Gökbilimci Abdu Joythi, yaklaştığı düşünülen şiddetli bir Güneş fırtınasının Dünya genelinde aylarca sürebilecek internet kesintilerine neden olabileceğini açıkladı.
Ne düşünüyorsun?
“Güneş fırtınası yaklaşıyor, dünya genelinde aylarca internet kesilebilir!” Ne düşünüyorsun?
Araştırmayı okudum sunduğu veriler ve detaylar oldukça dikkat çekici ve uzun zamandır dillendirilen "Kuraklık, gıda krizi, elektirik kesintileri" şeklinde yapılan açıklamalar gerçeğe dönüşebilir mi? Evet bu mümkün. Eğer elektirik kesintileri bırakın birkaç ayı 1 haftayı bulsa gıda krizini başlatacak bir gelişme olur. Şu an soğuk zincir olarak evlerimize ulaşan ve buzdolabında muhafaza ettiğimiz tüm gıdalar bozulur. Dünya genelinde yaşanacak bir haftalık elektirik kesintisi stokların hızlıca azalmasına gıda fiyatlarının bir anda 2-3 katına çıkmasına beraberinde ise kaos ortamına neden olur.
Elektirik kesintileri ulaşım iletişim sağlık gibi insanın hayati ihtiyaçlarını gören birçok sistemin anında çökmesine neden olur. Her çöken sistem insanları daha büyük bir paniğe sevkeder.
İnternet ile ilgili bir açıklama şu şekilde "Yerel ağların daha az zarar göreceği fakat uluslararası okyanus altındaki fiber kabloların daha fazla etkileneceği" Bu durum bile gerçekten çok ürkütücü çünkü artık insanların kullandıkları mailler kredi kartları kripto alım satımı gibi birçok unsur uluslararası internet ağı ile mümkün. Uluslararası sistem çöktüğünde insanların gündelik yaşamları olumsuz derecede etkilenecektir.
Peki ne yapmalı? Umarız dünya böyle bir felaketin eşiğine gelmez ama gelirse de elektirik ve internet için yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Ama olası bir gıda krizine yönelik bir miktar bozulmayacak gıda ve temizlik ürünleri hazırlayabiliriz. En azından her şey normale dönünceye kadar tedbirimizi almış oluruz.
hani uzaydan uydular aracılıgıyla haberleşiliyordu 😂😂 okyanus altı fiber kablolar ha 😂 nasanın uzay palavralarını sen de çürütmüş oldun bu söyleminle 😂
Hocam bilgiler için Teşekkür ederiz ama Nasa nın Resmi sayfasında Yakın zaman da yaklaşmakta olan bir Güneş Fırtınası görünmüyor. bunların ben söylenti olduğunu internet de dikkat çekmek isteyenlerin iddaası olduğunu düşünüyorum. ama olmaz da bir şey yok olabilir ama olursa da Nasa Zaten bir açıklama yapar Tüm Dünya Teyakkuz halinde olurdu,
İnternet & Teknoloji konusunda 774 cevap paylaştı.
Ahanda mıçtık ülkede zaten internet varla yok arası değişiyor birde fırtına yüzünden kesileceğini duyarsa fırtına etkilemese bile kesilir bizde orasi kesin Zaten çoğu santralin düzgün elektrik üretmesi için İnternet altyapısına ihtiyacı oluyor Bankacılık saglik vs saymıyorum bile ama bizim ülke zamlara şimdiden hazırlık yapıyor yani o konuda endişeye gerek yok kesinti anında zamlar sorunsuzca yapılacaktır 😉
Örneği yazmamın sebebi, kısa süreli dünyadaki tüm sistemi çökertebiliyorsa uzun süreli bir olay neden yaşanmasın diyeydi. Yani ihtimali yüksek bir iddia 👀
Küçük simülasyonu 2015 yılında yaşanmış aslında, o tarihteki güneş fırtınasında dünyadaki tüm navigasyon sistemleri kısa süre de olsa çökmüş. Küçüğü olmuşsa, daha büyüğünün olma ihtimali de olabilir ve bu, dediğin gibi hazırlıksız yakalanacağımız çok kötü bir durum olabilir 👀
Belki paranoyakça bilmiyorum ama… En son yangınlar, seller sonrası iklim krizini baya sıkıntı ettiğim için eve şunları aldım bu ay. 5 adet 20k Mah Powerbank 20’şer kg’lık bakliyat 20 lt yağ 3 büyük tüp 20 kg kadar da makarna. 6 kişilik tam korumalı çadır Kamp eşyaları
Birgün bu tür sorunların olacağına eminim ama ne zaman olur bilemeyiz.
Keşke radikal bir karar ile doğayı kirleten üretimi ve tüketime kademeli olarak yasaklar koyulsa ve doğa kendini birkaç yıl yenilese.
Evet duymuştum bunu. Gerçek mi bilmiyorum ama film dizi falan indirmek lazım. Belki de daha iyi olur reel ilişkilerimiz kuvvetlenir ama yine de korkutucu aylarca olmaması.
