Lenovo IdeaPad 3 kullanıyorum. Dün üzerine limonata döküldü. Yaklaşık klavyenin yarısına kadar geldi o an kuru bir bezle suyu çektim ve ters çevirdim. kontrol ettiğimde tuşlar çalışıyordu ses vs hiçbir şeyinde sorun yok. Daha sonra güneşte bitrkaç saat beklettim akşam tekrar kontrol ettiğimde yine sorun yoktu sadece tuşların bazılarının basımı sertleşmişti. böyle kullanmaya devam edersem oksitlenme oluşur mu anakart hasar görür mü?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Benim klavyeye de pasta dökülmüştü. Dedim bu silme ile gitmez. İyice tuşların aralarına gidip, içine de girmişti. Tek tek söküp temizledim klavyeyi. Genel bir temizlik oldu..
Temizlemezsen açıp da koku yapar, karınca falan gelir of of uğraş dur..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle geçmiş olsun , tuşların hepsini kontrol et çalışıyor mu diye, bazı tuşlar sert basıyorsa limonatada ki şekerden dolayıdır. Benim bilgisayara kahve dökülmüştü. Klavye de bazı tuşlar çalışmıyordu. Klavye takımını değiştirdim. Anakarta birşey olmamıştı.
01 Yorumla
Selam,
Düşük bir ihtimal olsa da anakart kısmına ulaşıp bilgisayarına büyük zararlar verebilme ihtimali var. Arka soketlerden çıkarıp sağını solunu iyice temizle ve tuşlarını çıkarıp iyice kurut sorun olmayacaktır.00 Yorumla
Klavye bölümü ana bileşenlerden bağımsızdır. Ne kadar temizleseniz de eski fonksiyonunu kaybedebilir. O sebeple klavyeyi değiştirip koruyucu kılıfla kullanmanızı öneririm.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
30Cevap
- +1 yıl
klavyeyi açıp, içindeki nemli yerlerini temizle. bu şekilde kullanabilirsin, lakin anakart kısmına ulaşırsa bilgisayarın tümünden olabilirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Laptopu her zaman soğutucunun üstüne koyarak kullan geçmiş olsun o laptobu çöpe at
https://im0-tub-tr.yandex.net/i?id=d4593d01cf3243753f2ba874e398535c&n=1300 Yorumla temizlemen çok zor klavyeyi değiştirmen gerekebilir. zarar verseydi çalışmazdı zaten. ben klavye koruyucu slikon kullanıyorum
01 YorumlaAnakart hasar görmüş olsaydı bilgisayarı açıp kullanamazdın. Anakart ile klavyenin arasında bir bariyer olduğundan kolayca anakarta ulaşamaz. Sadece limonatadan ötürü yapışkan olmuş, onu da bilgisayarcıya klavyeyi temizlettirirsen düzelir.
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 316 cevap paylaştı. Geçmiş olsun ondan bir şey olmaz artık muhtemelen klavye kısmını değişken gerekecek
10 Yorumla- +1 yıl
Bak ne yap biliyormusun ilk önce bir kaba çamaşır suyunu dök sonra 3 gulhü 1 elham oku ondan sonra bir sütü bardağın içine doldur sonra o sütün içine sıvı sabun koy karıştır o karışımıda kaba koyduğun çamaşır suyunun içine dök sonra bu karışımın içinede peynir koy blendırda geçir sonra içine klavyeyi koy bunuda blendırdan geçir camdan aşağı insanların kafasına dök düzelir belki
00 Yorumla pc hastanesini götü içini temizlettir pc sıcakta kalırsa içindeki yapışkan sıvı erir ve şase yaptırır anakart chipset harddisk arıza görür eğer çok içeri kaçtıysa pc çöp olur. pc çok ısınıyosa kesin götür normalde veya güneşe tuntm sıcak ortamda bırakma ben pc hastanesndde çalıştım önceden
00 Yorumlabilgisayar sıvıyı sevmez oksitlenme yapar oksitlenme olduktan sonra ise 1 hafta sonra klavye çalışmaması gibi usb de çalışmama gibi sorunlar baş gösteririr bilgisayarıyın içinin açlıp klavye ve klavye altında yer alan parçaların temizlenmesi gerekiyor
00 Yorumla- +1 yıl
oksitlenme değilde muhtemelen toz birikmiştir onlar limonatanın etkisiyle sertleşme yapmıştır. bi temizlettirsen iyi olabilir
00 Yorumla - +1 yıl
Arkadasim da gazoz dokmustu 1 yil kullandi birsey olmadi ama bazi tuslar yapisip kaliyordu komple degistirdi klavyeyi
00 Yorumla - +1 yıl
hemen bez bulup sil götür yârim saat günesin önüne koy kurutma makinesi sakinn kullanma
01 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 377 cevap paylaştı. çok hafif girdiyse bir şey olmaz herhalde ama içine kaçan miktardan emin değilsen bir yer götür içini açıp temizlesinler.. Mediamarktın filan teknik servisi iyi.. ben daha önce denemiştim.
