Ne zaman başarılı bir yazılımcı görsem ya şişko ya kel. Ya da en azından benim çevremdekiler öyle. Başarılı bir yazılımcı olmanın ilk sırrı kel veya şişko olmak mı?yazilimci
Başarılı yazılımcıların şişko veya kel olması neyle alakalı ki acaba?
Komple şahsi fikrim! Adamlar oturuyor binlerce satır kod yazıyor ama bunu yaparken 'abi dur yarına bırakırsam bir yeri atlarım' gibi düşünüp hiç kalkmıyorlar. Ye-iç-otur , ye -ç-otur derken göbiş 'hello beybi' diyor. kellikte aynı yerden çıkıyor: Düşünsene 1000 satır kod yazmışsın ama çalışmıyor ve en baştan bakıp hatanı bulman gerek. Al sana sinir stres hoooop saç yolma...
İnternet & Teknoloji konusunda 542 cevap paylaştı.
Masa başında oturmak çalışmak kilo alımına sebep oluyor gün içerisinde çok fazla hareket etmedikleri için enerjilerini atamıyorlar yedikleri bütün besinler kilo olarak vücutta kalıyor yani metabolizma olduğundan daha yavaş çalışıyor Şöyle bir düşününce masa başında sadece bir odaklı olmak insanı gerçekten strese sokar stres demek hormonların etkilenmesi demek işte masa başında çalışan insanlar bu yüzden kilo sorunu ve strese bağlı sorunlar yaşıyor
şöyle düşünüyorum: bence bu adamların işleri çok zor ve yoğun oldukları için beslenmelerine dikkat etmiyorlar, gece gündüz bilgisayar başında oldukları için güneşten pek faydalanamıyorlar ve bu da D vitamini ve demir eksikliğini ortaya çıkarıyor, sonuç olarak bu durum saçlarının dökülmesine neden oluyor. Ayrıca bu vitamin eksikliklerinin sonucunda kilo vermeleri yavaşlıyor ve göbekli oluyorlar :)
Sadece çevrene bakma bence iyi yazılımcıların arasında bu dediğin özelliklere sahip kimse yok. John Carmack oyun yazıyor. James Gosling adam 50 den fazla karı gibi saçı var göbek sonradan çıkma. Joshua Bloch javacı vs vs oracle da java core kütüphanelerini yazan bi adam vardı oda kel değil. bi bak bu adamlar nasıl yaşıyor. Ha bi şey daha ben de kel ve göbekli değilim hahahahhaa