Korona günlerini 20 yıl önce görür gibi anlatan Şeyh Nazım Kıbrıs'inin güneş patlamalarıyla ilgili de söyledikleri var. Şeyh Nazım Kıbrıs'i o günleri şöyle anlatıyor
• Güneşte patlamalar olacak, bu sebeple uydular yeryüzüne düşecek.
• Elektrik olmayacak, elektrik olmayacağı için binalara su gitmeyecek, şehirler terkedilecek, insanlar göllerin bulunduğu bölgelere akın edecek.
• Terkedilen evlere haramiler girecek. Diyecekler bu arabalar, bilgiyarlar, televizyonlar bunlara yaramadı. Bize hiç yaramaz.
• insanların sokaklarda atlarla dolaşmaya başlayacak.
• süs püs kalkacak
• Erciyes dağının eteklerinde çok şey olacak.
• Güneş fırtınaları sebebiyle gelecek ışınlar çernobilden beter dokunacak.
Hatırladığım kadarıyla Şeyh Nazımin söyledikleri bu kadar. Ama YouTube'a Şeyh Nazım Kıbrıs'i güneş patlamaları yazarsanız videonun tamamını izleyebilirsiniz. Yapay zekaya sordum, o da patlamalar şiddetli olursa bunların mümkün olduğunu söyledi. Koronadan önce biri bana Çin'de virüs çıkacak, milyonlarca insan ölecek, insanlar ölülerini torbalara koyup yakacak. Sokağa çıkma yasağı uygulanacak deseydi inanmazdım. Önümüzde büyük elektrik kesintisi, büyük İstanbul depremi ve nükleer savaş var. Bu yüzden hiçbir şey için üzülmeye değmez.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür kehanetler ya da senaryolar, insanların dikkatini çekse de genellikle bilimsel ve somut verilerle desteklenmez. Güneş patlamaları gerçekte bir risk taşıyabilir, ancak bu patlamaların etkilerini atmosferimiz büyük ölçüde korur. Uzmanlar, güneş fırtınalarının teknolojiye kısa süreli etkileri olabileceğini söylüyor, ancak tüm dünyayı aylarca elektrik kesintisine sürükleyecek senaryolar pek mümkün görünmüyor.
Hayatın belirsizlikleri elbette herkes için endişe kaynağı olabilir. Ancak bu gibi iddialar yerine, gündelik yaşantımız için yapılabilecek şeylere odaklanmak daha değerli. Deprem, hava olayları ya da diğer krizler için hazırlıklı olmak gerçekçi bir yaklaşımdır. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, böyle durumlar için bir planın var mı? 🙂