Doblodan lamborghiniye geçmek gibi mi oluyor
60 hz monitörden, 144 hz ya da 240 hz monitöre geçmenin avantajları neler?

Şahsen ben hepsiyle oynamış bi insanım 60 75 120 144 ve 240 ta da 60 75 arası bariz bir fark var ama okadarda degil 60 ile 120 arası bile senin dedigin tabirle doblodan lamborginiye geçmek gibi hissettiriyor 120 ve 144 arası pek bi fark yok 3 monitor kullaniyorum 120 144 240 diye bu 3 ünüm arasında 60 ile 144 kadar bariz fark olmasada illaki fark var ama çok fazla değil sadece akıcı oyunlarda belli oluyor oda varla yok arası yani sana tavsiyem 240 yerine 144 alıp arta kalan parayıda başka ekipmanlar için kullanabilirsin
Cevap
24Cevap
Merhaba:
Özellikle oyuncu isen 240 Hz monitöre geçmen çok şey fark eder. Ama çok para vermek istemiyorsan 144 Hz ideal bir seçim olacaktır. Bunun yanı sıra ekran kartının da 144 veya 240 Hz desteklemesi lazım. Buna dikkat et. Ama farkı gözlemlemek istersen link bıraktım videoda farklarını gösteriyor.
Görüntü daha iyi ve akıcı ama tabi ekran aldım çok iyi görücem diyebilmen için de iyi bir ekran kartına ihtiyac var ama 144 , 165 hz arasında dağlar kadar fark yok fps oyunlarında abartıldığı gibi birşey değil faydası var mı tabiki var ama doblodan lamborgihini de yapmaz :D
Ben direk 280hz alıp uzun süre kullanmayı düşünüyorum
Ekran yenileme hızı senin alabildiğin FPS değeri ile eşdeğer olmalı.
90 fps veren bir oyunu 240hz bir ekranda oynaman ile 90hz bir ekranda oynaman arasında fark yok.
Öncelikle 240 fps değerine erişmen gerekiyor.
144hz şu an yenileme hızı olarak çok ideal.
240 için erken olduğunu düşünüyorum.
60'dan 144e geçmek doblodan bmwye geçmek gibi olur belki ama bi kere 144e alıştıktan sonra tekrar 60a dönmek bmwden tofaşa dönmek gibi olur.
Ben 60hzden 280 Hzye geçmek istiyorum
dostum 280 hznin performansını tam alabilmek için oynadığın oyunları 280hzde çalıştıracak kadar iyi bir sistemin olması lazım ki bu da baya üst segment bir sistem demek. Eğer single player oyunları daha ağırlıklı oynuyorsan 144 gayet işini görür ama daha çok online rekabetçi oynuyorsan ve orta-üst ya da üst seviye bir sistemin varsa şahsen o kadarının gereksiz fazla olduğunu düşünsem de 280hz alabilirsin tabi.
Haklısın dostum, ama sadece cs go, valorant, pubg lite, fortnite gibi oyunlarda 280+ fps alsa yeter, büyük ihtimal i5 9600k, r5 3600, r7 3700x gibi işlemci, ekran kartı olarak rx 580 gtx 1650 super, 1660, 1060 gibi ekran kartlarını almayı düşünüyorum, bunları aldıktan sonra ileride sistemi yükseltebilirim
İleriye dönük bir şeyler almak istiyorsan o da olur tabi.
Saniyede 60 görüntü yenilemek yerine saniyede 240 görüntü yenilemesi alırsın Ve bu araba yarışı falan gibi hızlı grafik geçişi oyunlarda çok daha net bir görüntü almanı sağlar
Sadece bende mi bilmiyorum ama 60hz ekrana bakarken en fazla 1 2 saatte başım ağrıyor. fakat 120 144 hz ekranlara bakarken 5 6 saat baksam sorun olmuyor.
Kesinlikle öyle, 144 ve 360 arasında cok fark yok ama 75 ile 144 arasında dağlar kadar fark var. Mükemmel bir sey, 144e geçince arada bi 60ı deniyordum, acayip kasıyormuş gibi geliyor.
Eğer oyun oynuyorsan üstelik fps bazlı oyunlar oynuyorsan anlatılmayacak kadar avantajı var. Yok eğer oyun oynamıyorsan hiç bir avantajı olmuyor sana.
240 hz kullanmadım Şu an 144 hz kullanıyorum pek anlamam öyle şeylerden ama 144 hz kullandığında bariz belli oluyor özellikle de oyunlarda
265hz monitör kullanıyorum monster notebook da ayrıca 25 inch asus rog monitörde var. O da 144hz. 144 hz den 265 e geçişte bile fark ediliyor. Göz rahatlıyor ve bulanıklık yok oluyor.
Fps oyunlarında, diğer oyunculardan önde oluyorsundur
Saniyedeki kare hızı artıyor. Daha yumuşak geçişlerle daha iyi oyun oynayabilirsin.
İlk önce bilgisayarının gücü o hz kaldıracak mı o önemli
Bunu ancak 144 hz den 60 hz bakınca anlarsın, ama şu anda senin için bir fark yok çünkü daha iyisini görmedin.
Cengizhan tank görse atını bırakır tanka binerdi.
60 tan 75 ile fark ediyor ama hardcore fps oynamıyosan değmez 144
Aşırı fark ediyor ya ama fps oyunu oynuyorsa ve kol yoksa monitöre pekte gerek yokk.
Yüksek fps alıyorsan zaten 144 hz şart aldığın fpsnin hakkını verir akıcılık farkettirir oyunlarda performansın artar
Önemli olan oyunlarda o fps değerlerine ulaşabilmen, ulaştığın takdirde daha akıcı bir görüntü elde ediyorsun
60 hz monitör iyidir
144 hz de güzel lol oynanıyor gold eloda esiyoruz
240hz daha görmedim çok pahalı oluyorlar, dolar kazanıyorsanız alın.
Sana Ne için lazım Filim Sinema İzliceksen 51 ekran tüplü var dedemde Yollarım Oyun oynicaksan 240 hz 60hz den 0.4 ms daha önce görüyor
Umarım yardımcı olabilmişimdir