- +1 yıl
Çok mantıklı 😒 ben bunu yaptım. Hiç fazla aktif olmamıştım zaten ama Facebook biraz etkilemişti bütün "arkadaşlarımı" da silmek. Gerçekten arkadaşım olanlarla iletişimim devam etti. Pişman olmadım ve bir daha da hesap açmadım. Instagram kısa bir süre kullanıp sildim yıllarca uzak durdum, geçen sene sadece faydalı sevdiğim belli hesapları takip etmek için açtım. Twitter aynı şekilde arada hatta nadiren gündeme bakmak için girip çıkıyorum. Pinterest arada ilham almak için. Buraya da biraz kafa dağıtmak için geldim, düzenli kullanmam. Gelip gidiyorum zaten 2013/2014ten beri 😂
Sosyal medya konusunu araştırıp sorgulamak ve kendi kullanımını ve etkilerini analiz etmek yardımcı olabilir.
Neden bırakmak istiyorsun ve neden bırakamıyorsun? Bırakmanın artılarını eksilerini, bırakmamanın artılarını eksilerini düşün tart.
Belki birden bırakmak değil de bir süre uzak durmak, kullanma süresini ve sıklığını azaltmak, paylaşımlarını azaltmak, takip listeni arındırmak ve daha seçici olmakla başlayabilirsin.
Belki kendine daha sağlıklı daha faydalı bir ortam yaratırsın ve tamamen bırakman gerekmez. Yalnız Farkındalık çok önemli ve ne zaman ne kadar vakit ayıracağını senin seçmen. Bildirimleri tamamen kapatmanı öneririm.13 Yorumla- +1 yıl
Bildirimlerim kapalı. Instagram da en başında önlem almalıydım akraba ve okul arkadaşlarımı eklememeliydim. En mantıklısını yapıyorsun
- +1 yıl
Hala değiştirebilirsin:)
- +1 yıl
Belki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- +1 yıl
ben öyle yaptım kafam çok rahattır.
eskiden 2 tane facebook 2 tane de instagram hesabım vardı hepsini sildim.
ne facebook var ne instagram var aklımda. onların yerine burda zaman geçiririm ama çok da değil. hem zaten ne takip etme ne takip edilme derdi var..
yalnız benim konuşacak ne arkadaş ne sevgili vardır oncin sosyal medyayı pek kullanmıyorum ve sevmiyorum artık.
okul ve askerlik bitti sosyal medya kullanma devri de bitti.
hem sosyal medyadan birisine mesaj atan soru soran ama sonra o kişi de görecek da mesajı canı isterse cevap yazacak da bunlardan da usandım..12 Yorumla- 4 ay
sırf mesaj konusu yüzünden ani bir karar alarak önce instagramı sonra bir kaç gün sonra da facebooku sildim. kaç aydır beraber çalıştığım hoşlandığım kısa mesaj yazıyorum, ya görüldü atıyor, ya geç cevap veriyor, ya hiç görmüyor. seni mi çekecem dedim ve fişi çektim
- 4 ay
@trigergayısı iyi yaptın
- +1 yıl
O da bir şey mi; '' Sosyal medya hesabı kullanmam, insta-twit-face ile işim olmaz, hiç ilgim alakam yoktur. '' diyen sevgili 1-2 senelik ilişkiden sonra ayrılır ayrılmaz sosyal medyaya yönelip arkadaş edinip bir de oradan sevgili bulmaz mı :D :D
00 Yorumla - +1 yıl
Ben facebook u kapattım 1 ay önce, aylardır da instagram da ki kişi sayımı stabil tutuyorum, sadece 30 kişi ekli oda sayfa ya da arkadaş çevrem hepsi o. Tanımadığım meşgul edecek fayda sağlamayacak kim kimler varsa silmiştim. Hayatımda da öyle hareket ediyorum negatif kişileri uzak tuttum 1 yıldır böyle oh kafam rahat, akrabam da olsa teyzem de olsa görüşmüyorum enerjimi alan kim varsa. Sende öyle yap. Tamamen kapatmak yerine detoks yap
10 Yorumla - +1 yıl
Çok da büyük bir meziyet değil ama insanlara olağanüstü geliyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Sosyal medya bağımlısı olunca evet. Sanki hepsinden uzak kalınca hayat yoluna giricek gibi oluyor
- +1 yıl
Bir dene istersen belki de hayat yola gelir. Sosyal medya eskiden güzeldi şimdi onun da tadı kalmadı
- +1 yıl
Öyle
Çok guzel yaptıgım aktivitedir. Silmiyorum ama 5-6 boyunca girmiyorum.
