eskiden gazetelere ölüm ilanı verilirmiş, duyurmak veya cenaze hakkında bilgi verme amaçlı olanları anlayabiliyorum. fakat annesiyle olan fotoğrafını paylaşıp altına uzun uzun bir şeyler yazmak bana tuhaf geliyor biraz. herkesin acısını yaşama şekli farklı tabii ama, öyle bir anda aklınıza sosyal medya gelir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bunu yapanlar var. İnsanların acılarını sorgulamak haddime değil ama samimi gelmiyor. Bir insan anne, babasını kaybettiği gün sosyal medyaya girip de destansı veda cümleleri yazabilir mi? Haber vermek maksadıyla yaparsın ancak öyle uzunca sözlerle değil. İki, üç cümlelik bir yazıyla yaparsın...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aslında aklına sosyal medya gelmiyor, birilerinden destek görme geliyor. Kendisini yalnız hissettiği için bunu yapmıştır. O fotoyu gören herkes ona yazacak edecek arayacak ve arkadaşınızın düşünmek için vakti olmayacak. Velhasılkelam kaçınılmaz gerçeklerden bir süreliğine kaçacak. Ama gece olunca bu acıyı yine tek başına gögüslenecek. Yani saçma değil. Empati kuralım.
10 Yorumla
Ben paylaşmazdım. Sosyal medya bile gelmezdi aklıma. Bence o acısından kaçmaya çalışıyor. Ya da acısını yaşamayı paylaşımdan sonraya ötelşyor olabilir. Dediğin gibi herkesin acısını yaşama şekli farklı ama ilk önce şok olur insan değil mi? Belki de hissiz biridir. Bu daha akla yatkın. Ama iyileşmesi için acıyı yaşaması gerekir.
00 Yorumla
+1 yılSarılacak, birileriyle acısını dindirecek işte. Nesi garip ki? Kendi arkadaşlarını duyurmak istemiştir. İnsan acı çekerken yalnız hissediyor. Kolay bir sey mi sanıyorsun bu durumu? insanin başına gelebilecek en büyük felaketlerden birisi bu. Senin derdine bak bir de. Peki senin bu soruyu sorman ne kadar mantıklı bayan empati yoksunu?
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
79
Cevap
53Cevap
+1 yılAnnesi öldükten sonra aklına bunu hemen Instagram'dan duyurma düşüncesi geliyorsa zaten o kadar da sevmemiş demektir. Bu Instagram ve Facebook gibi mecralar artık fotoğraf paylaşımından ziyade yanlış bilginin yayıldığı alanlar oldu. Özellikle Facebook. Paylaşılan yüz binlerce yanlış bilgi var ve maalesef elimize kitaptan çok telefon aldığımız için kaynağımız her zaman yanlış oluyor ve yanlış bilgiyi yayıyoruz. Sosyal medya kullanmıyorum bu yüzden 5 yıldır. Haber sitelerinin de pek bir farkı yok. Bazı haberleri dikkat çekici yapmak için 1'e 1000 katıyorlar. O yüzden bir bilgi veya haberi en az 3 kaynaktan doğrulamak gerek.
150 Yorumla
+1 yılDünyada milyon çeşit insan var herkesin de acısını yaşama ve yansıtma şekli farklı. Paylaşım yaparak annesinin anısını yaşattığını düşünüyor olabilir, yazdığı şeyleri annesinin gördüğünü düşünüyor olabilir. Siz yapmazdınız diye herkesin sizinle aynı olmasını beklemeniz çok saçma. Annesi ölmüş birinin annesine sevgisini yargılamaya çalışmanız da çok çirkin bir davranış.
