Bazı instagram biyografilerinde görüyorum she/they veya she/her şeklinde. Ne anlama geliyorlar?
She/they ne anlama geliyor?
Bazı instagram biyografilerinde görüyorum she/they veya she/her şeklinde. Ne anlama geliyorlar?
She/they ne anlama geliyor?
She = O (kız, feminen)
They =Onlar (karışık)
Her O (sahip , olaya konu olan kişi / kız, feminen)
Bazı arkadaşların İngilizcesi yetersiz olduğu için bunun lgbt ile ilgili olduğunu sanıyor fakat bunu her insan kullanabilir. She her yazan kişi kendisini kız olarak görüyor demektir bir hitap şeklidir. He him de erkek olarak görüyor demektir trans kadın erkek ya da biyolojik kadın erkek kullanabilir they them ise nonbinary yani cinsiyetsiz onlar için hangi zamirin kullanıldığı önemli değildir fark etmez.
Hakketen hiç de alakası yokmuş
She = O (Kız için)
They = O (Gey & Lezbiyen ise)
ama çoğul anlamda "They" = "Onlar" demek
They kelimesi LGBT’de 2015 de kullanılabilir seçildi ama bunun yerine zaten Ze ve Hir kelimeleri kullanılıyordu hâlâda kullanılıyor yani şu sıralar They kelimesinin pek bir eşcinsellik belirtisi olarak kullanılması olayı yok yani hala kelime geçerli ama yaygın kullanım değil
2025 de LGBT Pronoun’uydu ama dediğim gibi artık çok kullanılan bir şey değil Ze Hir de çok sık kullanılıyor diyemem gay kişiler kendileri birbirleri arasında Girl She Her diye hitap ettikleri için herde kullanılabiliyor...
Cevap
8Cevap
She kadın için 3’üncü şahıs demek yani ben sen o daki o she oluyor ama Türkçeden Farklı olarak kadın için o she (okunuş şii) erkek için he (hii) ve cansız için it oluyor…
She
İş
İt
Bunlar o anlamında kullanılır. Ama she dışiler için kullanılır.
They onlar demek
Hangi ülkenin vatandaşlarının kullandığına göre anlam değişir
Bende anlamadım İnstagram profilinde she/they yazan kız eşcinsel midir veya biseksüel filan mıdır?
O ve ben demek aşk için aşk i zaman aşk
O onlar yazsinlar ya she they nedir
:)))))
Harbi ben de çok görüyorumne demek she/they
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?