Türksat 5A uydusu, Türkiye'deki internet sorununu çözebilir mi?

Ocakta fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla yarın Türksat AŞ'nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacak. İddaalara göre Türkiye'yi uydu haberleşmesinde öncü ülkeler ligine taşıyacakmış ama gel görki Türkiye Avrupa da İnternet kalitesinde sonuncu Dünya da ise 100 cü sırada, Türkiye daha kendi ülkesindeki İnternet alt yapı sorununu çözemezken ve Türk haberleşmesinin temeli olan Türk Telekom Satıldıkdan sonra başı boş bırakıldı Ülkenin birçok yerinden Şikayetler ve istekler gelmesine rağmen İnterneti en kötü olan ülkelerden biriyiz Günlerce İnternet hatta Telefon hizmeti alamayan yerler var, ki bide Uzaya Uydu Fırlatan sayılı ülkelerden biriyiz ki bunlar acaba neyin havasını atıyorlar Türk telekomda iletişimi sağlayan alt yapı Telefon direkleri bile hantal ve bakımsız.. böyle iken Türksat5A uydusu ne işe yarayacak acaba İkinci Görselde Kendi evimin önündeki TT-Alt yapı direğinin fırtınadan sonra yere çakıldığını günlerce öyle durduğunu ve benim ise günlerce internet alamadığımı düşünün
Türksat 5A  uydusu, Türkiyedeki internet sorununu çözebilir mi?
Evimin önündeki TT-al yapı direğinin yere çakılı hali bu yüzden internet alamıyorum
Evimin önündeki TT-al yapı direğinin yere çakılı hali bu yüzden internet alamıyorum
Türksat 5A uydusu, Türkiye'deki internet sorununu çözebilir mi?