Oyuncu laptopum çok ısınıyor yardım edermisiniz?

İ7 7700HQ 16gbram gtx 1050ti 4gb intel hd630 2.80 - 3.80ghz Dell inspiron 7577 gaming laptop ya böyle bir laptopum var oyunları yüksek grafiklerde de dusukte de kasmadan oynayabiliyorum ama sorun şu HW monitör ya da Aida da sıcaklık ölctugumde 8 cekirdegiminde 90+ derece olduğunu görüyorum ve öyle gibi de fn tuslarinin üst kısmı cayır cayır yanıyor daha yeni bakım yapıldı Arctic mx-4 termal macun kullanıldı 1 veya 2 gün laptopu serin kullandım ama sonra durum yine aynı oldu sonra Dell musteri hizmetini aradım sizin işlemci 105 derece sıcaklığa kadar dayanabilir cihazınıza da hicbirsey olmaz dediler ısıya dayanıklı malzemeler kullanıyoruz o laptoplarda diyorlar zaten belli bir sıcaklığa gelince laptop kendini otomatik kapar diyorlar yani bilemiyorum kapamiyor da fps düşmesi de yok gibi ama cayır cayır gerçi benim için hava hoş harici klavye kullanıyorum ama ekran kartim ya da işlemcim zarar görsün istemiyorum oynanacak bir sürü oyunum var daha.
Güncellemeler
+1 yıl
Discorddan laptop için ayar yaptırabilicek varsa ufak ama etkili birşey dc id mi verebilirim ekran paylaşırım.
Oyuncu laptopum çok ısınıyor yardım edermisiniz?