Kullandığı mikro işlemci 11. nesil 10 nanometre turbo ile 4,10 GHz hızlara ulaşan bir çip, i5 olması, i7 olması sayısal olarak daha fazla diye iyi olduğu anlamadına gelmez, intel 1970'de Intel 4004 adında çip numarasıyla ilk mikro çipi yapmıştı, şimdi 4004 sayısal olarak 3, 5, 7 sayısından daha büyük 51 yıl önceki 64 nanometrelik çip daha iyi o zaman bu mantıkla bakarsak. İ serileri mimarisini belirtir i3 olması i5'den daha kötü ya da en iyisi i7 demek değildir, önemli olan onun nanometresi ve saniyede bitlediği saat frekans hızlarıdır ve bu bilgisayardaki i3 1115G4 mikro çipi, 10. nesil altındaki, i3, i5, , i7 çiplerinden daha iyidir! hatta sadece 10. nesil intel çipinde intel !7 1050h modeli yarışabilir ki bu i3 çipi 10 nanometredir, intel i7 1050h çipi 14 nanometredir ki i3 1115g4 çipi litografi olarak çok daha iyi bir çiptir. Karşılaştırmadabakabilirsin, bu i3 1115g4 çipi, i7 1067g çipini, işlemci performansında geçmiş, üm çekirdekler dahil olduğunda performansında sadece daha yüksek puan almış, o da mimari farkı ama çoklu pc kullanmıyorsan zaten pek sorun değil.
.
Ram bellekleri üstelik, 3200 mhz dır ve 8 gb ön belleke 1-2 gb alsa bile gayet yeterlidir ddr4 bellekler daha az güç tüketir, daha çok veri işleme depolamayla işlemlerini hızlandırır, zaten orta seviyede işini görür, grafik işlemcin onboard yani anakartına dahili, Intel UHD Graphics kullanıyor, ben hiç kullanmadım ama global yorumlarda kötü yorumda okumadım, ortalama 50 FPS lerde zaman zaman 25-30 FPS lerde oyun oynanmış, yani bu saniyedeki görüntü karen kötü değil, birçok güncel oyunu rahatlıkla oynarsın, bu intel 11. nesil son çiptir ve gayet iyi bir çiptir, tercih senin kolay gelsin.
İşlemcisi bayağı kötü. i9 işlemciler var artık. Oyun oynarsın ama aldıktan bir ay sonra yavaşlar bu. Ayrıca ekran kartı özellikleri görülmüyor o yüzden tam net söyleyemem
Yani bende yeni Monster laptop aldım hatta hâla kargoda bence Monster alsan daha iyi Hp kullanan birisi olarak hp kısa sürede nedense kasılmaya başlıyor