuşma yok olsa düzğünce konuşuruz da
- +1 yıl
İstek attım insan kabul eder istek atar 🥺
- +1 yıl
Yazamıyorum işte bişiyler diyor sen bana atsan atabiliyormusun
- +1 yıl
Xper seviyen mesaj atmaya yeterli değil diyor 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺
- +1 yıl
Çok tuaf. Bir uygulama sen kaç yaşındasın nerelisin
- +1 yıl
Sansa
00 Yorumla - +1 yıl
Tasvip ve tavsiye etmiyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Açtırman gerekir oda 2000 tl tutuyor
00 Yorumla hayır almayın
00 Yorumlazannetmiyorum
00 YorumlaFarkeden bişey yok şu an elimde kulanyorum
00 Yorumla- +1 yıl
Merhaba telefon aldınızmı aldıysanız memnunmusunuz
00 Yorumla - +1 yıl
Alınan yer çok önemli mesaj yazdım bakabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Zannetmiyorum
00 Yorumla Merahaba
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Yurt dışından getirilen ucuz fiyatlı telefonlar güvenilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kesinlikle güvenilir değil
Yurt dışından kaçak yollar ile getirilen telefonlar orijinal telefonlar olabilir fakat birçok sorunu da beraberinde getirirler.
Yurt dışından getirilen kaçak telefonlar devletin vergi almasının önünde bir engeldir kaçak olarak telefon getirenler yakalandıkları anda kaçakçılık suçundan dolayı yargılanacaktır. Siz suçlu olmasanız bile işlenen bir suçun bir parçası olursunuz.
Yurt dışından getirilen telefonlar yazılım yolu ile IMEI yüklenerek yurt içinden alınmış gibi gösterilmektedir. Lakin BTK İçişleri Bakanlığı ile yaptığı ortak operasyonla bu şekilde telefon satanları tespit etmektedir.
Bakanlık internet sitesinde şu açıklama haberlere yansıdı. "Yurt dışından temin ettikleri cep telefonlarını yasa dışı yollar ile ülkemize getirerek haksız kazanç elde edenlere yönelik Bakanlığımızın Emiyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde SİNYAL OPERASYONU gerçekleştirildi. Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda 76 ilde sabah saatlerinde 341 adreste eş zamanlı operasyon başlatıldı."