Redmi note, poco X3 filan 1200-1300 TL. Yurtdısından getiren bir telefoncu satıyor. Güvenilir mi bu tarz telefonlar? Daha önce alıp kullanan var mı?
Yurt dışından getirilen ucuz fiyatlı telefonlar güvenilir mi?

Cevap
22Cevap
yurt dışı telefon kaydında harçlar çok yüksek sanırım. Aynı fiyata denk gelecekse neden bu işe kalkışasınız ki. :)
araba , cep telefonu , bilgisayar gibi şeyler ülkemizde astronomik yüzdeli vergilerin alındığı sayılı bir kaç ülkeden biri.. bütün dünyanın 250- 300 dolara kullandığı telefonları burada 5 - 6 000 liraya kullanmak zorunda kalıyoruz.. tabi ister istemez bu tip şeyler yaşanıyor.. cihaz replika değil orijinalse sorun yaşamazsın kullanırken belki ama garanti dışıdır böyle cihazlar.. ve misal çift hatlıysa , sadece tek bir sim kartı kullanabilirsin.. diğerini tanımaz cihaz...
Cin e giden de ayni yerden uretiliyo turkiye ye gelende ayni yerde uretiliyo sadece turkiye ye gelene pasaport uzerinden isletilip kullaniliyo o telelfonu da kimse kullana miyo yani o telefon bozulana kadar sadece sen kullana biliyorsun ayrica pasaporta islettigin de de zaten ayni fiyata denk geliyo
garantisi olmayacak pasaporta işleteceksin düny kadar vergi çıkıyor, telefoncular antin kuntin yapıp açıyorlar onunda 3 gün sonra ne olacağı belli değil. parama göre düşük model telefon kullanırım bozulursa naparım, imei si kapanırmı derdim olmaz
Güvenilir mağazalardan alırsan sorun olmaz. Xiaomi'nin kendi sitesinden orjinal olup olmadığını kontrol et.
Garanti konusunda pek bir şey bekleme ki şans işi ihtiyacın da olmayabilir garantiye.
Sorun olmaz. Ama GLOBAL versiyonları al.
Ben kullandım ama çok kötü iki de bı donuyo ayrıca sürekli sürüm güncellemesi istiyo rehberdeki görmek istemedeğin bir numarayı silmek istediğİnde silindi gösterip geri numarayı silmiyo kendi kendine aradı bı telefon sıfırlanıyo miu sürümü ataması diyip mesaj yoluyo xiomi cloud etkinleştir diye her gün mesaj geliyo yani verdiğin paraya değmez açıkçası
Kullanan arkadaşlarım var fakat sana spot ürün satıyorlar, haliyle garantili ürünler değil. Pek sağlıklı olmaz bu alışveriş fakat nerden baksan işin sonu şans ya
ucuza gelmiyor vergisiz kaçakcılardan aldığın için fiyatı uygun oluyor hırsızlık gibi düşünün mağazadan bi tv alsam bedavaya mı gelmiş oluyor yoksa çalmış mı oluyorsun bi fark yok
klon imei , ben 4200 verdim poco x3 pro ya , adam tahtakalede kendisi söyledi bizden almayın biz turistlere satıyoruz diye.
Evet bazılarına yazılım atılabilip tekrar açıldığı gibi , bazıları çöp oluyor yani telefon niyetli kullanamazsın. Anca tablet gibi vs kullanırsın.
Ben 4 yıl önce ithalatçı garantili telefon aldım, hala kullanmaya devam ediyorum. Ama sen eğer direkt kaçak olarak getirilen telefonlardan bahsediyorsan alınmaz.
Hiç kullanmadım guvenmem almam ama öyle bi durum olsa
eski 4,5 g telefonun emailini yenisine geçirtirsen sorun olmaz ve güncellemeyide yapmazsan veya söylenen kurallara uyarak yaparsan sorun çıkmaz bu fiyatlar bunu gerektiriyor çünkü
Bana da lazım 3 3 4 aydır telefon alamıyorum 2.500 dan aşağı değil bin bir buçuk almak isterim önerin var mı lütfen ya bana da yardım et nerden alcaksn
Benim kuzenim pocodan aldı şu anlık bir sorunu yok.
Orjinal olansa evet sadece imeili gidiyor onu da attiriyon tamam
İyiside var kötüsü de ama vergiden kaçırma olduğu için ucuza geliyor
eger orada bı arkadası ya da bı tadıgın alıp sana gonderıyorsa sorun yok. ama guvenılmeyen bıyerden alıyorsan o zaman gecmıs olsun. :)
Yani yurt dışından telefon alsan bile pasaporta vereceğin para Türkiye de alacağın telefonla aynı fiyata gelir hemen hemen o yüzden direk trden al 😄
Aga siz hiç yurt dışı telefon kullanmamışsınız gelip burada akıl veriyorsunuz yukarıda bahsettiği telefonlara imei çakıyorsun bir daha da sorun olmuyor senin bahsettiğin imei olayı iPhone ve Samsung yüksek serilerinde geçerli.
Güvenilir calisir ama birgün başina bisey gelirse garanti filan yok mecburen para basacaksiniz
1 bucuk yil önce aldım ama gecen ay imei kayıt dışı olduğu için mesaj geldi imei attirmam gerekicek
Kesinlikle güvenilir değil
Yurt dışından kaçak yollar ile getirilen telefonlar orijinal telefonlar olabilir fakat birçok sorunu da beraberinde getirirler.
Yurt dışından getirilen kaçak telefonlar devletin vergi almasının önünde bir engeldir kaçak olarak telefon getirenler yakalandıkları anda kaçakçılık suçundan dolayı yargılanacaktır. Siz suçlu olmasanız bile işlenen bir suçun bir parçası olursunuz.
Yurt dışından getirilen telefonlar yazılım yolu ile IMEI yüklenerek yurt içinden alınmış gibi gösterilmektedir. Lakin BTK İçişleri Bakanlığı ile yaptığı ortak operasyonla bu şekilde telefon satanları tespit etmektedir.
Bakanlık internet sitesinde şu açıklama haberlere yansıdı. "Yurt dışından temin ettikleri cep telefonlarını yasa dışı yollar ile ülkemize getirerek haksız kazanç elde edenlere yönelik Bakanlığımızın Emiyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde SİNYAL OPERASYONU gerçekleştirildi. Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda 76 ilde sabah saatlerinde 341 adreste eş zamanlı operasyon başlatıldı."