17 Yorumla- +1 yıl
Güzel
- +1 yıl
Twitter ın neyi var ki
- +1 yıl
Anladim. Evet. Benim de icim cok sıkılıyor gundemleri gorunce 🙁
- +1 yıl
@Fotobokimakinesi o yuzden çözüm kullanmamak :D
- +1 yıl
Aynen 🙂
- +1 yıl
Sosyal medya hesapları silmek veya dondurmanın sebebi olur sebepsiz silinmez eğer siliyorsa altında ya birinden uzaklaşmak istiyordur ya da hayattan bıkmış kendini yanlızlığa adıyordur.
30 Yorumla - +1 yıl
Ben kaybolmuş sayılırım, paylaşımlarımı sildim sadece adım var, o da mesajla ulaşmak isterlerse diye var. Kimsenin paylaşımlarını takip etmiyorum, kendim de paylaşmıyorum, anı yaşıyorum rahatım 🙂
10 Yorumla - +1 yıl
Benim yaptığım şeydir mükemmel bir şeydir.
Kimse benden haber alamadı, hala da alamıyorlar başarılı olduktan sonra karşılarına çıkma gibi bir hayalim var onun için sosyal medya hem yoruyor hem oyalıyor.10 Yorumla - +1 yıl
Telefonum bozulunca kaldı öyle. Yaklaşık 1 hafta oldu. 10 gün daha sürer. Tamir ettirmeyi düşünmüyorum zaten. En azından bir süre. Bana ulaşmak isteyen gerçekten de bir şekilde ulaşıyor. Böylesi daha iyi.
00 Yorumla Bence çok mantıklı sosyal medya demek hata olur sosyallik neresinde ki bunun
10 Yorumla- +1 yıl
Ben 2 yıl oldu instagram ve faceyi sileli tekrar Açmayıda düşünmüyorum vaktimizi boşa harcıyoruz.
10 Yorumla - +1 yıl
Sosyal medyam yok. Olmayınca da oluyor. Mantık aramamak lazım.
10 Yorumla - +1 yıl
Gerekli olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir insan silmek isterse onla ilgili bir sıkıntı çekmiştir.
10 Yorumla - +1 yıl
Wp’ım yok insta silsem herkes merak eder shsjsjsksmdm tek ulaşım yerim orası 😂 ben de düşündüm zamanında bunu ve silmeme kararı aldım ama bazen silmek istiyorum…
00 Yorumla Sosyal medya hesaplarım var ama kullanmıyorum..
Bir ara kapatmıştım tamamen ama millete tek tek laf anlatamadığım için geri açtım ama kullanmıyorum.00 Yorumla- +1 yıl
Telefonumu cüzdanımı bırakıp ortadan kaybolmak istiyorum sosyal medya kapamak az gelir ortadan kaybolmak gayet kral hareket
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 875 cevap paylaştı. Zaten aktif kullanmıyorum. Tek aktif olarak kullandığım sosyal medya burası. Hesabımı silsem de kimse Saddov veda etmeden gitti diye üzülmez.
00 Yorumlabazen sanal alem olmadan da yasanabiliyor dedirtmek icin silmek lazim
10 Yorumla- +1 yıl
Benim gibi çok rahat oluyor dene bence pislikten arınmış gibi hissediyorum
00 Yorumla Ben 2018 de instayı face yi sildim. Mis kafa rahat. Bi bburayı kullanıyorum.
00 YorumlaBu hep yaptığım bişey. Genelde canım sıkkın olunca yaparım. Ve çoğu arkadaşım da bilir bunu. Sildikten sonra da başka şekilde bana ulaşmaya çalışırlar. Bu huyumu düzeltmek istiyorum ama olmayınca olmuyor bazen.😏
00 YorumlaBi kere hepsini silmistim hemde 2 ayligina kimse demedi nie sildin vs. ama yeni tanistigim insanlar hesabimi sorunca kullanmiyorum diyordum ve bundan etkilenenler var :)
00 Yorumla- +1 yıl
çokda mantıklı değil iş bulmaktan başka bir hayat yaşamayı sağlamaya kadar her işe yarıyabiliyor yıllarca kullanmadım kaçtım ama arkaya bakınca eğer kullansam çok faydalı olabilirmiş diyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Her yıl düzenli yaparım çok iyi geliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel
- +1 yıl
yaptım çok iyi bir şey
10 Yorumla - +1 yıl
bende yapmak istiyorum eski sevgilim beni merak etsin diye ama yapamiyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ben yaptım 2 aydır hiç bir sosyal medya hesabı kullanmıyorum çok güzel bir şey kimseyle görüşmüyorum huzurun eş anlamlısı gibi bisey yapmak istiyorsan hemen yap
00 Yorumla Çok mantıklı , hnagisjnde ne bildirim geldi hiç düşünmüyorsun...
00 Yorumla- +1 yıl
Kral hareket ve kaliteli bir davranış, kaliteli yaşam.
