Siz hangi internet tarayıcısını kullanıyorsunuz, en iyi tarayıcı hangisi?

Chrome
Firefox
Safari
Opera
Diğerleri
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Siz hangi internet tarayıcısını kullanıyorsunuz, en iyi tarayıcı hangisi?

VPN'i olduğu için, bütün sitelere siyah tema uygulayabildiğim için opera her zaman tercihimdir.
Lakın Chrome'un da bütün siteleri başka dillere çevirebilme özelliği sayesinde nadiren de olsa, yabancı sitelerde araştırma yaparken kullandığım bir tarayıcıdır.
Edge'yi tasarımı sade olduğu için pdf açmada kullanıyorum.
Mozilla Firefox ise kullanıcıya çok daha fazla yazılımsal ayar sunduğu için çok çok nadir olsa da bu tür işlerde kullanıyorum. (Örn. Omegle'de sahte ekranı kamera gibi göstermek)
Selamm, dünya üzerinde interneti kullanmayan insan sayısının çok çok az olduğunu düşünürsek tarayıcıları da günlük hayatta hemen hemen herkes kullanıyor diyebiliriz. Akıllı telefonu olup internet kullanmıyorum diyeni ben henüz duymadım. 😌 Her birimizin kullandığı birçok tarayıcı var. Eminim çoğunu isim olarak biliyorsunuz veya kullanıyorsunuz, gelin bu tarayıcılar hangileriymiş, en iyi tarayıcı hangisiymiş bir göz atalım.

Dünya üzerinde en sık ve en çok kullanılan tarayıcı olan Google Chrome, hızlı performansı ve pratik kullanımı sayesinde rakiplerinden ayrılarak ön plana çıkıyor. Yüksek özellikleri ve geniş eklenti desteği sayesinde benim favorilerimden biri. Bir de bellek kapasitesini yükseltseler tadından yenmez.

Apple kullanıcısı değilim ancak Safari'nin Apple kullanıcılarını özel hissettiren bir internet tarayıcısı olduğunu düşünüyorum. Safari bence Windows kullanıcılarının da faydalanması gereken bir internet tarayıcısı ancak ne yazık ki kullanamıyoruz.

Microsoft Edge, performans ve güvenlik açısından başarılı bulduğum bir tarayıcı. Windows 10 ile uyumlu çalışıyor. Ancak, bence geliştirilmesi gereken ve yeni özellikler eklenmesi gereken bir tarayıcı.

Firefox, güvenliği ile ön plana çıkan bir tarayıcı. Çeşitli eklentiler ve tema seçenekleri sayesinde kişiselleştirmek mümkün. Çok sık kullanmasam da zaman zaman kullandığım bir tarayıcı.

Samsung Internet, genellikle Samsung cihazlarına yüklü olarak gelen bir tarayıcı. Android cihazlarla uyumlu. Çok sık kullanılan bir tarayıcı olmamasıyla birlikte geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Chrome'dan sonra en çok kullandığım diğer bir tarayıcı Opera. Opera, hızlı performansı ve entegre VPN özelliği ile biliniyor. Reklam engelleme özelliği sevdiğim özelliklerinden biri.
Safari kullanıyordum, uzun zamandır ama ping atmalarımın veritabanında olması beni rahatsız ediyordu hep. Paylaşımlarım, radikal olduğu zamanlar oldukça fazla çünkü, google, safari, yandex tarayıcı vs hepsi veritabanı ve big dataya veri paylaşan tarayıcılar, o yüzden kullanmıyorum bu web 2.0 tarayıcıları. Brave kullanıyorum semantik blok zincirine bağlı veri tabansız.

Ad blok oluşu da reklam engellediği için, arama motorlarından gelen bütün ad kodlu yönlendirmeleride engelliyor en başta YouTube'da reklamsız video izleyebiliyorum.
Reklam olmadığı içinde daha hızlı web, daha hızlı veri akışı, daha hızlı newtrok. Mobil olarakta, PC'de de kullanıyorum. Oyunlar için ama OperaGX kullanıyorum, onun oyun kayıt donanımı birçok MMOFPS oyunum için bana fayda sağlıyor.

benim için rahat kullanışı ve grafik tasarımı açısından edge daha iyi. İlk zamanlarda çok hızlı değildi hatta berbatdı ama şimdiki halinde çok fonksionlar saklı bide diğer arama motorlarına ve tarayıcılar geçiş hızlı kendi dahilinde benzetme yapabilme özelliği var
ayrıca reklamlar ne bileyim kötü yazılımlar falan filan meseleleri yok kendin istediyin gibi düzenliyorsun
Cevap
21Cevap
Google networkine uyumlu olduğu için Chrome
Yandex zaten Chrome kopyası alternatif olarak Firefox kullanıyorum
duckduckgo
herşeyi çerezler ile kaydetme alışkanlığı yok. güvenliğine önem veriyorsan bu konuda iyi bir basamak diyebilirim.
özellikle Türkiye de yaşayan bireyler için öneririm. ayrıca yaşadığın ülkeye bağlı kalmalı değilsin.
En iyiyi yazmayı unutmuşsun. Kesinlikle ama kesinlikle Brave'dir. Hem kendi içindeki reklam engelleyici ile reklamları engelliyor hem Chrome gibi ram canavarı değil. Ayrıca isteğinize göre size belli aralıklarla sizlere reklam gösterip o reklamdan para kazanabilirsiniz. Örneğin şu anda 3 dolarcığım var :D
Hem Chrome hem Opera kullanıyorum. İkisinin de kendine has iyi tarafları var. Ona göre seçim yapıyorum.
ben operacıyım bide senkron açık mobil ile pc arasında sıkıntısızca kullanıyorum. ayrıca firefoxuda kullanırım.
İşlevselliği, kısa yolları sebebi ile Opera kullanıyorum. Chrome bilgisayarınızda ram bırakmaz bilginiz olsun.
reklamsız internet eklentisi en iyi olan bence.
Ne aradığıma bağlı mesela yandexde olan p*rno chrome da yok
reklamlardan korunma, youtube'da rahat rahat gezinme ve dizi film sitelerindeki saçma sapan engelleyicilerden kurtulmak için mobil haricinde brave tarayıcıyı da denemenizi öneririm.
Firefox ve Opera ikisini tek geçerim. Chrome un eski hali şu an ki hali rezil rüsva. RAM leri tüketmekten başka bir işe yaramıyor.
Chrome kullanıyorum ben daha çok
Yandex bana göre.
Google chrome çok iyi çok hızlı ve stabil
safari o kadar kötü ki
Kullandıklarım arasında Yandex tabi ki.
Kullanıp alıştığımız tarayıcı en iyi tarayıcıdır
Google amcayı kullanıyom
arama motoru demiyor tarayıcı diyor
mozilla kullanıyorum
duckduckgo kullanıyorum daha güvenilir ve seri
chrome
opera