00 Yorumlaİçini kontrol et limonata olduğu için şekerli falan yapış yapış olmuştur
00 YorumlaKahveme laptop tükürdü anladım kanka, benim kafam hiç iyi değil. 😣😅
00 Yorumla- +1 yıl
Yeni bir klavye almak çok mu zor? Paran yoksa göndereyim al bir klavye
00 Yorumla çabuk pirince koy suyunu iyicene çeksin bilgisayarını kapat pirince koy
01 Yorumla- +1 yıl
içine şeker kaçmış olabilir bence bilgisayarcıya götür bi çeşit alkolle parçalarını temizliyor onlar ömrünü kısaltmış olursun öyle kullanmaya devam edersen
00 Yorumla - +1 yıl
döker dökmez yapmalısın bence ama yapmamışsın sanırım :) fön makinesi ile güzelce kurutum 10 kilo pirinçin içine at 10 gün sonra çıkar çalışır devam
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba,
İlk Yol Olarak Yaptığınız İyi Olmuş, Bir Saç Kurutma Makinesi Yardımı İle Veya Tuşları Çıkartarak Oradaki Nemi Kurutmanızı Öneririm.00 Yorumla Anakartına birşey olmaz merak etme olursa klavyeye olurdu tuşları çıkarıp güzelce temizle birşey olmaz
00 Yorumla- +1 yıl
parası olan laptop alıyor ooooo ne ala memleket sen laptop alıyorsuun birde limonata döküyorsunnnnnnn
00 Yorumla - +1 yıl
Klavye anakarttan bağımsız ve 200tl ye dwğisiyor, bence değiştir
03 Yorumla- +1 yıl
Ters çevirdim dedin ya, muhtemelen klavyen bi kaç güne daha da bozulacaktır, ucuza getirmek istersen usb klavye alır bağlarsın 5 usd a
- +1 yıl
Dediğim gibi klavyeyi değiştirşrsen sorun çözülür, membran bir yapı, temizleyemezsin kolay kolay
- +1 yıl
Çok abartılcak şekilde dökülmemişse zaten klavyede su yolu var bir sıkıntı olmaz
00 Yorumla Kapalı bir pirincin içine atıyorsun 1 gün bekliyor tableti kapatman gerek
00 Yorumla- +1 yıl
klavyeyi ters çevir ve sil kurusun
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kurusa bile yapış yapış kalacak :(
00 Yorumla En mantıklısı klavyeyi sokup temizlemek bezle
00 YorumlaDükkana bırak akşama halledelim al en basiti😀
00 Yorumla- +1 yıl
Pirinçleyip güneşe bırak kesin çözüm
00 Yorumla - +1 yıl
ana kartın hasar görme ihtimali var...
00 Yorumla - +1 yıl
İns klavye arızası ile kurtarirsin
00 Yorumla Sonuç
00 Yorumla- +1 yıl
Oyyy kıyamam ben sana
Umarım düzelir00 Yorumla - +1 yıl
Sil bence😁
00 Yorumla - +1 yıl
Ayn ya
00 Yorumla - +1 yıl
Pirince koy
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sıvı teması hakkında bilgilendirmek istedim.
Saygılarımla.