O kadar güzel olurdu ki. Önümüzdeki 10 sene içerisinde toptan da gidebilirmiş. Toptan gitmesi yine kötü olur her işimizi internetten yapıyoruz ama 1 aylık gitmesine kesinlikle varım detoks olur âptallaşan hantallaşan beyinler kendine gelir.
Sanırım kafayı yeriz dünyaca. İnternetsiz insan bir gün bile dayanamıyor. Sosyal medyalara girmesek filmleri bile internetten açıyoruz vs. Ee dünya durur ne yapcaz başka?
Elektrik kesintisi değil de internet kesintisi yaşanırsa kitap, hobi malzemeleri falan satın alınırsa bir nebze de olsa sıkılmadan vakit geçirilebilir. Elektrik kesintisinde sorunlar bir hayli büyük. Elektrik bayağı günlük hayatımızın büyük ihtiyaçlarından biri yani.
Biraz asparagas bir haber diye düşünüyorum. Dünya üzerinde biraz korku salmak ve fırtına gelmeden ürün tüketimlerini artırmak ( küresel firmaların çok para kazanması) falan arka planlandaki amaç bu olabilir. Birde çok hayalperest düşünce gibi gelicektir çok o Dünya'dan diyeceksiniz belki de ama güneş fırtınasina en son 2005 yapımı fantastic four filminde astronotlar maruz kaldı:)
Büyük bir güneş fırtınası ile karşılaşırsak, internet son sıkıntımız olabilir. Böyle bir manyetik fırtına, sadece internet değil, elektrik içinde büyük risk oluşturuyor. 🙂🙂
Sadece internet degil elektirkle calisan ana kartli hersey gidici diyor bbc belgeselleri jayirkisi olsun ne diyeyim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Keşke nerde o gunler internetsiz olsa söyle uzun bir sure her şey eskisi gibi olsa. Internetin yararlarida var tabi ama zarari daha cok genclerimizi bozdu aile ici huzur kalmadi aldatmalar cogaldi yani keşke hic olmasa internet.
@Huysuz-Adam evet acele çıktım çünkü hem ne yazıyorum bakmiyorum bile bazı da Türkçe kıt olduğu için böyle oluyor bazen de telefon kendi istediği gibi yoluyor
Umurumda bile değil terasimda mangal yaparım daha iyi ama o güne kadar Terasta beraber mangal yakacak bir ev arkadaşı ya da sevgili yapmam gerekiyor 🤣🤣🤣
Kaos bizi bekliyor
Araştırmayı okudum sunduğu veriler ve detaylar oldukça dikkat çekici ve uzun zamandır dillendirilen "Kuraklık, gıda krizi, elektirik kesintileri" şeklinde yapılan açıklamalar gerçeğe dönüşebilir mi? Evet bu mümkün.
Eğer elektirik kesintileri bırakın birkaç ayı 1 haftayı bulsa gıda krizini başlatacak bir gelişme olur. Şu an soğuk zincir olarak evlerimize ulaşan ve buzdolabında muhafaza ettiğimiz tüm gıdalar bozulur. Dünya genelinde yaşanacak bir haftalık elektirik kesintisi stokların hızlıca azalmasına gıda fiyatlarının bir anda 2-3 katına çıkmasına beraberinde ise kaos ortamına neden olur.
Elektirik kesintileri ulaşım iletişim sağlık gibi insanın hayati ihtiyaçlarını gören birçok sistemin anında çökmesine neden olur. Her çöken sistem insanları daha büyük bir paniğe sevkeder.
İnternet ile ilgili bir açıklama şu şekilde "Yerel ağların daha az zarar göreceği fakat uluslararası okyanus altındaki fiber kabloların daha fazla etkileneceği" Bu durum bile gerçekten çok ürkütücü çünkü artık insanların kullandıkları mailler kredi kartları kripto alım satımı gibi birçok unsur uluslararası internet ağı ile mümkün. Uluslararası sistem çöktüğünde insanların gündelik yaşamları olumsuz derecede etkilenecektir.
Peki ne yapmalı? Umarız dünya böyle bir felaketin eşiğine gelmez ama gelirse de elektirik ve internet için yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Ama olası bir gıda krizine yönelik bir miktar bozulmayacak gıda ve temizlik ürünleri hazırlayabiliriz. En azından her şey normale dönünceye kadar tedbirimizi almış oluruz.
Size katılıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim. 🤗
hani uzaydan uydular aracılıgıyla haberleşiliyordu 😂😂 okyanus altı fiber kablolar ha 😂 nasanın uzay palavralarını sen de çürütmüş oldun bu söyleminle 😂
Ne zaman etkilenmeye başlayacağız?
Hocam bilgiler için Teşekkür ederiz ama Nasa nın Resmi sayfasında Yakın zaman da yaklaşmakta olan bir Güneş Fırtınası görünmüyor. bunların ben söylenti olduğunu internet de dikkat çekmek isteyenlerin iddaası olduğunu düşünüyorum. ama olmaz da bir şey yok olabilir ama olursa da Nasa Zaten bir açıklama yapar Tüm Dünya Teyakkuz halinde olurdu,