Bunu soran kişi için söylemiyorum yorumlara annesini sevmiyormuş, prim için yapmıştır bilmem ne diyen insanlar için konuştum. Kimsenin içini bilemezsiniz, annesi ile olan ilişkisini de bilemezsiniz. Acılı bir insanın davranışlarını yadırgamak kimsenin haddi değil.20 Yorumla
+1 yılBelki Kimsesi yok anlatıcak derdini paylaşıcak sosyla medyadan paylaşıp sevdiklerinden destek de beklemiş olabilir nasıl bir psikolojiye sahip bilemeyiz yargılamak kolay ama dıştan insanları yargılamayı hiç sevmem Beni ilgilendirmez de kimseyi de ilgilendirmez bence
42 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler🤗
+1 yılBen 2 gün sonra paylaşmıştım. İnsanları yargılayıp yadırgamayın artık. O platformda olanların haberi olması , teselli bulmak, yalnız kalmak istememek, kafanı meşgul etmeye çalışmak, acıyı en dibinden yaşarken yine hayata tutunmaya çalışmak, her zaman yaptığın şeyleri yapmaya çalışmak bunu da başarmak ne nimettir bilmezsiniz.
51 Yorumla- +1 yıl
Bi de artık çevremizle en kolay iletişim yolu instagram ve Facebook. Gazete ilanı mı kaldı allahaşkına?
+1 yılSen de onun yanında olmak yerine bu siteye gelip bunu sormakla daha çok uğraşmış gibi görünüyorsun. Bunda mantık aramak yerine arkadaşına bu kötü gününde daha çok zaman ayırabilirdin. Zaten belli oluyor, yanında onu anlayabilecek insan yokmuş ki içini dökmek için sosyal medyaya sarılmış. Annesini kaybeden insanın acısını ve tavrını yapmacık bulma hadsizliğinde bulunmamalıyız. Günlük yaşamda ayaküstü bir diyalog halinde bile insanların neler yaşamış olabileceğini goz önünde bulundurarak konuşmak gerekirken insanlar gelmiş burada annesini kaybetmiş bir insanın acısını nasıl yaşaması gerektiğini (!) tartışıyor. Yazık kafanıza.
30 Yorumlaİnstagramı insanlar iyi gün için kullanıyorlar ki ayrıca bunu show amaçlı yaptığını da sanmıyorum prim yapmak için de... Belli ki sosyal medyayı aktif kullanan birisi ve çevresindeki çoğu kişi ile de bir bağlantısı var. Tek tek arayıp insanlara haber vermekten ise instagramdan bir kere yayınlayıp insanların haberinin olmasını sağlamıştır. Bunu çok yadırgımamak lazım.
30 Yorumla
+1 yılbu konuda sert konuşucam, valla onların acı anlayışını skeyim. bence hiçte kişiye göre değişmez. onların üzgünlüğü ve sevgisi de sahtedir. bunu bile insanlara gösterme gereksinimi duyuyorlar. onlardan mesajlar almayı yine işin sonunda ilgi görmeyi bekliyorlar. benim annem ölse skeyim sosyal medyasını çevremden bile kimseyle konuşmam doğru düzgün.
30 Yorumla
+1 yılBazen bazı şeyleri insan mantığı ve vicdanıyla anlamak mümkün olamıyor. Tutup tabutun başında fotoğraf çekenler mi istersiniz ya da canlı yayın yapanlar mı dersiniz.. Geldiğimiz durum gerçekten içler acısı. Ben yakınını kaybetmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki o acıyla bırakın oraya buraya fotoğraf atmayı kendime uzun süre gelemedim.. Bu kadar basit olmamalı insanın sevdiği birini kaybetmesi ve yasını tutması..
