Sosyal medya çekilişlerine dikkat!Neredeyse her an sosyal medyada birileri çekiliş düzenlemekte. Burada büyük firmaların yaptığı NOTER önünde yapılan resmi çekilişlerden bahsetmiyorum. Takipçi veya daha fazla etkileşim kazanmak için yapılan çekilişlerde gerçekten kim nasıl kazanıyor. Bunun ispatı var mı? Şeklide sorular oluşuyor aklımızda. İşin diğer ve enteresan boyutu Çekiliş adı altında PAHALI gibi duran ama aslında ÇOK UCUZ olan ürünleri satanlar var. Örneğin çok ucuz bir tişörtü sırf kargo ücretini siz ödeyin şeklinde başlayan ama KARGO ücretininde Normal kargo ücretlerine göre pahalı olduğu çekilişler var. Tamamı ile tüketicinin SATINALMA davranışına yönelik bir tuzak olarak görüyorum. Bunu daha önce Televizyonlarda yaptılar şimdilerde ise İnsanları arayıp hediye kazandınız şeklide kandırmaya çalışıyorlar.
Peki, ne yapmalıyız?
Bu ve buna benzer tanımadığımız bilmediğimiz firma veya kişilerin çekilişlerine katılmamalıyız. Eğer telefonla aranırsak Kişisel bilgilerimizi kredi kartı bilgilerimizi kesinlikle vermemeliyiz.
Şüpheli gördüğümüz durumlarda ilgili sosyal medya profilini şikayet ederek bizden sonraki insanların bu tuzağa düşmemelerini sağlamalıyız.
yaa ben şu olayı hala atlatamıyorum :) arkadaşım hemşire ve pandemi ortalarında o gece klubü senin bu bar benim gezip duruyordu maske de kullanmıyordu bir gün foto attı böyle kafe gibi bir yerdeler gene maske yok. ertesi gün bir foto atmış ; siz yarıya indirilmiş maskelerle daha çok sosyalleşin diye biz bugünde görevimizin başındayız. o kadar çok şaşırmıştım kiii bir de şey var bak; pastanede çalışırken tanıdığım bir adam (50-55 yaşlarında) var böyle karısını aldatıyor (18-25 yaş skalasındaki kızlarla ) ama sosyal medyasında o kadar dindar o kadar namuslu ve o kadarrrr karısına düşkün ki.
Ben 2 ay öncesine kadar inanmıyordum, Vandan akrabamız geldi, elinde real me ce3 mü ne, öylr bi tel vardı. Kaç tlye aldığını sordum, çağrı tanerin çekilişinden çıkmış, baktım cidden öyle mesajlar filan var, ama telefon orijinal değil. Geçen hafta konuşurken dedi ki "telefon donuyo, hafıza boş olmasına rağmen, dosya inmiyor", yani işin özü ; gerçek çekilişler ama telefon iki kuruş etmez. - araba çekilişlerine inanmıyorum -
Adam tutmuş 300 bin TL'lik araba koymuş çekilişe o arabayı alan var mı ya da iphone kazanan sayfanın yıllık geliri 2 milyon falan olcak ki öyle bişey yapsın saçma bence
Sosyal medya çekilişlerine dikkat!Neredeyse her an sosyal medyada birileri çekiliş düzenlemekte. Burada büyük firmaların yaptığı NOTER önünde yapılan resmi çekilişlerden bahsetmiyorum. Takipçi veya daha fazla etkileşim kazanmak için yapılan çekilişlerde gerçekten kim nasıl kazanıyor. Bunun ispatı var mı? Şeklide sorular oluşuyor aklımızda. İşin diğer ve enteresan boyutu Çekiliş adı altında PAHALI gibi duran ama aslında ÇOK UCUZ olan ürünleri satanlar var. Örneğin çok ucuz bir tişörtü sırf kargo ücretini siz ödeyin şeklinde başlayan ama KARGO ücretininde Normal kargo ücretlerine göre pahalı olduğu çekilişler var. Tamamı ile tüketicinin SATINALMA davranışına yönelik bir tuzak olarak görüyorum. Bunu daha önce Televizyonlarda yaptılar şimdilerde ise İnsanları arayıp hediye kazandınız şeklide kandırmaya çalışıyorlar.
Peki, ne yapmalıyız?
Bu ve buna benzer tanımadığımız bilmediğimiz firma veya kişilerin çekilişlerine katılmamalıyız.
Eğer telefonla aranırsak Kişisel bilgilerimizi kredi kartı bilgilerimizi kesinlikle vermemeliyiz.
Şüpheli gördüğümüz durumlarda ilgili sosyal medya profilini şikayet ederek bizden sonraki insanların bu tuzağa düşmemelerini sağlamalıyız.