Sosyal medya hayatımızın göbeğine oturdu, gitmek bilmiyor. Bir paylaşım yapmayınca kendimi yalnız hissediyorum, eminim benim gibi olanlar vardır. Bir de haberleri, bilgileri de Twitter, Instagram'dan almaya alışmışım, bırakamıyorum. Acaba şu zamanda sosyal medyayı tamamen bırakabilmek mümkün mü yoksa artık imkansız mı?
Sosyal Medya günümüzde artık hayatımızın tamda merkezinde yer alıyor. Eskiden geleneksel medya (TV, Radyo, Gazete) ile sadece etkilenen insanlık artık kendi sosyal medyası ile etkileyen konumunda. Örneğin televizyonda yayınlanan bir tartışma programına tweet atan kullanıcılar yayının gidişatını değiştirebiliyor.
Artık Medyanın ve bilginin tek taraflı bilgi krallığı yıkıldı. Bir dönem gelinine yemek tarifi vermeyen kaynanalar hakimiyetini internet ve sosyal medya ile kaybettiler. Çünkü artık dünyanın tüm mutfaklarında ki tüm yemek tarifleri videolu anlatımlar şeklinde istediğiniz zaman elinizin altında. Medya istese de artık "YALAN HABER" üretemeyecek hale geldi. Çünkü Medyanın üreteceği en ufak "YALAN HABER" karşılığında binlerce paylaşımla insanlar birbirini bilgilendiriyor.
Bazen de bu durum tersine çalışıyor. Sosyal Medyada üretilen YALAN HABERLER hem GELENEKSEL MEDYA hem de Sosyal Medya tarafından düzeltilmeye çalışılıyor.
Sosyal Medyayı Tamamen Bırakmak Mümkün mü?
Tabi ki mümkün ama Sosyal Medyayı sadece kötü tarafından bakmak yerine iyi ve güzel bilgilerin olduğu bir platform olarak düşünüp bu yönde kullanırsak bırakmamıza gerek kalmaz.
Sosyal Medyada eğitici öğretici bilgilendirici binlerce içerik var. Bu içeriklerden doğru bir şekilde faydalanmak bazen ihtiyaç haline gelebiliyor. Örneğin internetten bir ürün sipariş etmeden bunu daha önce satın alan kullanıcıların yorumlarını okumak doğru karar vermemizde bize çok yardımcı olabiliyor.
Sosyal Medyayı Tamamen Terk etmenin Zararları Olur mu?
Sosyal Medyayı terk etmenin herhangi bir zararı olmaz. Ama sosyal medyayı hayatımızdaki her araç gibi görmek gerek faydaları ve zararları var faydalı bir şekilde gereğinden fazla kullanmaz iseniz bir problem teşkil etmez...
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 sene hiç sosyal medya açmadan yaşadım çünkü travma yaşamıştım sosyal medyayla alakalı sonra geri döndüm açtım kapattım açtım kapattım sürekli böyleydi sonra açtım bir daha kapatmadım dondurdum şimdi twitteri sildim falan böyle elimde olsa wp yide silerdim ama gerekiyor malesef
Evet mümkün. Deneyince oluyor ama günlük hayatınızda ne ile meşgul olduğunuz da önemli. Sosyal medyanın işinizle gücünüzle alakası varsa olmaz. Herkes eğlence için veya boş vakit öldürmek için kullanmıyor. Sosyal medyadan sürekli yeni şeyler öğrenen, oradan bir şeyleri takip etmesi gereken insanlar için mümkün olmaz. Fakat sizin için bir bağlayıcılığı yoksa bırakırsınız. Çok da iyi olur.
sosyal medya boş iştir? o fotoları paylaşınca noluyo? hiçbişey. eeee neden paylaşıyorlar? çünkü boş insanlar. böyle boş işlerle uğraşmak kimseye hayır getirmez
Sosyal Medyanın Günümüzdeki Önemi Nedir?
Sosyal Medyayı Tamamen Bırakmak Mümkün mü?
Sosyal Medyayı Tamamen Terk etmenin Zararları Olur mu?