Pandemiden önce bile görüntülü sohbeti mesajlaşmadan daha sık yapıyordum, hala da yapıyorum. Ama sanki yüz yüze görüşme kadar samimiyet veya en azından sağlam iletişim oluşuyormuş gibi gelmiyor bana. Görüntülü sohbet bir tek bende mi yapay his uyandırıyor yani gerçekte yüz yüze konuşmak kadar etkili oluyor mudur yoksa arada cihazlar olduğu için hep bir tık yapaylık mı kalacak?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba, pandemi ile birlikte insanlar o kadar hızlı dijitalleşti ki yapılan araştırmalar bireyler ve iş dünyasının dijitalleşme alanında salgınla birlikte sekiz hafta içinde tam beş yıl ileriye gitmeyi başardığını gösteriyor. Düşünün şu an pandeminin bir yılını aştık.
Bu dijitalleşme bizi sosyal olarak birbirimizden kopardı artık yüz yüze görüşmeyi bırakın yan yana yürüyemez olduk. Hayatımıza giren SOSYAL MESAFE kavramı algısal olarak bizi birbirimizden uzaklaştırdı. SOSYAL MESAFE kavramı yerine FİZİKSEL MESAFE denmesini tercih ederdim. Çünkü biz SOSYAL VARLIKLARIZ. Birbirimize ihtiyacımız var.
Şimdilik mecburiyetten kullandığımız bu uygulamaları pandemiden sonra kendi isteğimizle kullanmak dileğiyle.