Whatsapp'tan, instadan vs engellemek, yani böyle bir şeye gerek var mıdır? Yoksa tamamıyla ona kapıları kapatmak için, bir daha yazmaması için bu gerekli midir? Ne dersiniz?
Eski sevgiliyi her yerden engellemek gerekli midir, ergenlik midir?
Musallat olan biriyse kafa rahatlığı açısından engellemek gereklidir. Bazılarında bu dahi çözüm olmuyor çünkü çevresinde ne kadar kişi varsa hepsinin telefonuna başvurabiliyorlar. Numara değiştirmekten başka çözüm olmuyor fakat böyle biri değilse gerek yok tabii ki engellemeye.
Öncellikle önünüze gelen her olumsuz yoksa bu ergenlik mi diye sormayın artık. Bunu 30,40 yaşlar arasında biride yapabilir çünkü ayrılmıştır o kişiden ve sosyal medyada gördüğünde tekrar yaşadığı güzel anıları hatırlamak istemediklerinden dolayı bir daha görüp hatırlamamak adına engelleme yolunu tercih ediyor olabilirler. Bunu yapmaları için illa ergen olmaları gerekmez ki. Sizde ergen oldunuz. Çevrenizdekilerin size sürekli ayyy ergen bu demesi sizi rahatsız etmez mi? Bu bir hastalık değil sadece çocukluktan yetişkinliğe geçiş süreci. Kimse bu aşamadan geçmeden yetişkin olmadı sende ananın karnında 24 yaşında olarak doğmadın. Bir ergen olarak söylüyorum bu kelimeyi iyi niyetle söylemediğiniz çok açık. Böyle anılmaktan rahatsızız. Madem ergen değilsiniz bizim rahatsız olduğumuzuda anlayabilecek beyne sahipsizdir herhalde. Böyle anılmaktan hoşlanmıyoruz.
Ergenlik, kötü bir şey değildir. Normalde insanların yapmayacağı şeyleri, yaşından hareketle yapar ve o olgunluğa sahip değildir. Kimse ergenliği kötü bir şeye sürüklemiyor. Lütfen konuyu bağlamından saptırmayalım. Eleştiriyi güzelce yapmak konusunda sıkıntı yok.
Burada belli bir kişiyi hedef alıp aha bu ergen falan diyen yok yani dost. :)
yazılanları okudum. engellemek ergence değil. bende engelledim. çünkü gördükçe üzülüyordum olmaycağını da bildiğim için. en iyi karar bu dedim. çünkü biz akrabaydık. bir türlü de kafamdan çıkmadığı için bu şekilde yapmaya karar verdim. daha az acı veriyor
Naçizane şahsi görüşüm bu mevzu biraz değişkenlik gösteriyor. Yaşanılan duruma göre, kişisine göre ve kişinin ya da kişilerin ayrılma vaziyetini atlatma durumuna göre değişkenlik gösterdiğini düşünüyorum. Ayrıca engellemekte ergence değil bana göre her insanın yapısının farklıdır , insanların bu tip olaylarda tepkisinin farklı olabilir. Açıkçası bazen bazı insanların sabrı taşabilir ya da morali bozulabilir. Bazı insanlarda çok alışmış olabilir umursamayabilir bunu net olarak bilmemiz bence zor.
Yoo değildir. Hiç böyle düşüncelerim yoktur. Eski sevgilimse engellerim. Onunla bağlantılı olanları da engellerim ki benden ona ondan bana laf taşımasın kimse. Bu ben ayrılsam da geçerlidir terk edilsem de geçerlidir. Bana esas engellememek, telefonunda numarasının kayıtlı olması ve sana kolayca ulaşabilmesi, sosyal medya hesabında hala ekli olması ondan yana hala bir umudunun olduğunu ve zavallı olduğunu gösterir. Bittiyse bitmiştir.
Eski sevgilimi engellediysem ona bir daha yazmamak içindir bu kırılmış isem üzülmüşsem bu benim ona güvendiğim içindir ve bittiğinde bunu kendim çözmeliyim neden diye sorgulamak istememek için bitmiş ise bitmiştir sonra silerim zaten numarasını biter gider.. engelde kalkar.. ama ilk süreçte tepkisiz kalamam diye kendimi durdurma seçeneği o gibi geliyor bana
Nasıl davranmak istiyorsan öyle davran çünkü biz hepimizin bakış açısı farklıdır ayy bunu engelledim ergen der veya derler kafasına girme ben olgun bi insanım bazen bende engel atıyorum bu benim ergen olduğumun anlamına gelmiyor hayat benim telefon benim en önemlisi karar benim
Ergenlik halinde yapılan sinirli davranışlar olur, kişinin olgunlaşınca yapmayacağı. Bu da o hareket midir gibisinden bir soru, lütfen içindeki manayı kavrayalım. Çocukluk mudur yazsam yine aynı şeyi diyecektin sanırım :)
@zAntiSosyall Soru benim sorum beğenmeyen gidebilir, insan gibi eleştiriyi her zaman beğenirim ki arkadaşın yorumunu da beğenmişim. Beni susturabilecek adamın profilimde işi yok.
Sorun çıkarmıyor ve ben yoluma bakmisken yola bakmama engel oluyorsa engellerim ama o yolunda ben yolumda hayatımıza devam ediyorsak engellemem buna çocukluk denmez tercih denir keşke hayatımızda sorunlu insanalr olmasa da engellemesek
İnternet & Teknoloji konusunda 754 cevap paylaştı.
Eğer çok gerekliyse. Yani seni rahatsız ediyorsa. Seni takıntı haline getirdiyse. ya da sen ona kafayı taktiysan, kafandan çıkaramadıysan. Eğer kendi halinde biriyse kendi haline bırakacan bisey yapmaya gerek yok
Rahatsız etmiyorsa lüzum yok bence. Durduk yere kimseye sapık muamelesi yapıp kendi iqnuzu sorgulatmayın. İnsanlar bu yüzden geçmişlerine saygı duymayı bırakıyorlar çoğu zaman.
Bence gerekli bir tavır değil. Ancak kişiler psikolojik olarak kendisini güvende hissetmek için böyle bir davranışa girebiliyorlar. Kadınlar daha çok yapıyor bunu gözlemlediğim kadarı ile.
Rahatsızlık vermediği halde engelleniyorsa saçmalıktır. Görmek istemiyorsan en fazla numarasını silersin, takibi bırakırsın. Bu tür şeyler yapmak komik geliyor bana.
Aslında Ergenlik Değildir. Çünkü ;O kadar takıntılı tipler var ki. Yapacağın yeni ve ciddi giden ilişkini bile batırabilir. Aslında şöyle sana zararı varsa elbette engellenmeli Fakat bi zararı yoksa görmezden gelinebilir.
Yılışık, yapiskan ve dönüp dolaşıp kapıyı çalan bir tip değilse engellemek ergenliktir. Ha bu şekilde biriyse değil engellemek telefon numarasi dahi degistirilmelidir.
Kesinlikle ergenlik bence sonuçta seni rahatsız edecek kadar karaktersiz biri değildir. Karaktersiz biriyse zaten neden sevgili oldun diye kendine sorarsın.