00 Yorumla - +1 yıl
Değil ama vardır bir sebebi
10 Yorumla - +1 yıl
1-2 saat önce aklıma geldi.
00 Yorumla - +1 yıl
Mantıksız
11 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
çok mantıklı bence
10 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ergence
20 Yorumla- +1 yıl
Cokkkk
10 Yorumla - +1 yıl
Çok mantıklı.
10 Yorumla - +1 yıl
Ben yaptim bunu
18 Yorumla- +1 yıl
Bir sonraki hedefim nokia 8310 na geçiş
- +1 yıl
Güzel
- +1 yıl
Ha sor olumsuz tarafı ne oldu , reelde arkadaşın olacak
- +1 yıl
Profildeki kız ne kadar güzel bu arada
- +1 yıl
Sağ ol : )
- +1 yıl
Tablosu olsa alırdım :)
- +1 yıl
Değişik bir mana saklı gözlerde
- +1 yıl
İstersen tablosunu yapabilirsin fjslbfjs
Ben yaptım da bir sonra ki gün tekrar açtım
21 Yorumlayap tabii güzel de hicbir ise yaramiyor.
10 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşların merak eder, yapma bence.
00 Yorumla - +1 yıl
Bence kaçmak bu yapılan hareket
10 Yorumla - +1 yıl
Çok mantıklı ya buna ihtiyacım var
00 Yorumla - +1 yıl
neden kaybolmak ama
00 Yorumla - +1 yıl
kafa dinlersin canım, sil gitsin
00 Yorumla %30 mantıklı
05 Yorumla- +1 yıl
İşin içinden çıkamadığı bir derdi vardır
00 Yorumla - +1 yıl
ben yaptim kimsenin sikinde değil
10 Yorumla - +1 yıl
Çok mantıklı arada bana da böyle geliyorlar
00 Yorumla - +1 yıl
Hayattan Solduysan Mantıklı
00 Yorumla - +1 yıl
En bunu yapamadim ama takipçilerimj cikardimm
00 Yorumla Çok güzel ve mantıklı
00 Yorumlaboş isler
10 YorumlaMantıklı fikir
10 Yorumla- +1 yıl
En iyisi
10 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b cevap paylaştı. kimden kacıyon
00 YorumlaAma yapamıyorsun😂
00 YorumlaCok mantikli bence
00 Yorumlaçok mantıklı
00 Yorumla- +1 yıl
Geri geliyor sun
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Silmek yerine sınırlı kullanmak en iyisi
Sosyal medya hesapları maalesef herkesin vaktini epeyce alıyor. Zaman zaman sizin gibi hissedenler zaten bana yararı yok silip hesapları hayatıma bakayım diyor. Bazı insanlar bunu bir süre başarıyor sonrasında tekrar sosyal medyaya daha güçlü dönüyorlar. Sonrasında dönenler eskiye göre daha fazla vakit geçiriyorlar.
Sosyal medya arkadaşlarla iletişim ve etkileşim açısından zararlı değil insanların durumlarından haberdar olmak için faydalı bir araç. Lakin sürekli videolar izlemeye veya amaçsızca gezinmeye başladığınızda bir süre sonra bıkkınlık oluşturuyor.
Bu durumda bazı alacağınız tedbirlerle sosyal medya hesaplarınızı silmek yerine daha kontrollü kullanmak size daha iyi gelecektir.
Tüm sosyal medya uygulamalarındaki "BİLDİRİMLERİ KAPATIRSANIZ" bildirimlerin oluşturduğu merak ve sizi o uygulamayı açmaya zorlayan tetikleyiciden kurtulursunuz.
Kullanmadığınız sosyal medya uygulamalarınızı telefonunuzdan silebilirsiniz. Örneğin bazı insanlar "Twitter ve Linkedin" gibi uygulamaları daha az kullanıyorlar bu hesaplarını arada web üzerinden açabilirsiniz. Buda size zaman kazandırır.
Telefonunuza uygulama kullanımlarınızı süre olarak kısıtlayan bir uygulama yüklersiniz. Bu uygulama sayesinde sosyal medya uygulamalarınıza istesenizde o süre dışında giremez ve kendinizi bu kontrole alıştırmış olursunuz. Bu uygulamayı deneyen bir arkadaşım "Eskiden saatlerce Tiktok izliyordum. ama şimdi 15 dakikadan sonra uygulamaya giremiyorum ve işime dönüyorum" dedi. İnsan olarak irademize hakim olamadığımız durumlarda bu şekilde tedbirlerle kendimizi kontrol edebiliriz.
Son olarak bir hobi edinmek ve sürdürmek sosyal medyada harcanan zamandan daha anlamlı ve faydalı olacaktır...