10 Yorumla
+1 yılOnceden gazete varmis simdi kim gazete alir okur ki artik kimse haber bile izlemez oldu hersey telefonda artik sosyal medya, bende babamin vefatini sosyal medyadan duyurdum herkes baska sehirlerde es dost akraba, esimde annesini vefat sosyal medya duyurdu. Artık boyle evet pek iyi degil ama dunyanin gidişati bu yonde ve durdurmak imkansiz
00 Yorumla
+1 yılInsan bence asıl üzgünken eline telefonu alıyor sebebi ise kafayı dağitmak
bazı insan kendi başına kalip acısını yaşayınca dahada bir yalnız hisseder sonucta onun için dünyada ki en önemli insanı kaybetmiş onun yokluğu butün bedenini sarmıştır - vucut bu duygu değişikliğinden kurtulmak ister,
kafası allak bullakdır illa dağıtmak ister ve belki orda acısını dile dökerse rahatlayacağını sanır
bu yüzden küçümsemeyin ve mantık aramayın bence.12 Yorumla- +1 yıl
Ne yapıccz mutluluk icin
- +1 yıl
@yalnizliklimani577 Ben bilmem, herkesin mutlu olduğu konu başkadır
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar ilgiye muhtaç. Tabii herkesin acı yaşama şekli farklı ancak, sadece ölümden ziyade bu durum. Mesela coronaya yakalandı, Twitter ve İnstagram'a yazarak ilgi çekme çabası oluyor. Anlamsız olaylar gerçekten.
20 Yorumla Benim tanıdığım biri de annesi öldükten sonra çok pozitif mutlu sanki ölmemiş gibi davranıyordu bir kaç hafta sonra sinir krizi geçirmişti. Bazıları acısını nasıl yaşayacağını bilmiyor. Annesini o kadar sevmemiş falan boş. Bu insan hayatta ilk annesini sever gösteriş aklına bile gelmemiştir o şekilde paylaşmayı tercih etmiştir içinden öyle gelmiştir. Bunları sorgulamanız ve buraya atmanız da bana saçma geliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcısını anlayacak, paylaşacak insanlara ihtiyacı vardır. Destek almak istiyordur belki de, insanlardan mesaj almak istiyordur. Annesine sevgisini herkese duyurmak istiyordur. Annesine söyleyemeyecek artık, canı yana yana sevdiğini haykırmak istiyordur herkese ve bunu yapıyordur. Tuhaf olan ne? Instagrama gösteriş yeri olarak bakmamak lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende biraz tuhaf bakıyorum bu olaya. Bir tanıdığımız öldü ölen kişinin çok yakını story attı. Ben pek doğruda bulmuyorum ölenleri paylaşmayı. Büyük konuşmayayım ama ben o an onları düşünemez sosyal medyaya bile bakmazdım. Ama tabi herkes farklı içini döküyor olabilir.
00 Yorumla
+1 yılGereksiz duyar, gösteriş ve ilgi manyağı desene kısacası.
Millet ay canım benim başın sağolsunlu kalpli iğrenç iğrenç pohpohlayıcı duyar cümlelerini paragraf halinde atmaya başlamıştır. Milletimiz duyar kasmayı çok sever.10 YorumlaGorunce bana da garip geliyor ama o an nasıl bir psikolojideler bilemeyiz. Yardım çagrısı olabilir. Bi seyler yapma istegi olabılır. artık duygularını sosyal medyada yasıyor cogu kisi cunku. Bilemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılBence anneyi kaybettiğin gün sosyal medyaya bile bakamaz insan hiç bir şey umrunda olmaz gözü başka hiçbir şey görmez sadece acısını yaşar ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum tabii ama gerçek sevgi bu demek ama sonraki günler ilerleyen günlerde acını paylaşmak belki biraz daha mantıklı olabilir
10 YorumlaBirini ari sokar hastaneye kaldirirlar.
Biri 5 kursun yer cephede savasir.
Herkesin aci esigi farkli. Bir yorum yapmak hadsizlik olur.10 YorumlaBence mantıksız. Ama devir değişti. Boyle değişik değişik hareketler yapan çok fazla insan var.. Artık olumlu/olumsuz duygularını herkes ile paylaşma ihtiyacı duyuyor bazıları.
10 Yorumla
+1 yılBunu çok kişi yapıyor maalesef, bulduğum en saçma şey, onuda geçtim, Can verirken paylaşanlar, Ölüsünü yükleyenler, Tabutunu mezarını çekip paylaşan ahmaklarla dolu etraf. Cahillik başka birşey değil.
