Bana göre klavye + mouse elimin altında olacak ve monitör ayarı yapılacak. O kulaklıktan ortam hissiyatı alınacak. Özetle ben oyumu bilgisayardan yana kullanıyorum. Sizce en çok keyif hangisinden alınır? Kolay taşınabilir olması ve heryerde imkan vermesi nedeniyle telefonlarımızdan mı, ille de kol diyenler için ps veya xbox mı, yoksa ballandıra ballandıra anlattığım bilgisayardan mı?
Playstation her oyunu 60 fps de zike zike oynatmak zorunda. Çünkü oyunlar Konsollara göre optimize edilir. Grafik ayarları gibi bir bölüm falan da bulamazsın. Zaten herşey full ayardadır full hd veya 4k 60 fps oynarsın.
Benim Playstation 4 ile aynı senede çıkmış laptobum istese 2020 oyunlarını 20-30 fpsde falan TÜM AYARLARI EN DÜŞÜK YAPMAMIZA RAĞMEN ZOR OYNATIR. Çünkü pc oyunlarının hiçbirinde her bilgisayara özel optimizasyon yapılmaz. İşlemcin ekran kartın ramin güçlüyse o oyunu takılmadan kusursuz oynarsın. Sağlam değilse veya eskiyse o oyun bilgisayarın anasini zıker.
Benim pc 5-6 yıllık laptop aşağı yukarı. Bugün masaüstü pc toplayacak olsanız bilgisayarınıza gtx 750m takmak ister misiniz? Tabiki hayırdır cevap.
Ps5’in Avrupa fiyatı 4400 civarı. Ekran kartı stoğu olmayan bir zamanda (eski fiyatlarla) İ5 10400f gtx 1650 Superli bir pc toplamak 7-8 bin tl.
Yarı fiyatına oyun makinesi almak varken niye seneler sonra 10-20 fps verecek bi bilgisayar toplayayım ki. Üstelik konsol fiyatının iki katına !
Ben küçüklüğümden beri playstation ile oynadigim için bana göre daha rahat ve kullanışlı. Bence bu kişiden kişiye göre değişir. Hem pc hemde konsoldan oynayan biriyim