Yemeksepetinden yapılan açıklamaya göre, siber bir saldırı olmuş ve kullanıcıların yani bizlerin ad soyad doğum tarihi telefon eposta adres bilgileri sha-256 ile maskelenmiş şifreleri bu konudan etkilendi. Yani başkalarının eline geçti :D
etkilenmemiş bilgiler
kredi kartları bilgileri facebook ve apple bağlı hesaplar (?) (facebook ya da apple ile bağlan yapanların şifreleri yemeksepetinin kendilerinde saklanmadığı için bu hesaplar güvendeymiş)
İnşallah mağdur olmazsınız. Sizin hesaplarınız var mıydı?
Yemeksepeti siber saldırıya uğradı ve bazı bilgilerimiz çalındı. Siz de üye miydiniz?
Üyeydim 2 hafta önce sadece uygulamayı silmiştim içime doğmuştu hesap bilgilerimi de silecektim ama erindim😅 korkmuyorum bir bilişimci olarak Zaten her yerde verilerimiz geziyor ne olacak (!)
İnternet & Teknoloji konusunda 1,7b cevap paylaştı.
Kredi kart bilgilerimi kayıtlı tutmuyorum. Evimin adresini telefon bilgilerimi ele geçirmiş olabilirler pek umurumda değil açıkçası
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bi ara acmistim burgerden yemek istim dedim evime gelmiomus bende dominostan pizza istemistim ilk ve sondu ayrica kartimda 7.25 krş var buna gerek yoktu yaa sadaka niyetine ben 10 tl bile verirdim kendilerine pis aç siber hırsızlar😝😝
o bilgileri bir şekilde satıyorlar bir şey yapıyorlar. bunu internette yayınlamazlar sanmıyorum, bir yere büyük ihtimalle şantaj falan yapıp para kaldırmak isteyeceklerdir :D yemeksepeti datası sağlamdır verilre çok fazladır. bunla uğraşan biri çoluk çocukla paylaşmak için hacklememiştir.