113 Yorumla- +1 yıl
@LedLamba bununla hava atılmaz ki ama.. Sonra diyorlar ki Şeytan son anda birdaha gelirmiş canını bana teslim et diye, asıl şeytan etrafımızdaki ahmaklar şeytana ne gerek kalmış 😏😏
- +1 yıl
@LedLamba var onuda paylaşanlar merak etme, Wc den check in yapanı bile gördüm 😀😀
- +1 yıl
@LedLamba var zaten onuda paylaşan yok mu? sanıyorsun
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
En çok saçma bulduğum şeydir insan o acisi arasında neden sosyal medya kullanır ajitasyon ve ilgi hastalığı oldugundan
20 Yorumla
+1 yılBana göre de mantıksız ama şöyle de birşey var artık bazıları sosyal medyayı hayatlarının büyük bir parçası yapmış durum da ve kendilerini ordan daha iyi ifade ediyor bir nevi acısını ordan dindiliyor o yüzden biraz da saygı duymak gerekir sonuçda herkes acısını farklı yollarla dindirmeye çalışır
00 YorumlaO şekilde duygularını açmanın doğru olduğunu düşünmüyorum ama örneğin biri vefat edince cenaze nin kalkacağı yer hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapılması, topluma duyurma amaçlı doğru birşey.
00 Yorumla
+1 yılBabam rahmetli olduğunda paylaşmamıştım, paylaşacağımı da sanmıyorum. Ama paylaşanı da yadırgamam, sonuçta sosyal medyayı kullanan çok fazla kişi var ve en güzel duyuru yöntemi de diyebilirim.
00 Yorumla
+1 yılİlginç geldi. Fakat insan taziyeye ihtiyaç duyabilir. Bunu duyurma ihtiyacı hissedebilir. Merasim vs. işlemleri için. Fakat bunun haricinde tuhaf geliyor banada.
00 YorumlaBenim mümkün değil aklıma gelmez fakat bazı insanların geliyor demek ki. Kimseyi yadırgamamak lazım. Bazıları da geç fark ediyor ölümü, sindirmek zaman alıyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılAllah rahmet eylesin annesine. Ama Allah gecinden versin , inşallah uzun ömür vermiştir anneme yaradan amma ona bir şey olsa heralde Instagrama girmek aklıma gelmez.
00 Yorumla
+1 yılCenaze için sadece cenazesi... Camiiden kaldırılacak vs paylaşımı atılır onu anlarım ama aynı gün uzunca iç dökmeli storyleri paylaşanları anlamıyorum manasız geliyor.
00 YorumlaTuhaf olan birşey yok bence insanlar cenazesini nasıl birbirine haber veriyorsa, cemilere sela veriyorsa buda aynı durum. Birde eğer uzun süredir rahatsızsa insan kendini hazırlıyor sanırım
00 Yorumla
+1 yılİnsanın acısı o kadar tazeyken aklına sosyal medyada paylaşmak gelmez en azından benim için böyle. Sadece yaşadığın acı, sersemlik, gerçekten bu oldu mu, ben nasıl dayanacağım, bir daha hiç sesini duyamayacak mıyım, göremeyecek miyim düşünceleri arasında kaybolup gidiyorsunuz. Bırakın sosyal medyayı telefonla konuşmak, baş sağlığı dileklerini bile duymak istemiyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılBanada yanlış geliyor boyle birşey ama o an ne düşünüyor nasıl bir acı yaşıyor bunu bilemiyoruz oraya yazarak içindeki acı hafifler diye düşünüyor da olabılır zor bir durum allah sabır versin
00 YorumlaBi gömseydi keşke baştan 40ı çıksaydı ayıp ya sırf beğeni için. Annem vefat etti başımız sağ olsun yaz haberi olsun insanların bu kadar yeterlidir
10 Yorumla
+1 yılBana asiri mantiksiz geliyo boyle seyler ilk gunu paylasim yapiyorlar bnce 2. 3. Gunu bile yapilmaz yaa
10 Yorumla
+1 yılBöylelerini ben de anlamiyorum nasıl o acının arasında aklına sosyal medyada story paylaşmak gelir akıl alır gibi değil.
