Bilgisayar açılmıyor, laptopta 2 tane ram var ikisi birden takılıyken bu hatayı vermeye başladı. Ramlardan tekini takınca açılıyor ama çok güçsüz oluyor. Sorun nedir neden iki ram aynı anda çalışmıyor. Bir sorun yoktu.
Hatanın adı
"the file is possibly corrupt. the file header checksum does not match the computed checksum" veya Windows dosyaları yükleniyor diyor ve takılıyor
Hatanın adı
"the file is possibly corrupt. the file header checksum does not match the computed checksum" veya Windows dosyaları yükleniyor diyor ve takılıyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
RAMlar aynı marka ve model ise slotlara tek tek tak. Çalışıyorlarsa, BIOS ayarlarından, default ayarlara al. F10 ile kaydedip çık.
Default yapmayı denedim ama bulamadım yerini
Resim atarsan, daha iyi olur. BIOSlar farklı oluyor.
Ram'in uç kısımlarını silgi ile silip temizliyorlardı sende bak bakalım Youtubeden
Ramlee tek tek çalışıyor sıkıntı beraber takıldıkları da çalışmıyor
Normalde olması lazım o zaman biostan halledilmesi gerekiyor olabilir ya da format atılması. Anakart destekleme olayı var bide toplam kaç gb oluyor 2 ram'i de takınca?
ikisini ayrı ayrı tek tak çalışıyorsa sorun ikisinin uyumlu olmamasıdır. farklı frekanslar ise biosdan hepsini aynı frekansa düşür
İkiside önceden beri kullandığım ramlar ama
zamanla bozulabiliyor
Ama ikiside tek tek sıkıntısız calsiiyor slotlarda ikisini aynı anda takınca olmiyor
Ramlar aynı marka değilse, aynı MHZ hızında değilse problem çıkarır. ikisinin aynı MHZ olması lazım
Önceden beri kullandığım ramlar aynı marka
O zaman Ram slotlarını fiber bezle temizle. toz moz vardır. ya da slotların dişinde problem vardır. kırık mırık, iyi bak slotlara
Hepsini tek tek denedim çalışıyor hiç bir sorun olmuyor ikisini aynı anda takınca bu hatayı veriyor
Enteresan. o zaman Bios ayarına gir Default yap, yani ayarları sıfırla.
Bios setup utilitye giriyorum ama exit yerini bulamıyorum
biosa g
r. F7 yap. karşına advanced option çıkacak. orda Defualt & exit diye bir yer var. F10 olması lazım. F10 yap resetleyip, kendi çıkar zaten biostan
F7 yapınca açılmıyor bir yer
Yakın zamanda yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği, yanlış imzalanmış veya hasar görmüş bir dosya yüklemiş olabilir veya bilinmeyen bir Kaynaktan gelen kötü amaçlı yazılım olabilir. diye bir yazı cikti
Hee. o zaman windowsu baştan kur. yazilimsal bu
Disk falan mı istiyor kurmak için
Windows 10 indir, windows sitesinden, onu usb diske kur, sonra pc usb sine tak, kendi yukluyor zaten.
Tamam bir deneyeyim
Ama bilgisayardaki her şey gider mi?
Evet. hersey gider. tek ram tak, pc de lazim ilanlari al. sinra yap
Tamamm sağoll
Cihazınızın özelliklerini verebilir misiniz?
Hiç anlamam