Ocakta fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla yarın Türksat AŞ'nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacak. İddaalara göre Türkiye'yi uydu haberleşmesinde öncü ülkeler ligine taşıyacakmış ama gel görki Türkiye Avrupa da İnternet kalitesinde sonuncu Dünya da ise 100 cü sırada, Türkiye daha kendi ülkesindeki İnternet alt yapı sorununu çözemezken ve Türk haberleşmesinin temeli olan Türk Telekom Satıldıkdan sonra başı boş bırakıldı Ülkenin birçok yerinden Şikayetler ve istekler gelmesine rağmen İnterneti en kötü olan ülkelerden biriyiz Günlerce İnternet hatta Telefon hizmeti alamayan yerler var, ki bide Uzaya Uydu Fırlatan sayılı ülkelerden biriyiz ki bunlar acaba neyin havasını atıyorlar Türk telekomda iletişimi sağlayan alt yapı Telefon direkleri bile hantal ve bakımsız.. böyle iken Türksat5A uydusu ne işe yarayacak acaba İkinci Görselde Kendi evimin önündeki TT-Alt yapı direğinin fırtınadan sonra yere çakıldığını günlerce öyle durduğunu ve benim ise günlerce internet alamadığımı düşünün Evimin önündeki TT-al yapı direğinin yere çakılı hali bu yüzden internet alamıyorum
Türksat 5A uydusu, Türkiye'deki internet sorununu çözebilir mi?
Sözde benim de internetim 40 megabit veriyormuş (!). Ancak altyapı düzgün olmadığı için bunun sadece 6 megabitini kullanabiliyormuşum. Anlayacağınız, istersek 10a fırlatalım, yine bizi etkileyecek bir şey olmaz bu mevcut altyapı ile.
Uyduların olmasına karşı değilim uyduların olması daha çok internet servis sağlayıcılarındaki pazarda ucuzlama yaratır ama Türkiye gibi bir ülke de vergi oranları yüksek olduğu için 10 uydu da olsa yine en pahalısına hazır ol derim İkincisi, Alt yapıyı ne yazık ki İhmal edilmiş Türk telekom tarafından sağlanmaktadır hangi sabit internet servis sağlayıcısını alırsan al yine Türk telekom temel alt yapıyı sağlar Türkiye fiziksel yer şekilleri olarak Avrupanın en dağlık karmaşık yer şekillerine sahip bir ülke genel olarak 81 Vilayet de aynı ölçde aynı kalite de internet verilememektedir Türk Telekomun yabancılara satılıp ondan sonra ihmal edilmesi ile yeterli alt yapı yatırımları yapılmadı bu yüzden Avrupa da en kötü internet hizmetini alıyoruz
görseller de paylaştım köyde yaşıyorum direk yere yapıştı sökülmüş yerlerde yatıyor aylar önce yatay iken uyardım bu çöker bakın diye ilgilenmediler, kaç gündür yatıyor direk ilgilenen yok, ama ay sonunda 85 lira fatura ödeyeceğiz bide
Uzaya Uydu gönderecek olan Türkiye Dünya da en kalitesiz interneti kullanıyor Avrupa sonuncusu ülke acaba uyduyu gönderirken bizi kıskananlar kıs kıs gülerler :)
bişe daha sölemek istiyorum türsat 5a nın temsili resmine bakarsan uydudan avrupa kıtasını gördüğün de Türkiyeyi göremessin görsel aslında temsili ve Türkiyeye ait değil orda bile Türkleri es geçmişler ama utanmadan onu görsellere eklemişler
asşkldasşjdas :D :D Düzeltmiyorlar, uğraşmıyorlar, ben kendim tesisat çekmiştim ancak öyle çözülmüştü. Sonra geldiklerinde sökmeye kalktılar :D sökemediler.
yahu onu paylaşırken TÜRSAT acaba Türkiyenin olmadığın görmemiş mi bu görseli tasarlayan yabancı yazılımcı biri, Dünya da ilk 50 ülke nin içinde Türkiye yok ilk 100 deyiz Avrupa da hiç bir tane ülke internet hızında Türkiye kadar yavaş değil Azerbaycan ve Gürcistan bile bizden daha kaliteli internet kullanıyor, ki görseli tasarlayan kişi Avrupa Ülkelerini kast etmiş
En İyi Cevaplar