10 Yorumla
+1 yılSen bunu düşüneceğine arkadaşının yanında ol. Bu bir sessiz çığlıktır desteğe ihtiyacım var demektir.
10 Yorumla
+1 yılHersey sosyal medya olmuş artık. Saçmalık bence saçma sapan
20 Yorumla
+1 yılEş dosta ulaşmanın en kolay yolu ne var bunda adamı yargılayacak
20 YorumlaHer şey yapmacık... Dünya bitik, çoktan bitmiş hemde. Sosyal medya denilen bir çukur var hepimiz kapılıp gitmişiz oraya.
00 Yorumla
+1 yılİçi acıyordur, soğutmaya çalışıyordur. Orda paylaşması size değil annesine mektuptur. Ya bırakın isteyen istediği gibi yaşasın acısını, nolcak ki...
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle sana katılıyorum birde mezarlık ziyareti videoları çekiyorlar. En tilt olduğum şey benimde.
00 Yorumla
+1 yılHayat teknolojiden İbaret olmuş o yüzden oda acısını oraya dökmüş olabilir yargılamamakgerek sonuçta böyle bir durumda dalga geçerek değil
00 Yorumla
+1 yılArtik her şeyi sosyal medya da yaşıyoruz bana tuhaf gelmiyor o an ki psikolojisi nasıl bilemeyiz sonuçta.
00 Yorumlahiç anlamıyorum birisini kaybedince sosyal medyalarda paylaşım yapan insanlari yani anında paylaşım yapanları diyorum 1 yıl sonra paylaşanları değil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 631 cevap paylaştı. O an sosyal medya aklıma gelecek son şey olur. O psikolojiyi bilmiyorum elbette, bunu yapanlar belki de kendilerini bu şekilde iyi hissediyorlardır.
00 Yorumla
+1 yılAnnesi ölmüşken Insta düşünmesi yanlış tabi bağımlılık işte
10 YorumlaBu konuda hic bir görüşüm yok. Çünkü kötü konuşurum 🤬
10 Yorumla
+1 yılBence mantıksız o haldeyken bile nasıl sosyal medyayi düşünebiliyolar anlamiyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılO zaman ile şimdiki zaman aynı değil ki. Normal bişey bence.
10 Yorumla
+1 yılO gün paylaşmak abes sonraki günlerde dua edilmesi için paylaşsa neyse 😏
00 Yorumla
+1 yılHüznünü sosyan medyada paylaşmış içine atacağına salı vermiş
00 Yorumla
+1 yılkimseyi yargılamam ama bana çok saçma ve yapmacık geliyor
00 Yorumla
+1 yılBaşı sağolsun çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Neyden vefat etmiş🥺
00 Yorumlane çok seviyorsunuz insanları eleştirmeyi herkes her duyguyu aynı şekilde yaşamak zorunda değil
00 Yorumlaben saçma buluyorum o an telefonu eline alma gücünü nası buluyorlar
00 Yorumla
+1 yılMezar başında ağlarken fotoğraf çekinip internete koyanı gördüm. Bana göre hepsi şov ve çok saçma.
00 Yorumla
+1 yılİnsan napacagini bilemiyor böyle anlarda böyle yadirgamak yerine yanında ol çaresiz çünkü
00 Yorumla
+1 yılOda İçin Öyle Dökmek İstiyor Derdini Paylaşmak İstiyor Belki Onun Duygularını Anlayan Yoktur...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir durumda instagrama biseyler yazmsk aklima gelecek son seylerdir.
00 Yorumla Bence arkadaşlarının duyması için herkes haberdar OLSUN diyedir
00 Yorumla
+1 yılyakınlarının haberi olsun diye paylaşılır niye garip olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Arkadaşım annesinin vefat ettiğini aynı gün Instagram'dan paylaşmış. Sizce de mantıksız değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler