Yemeksepeti'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada "25.03.2021sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşandı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi" dendi.Hemen hemen her gün bir ya da birkaç kez kullandığım site hacklenmiş. Bilgilerin bir kısmı çalınmış. Şeffaf şekilde açıklanmış. Peki ya sizler Yemeksepeti kullanıyor musunuz? Kullanmaya devam edecek misiniz?
"Yemeksepeti: Hacklendik, şifrelerinizi değiştirin!" Bu olaydan sonra kullanmaya devam edecek misiniz?
Hacklenebilir.. Normal bir durum bu... Ne kadar güvenlik önlemi lasanda mutlaka bir açık vardır ve tespit edilir... Vakti zamanında Apple ın icloud sunucuları da hacklenmişti ve hackleyen kişiler büyük bir data paylaşmıştı torrent sunucularında.. Ha ben kullanmıyorum bu tür şeylerde kredi kartımı... Sadece sanal kart kullanımım var o da oyun alırken...
Kullanırdım ama tehdit unsuru olanilecek bir bilgim yer almıyor sitede kayıtlı olarak. Nakit çdeme yapardım. Problem değil. Sitenin dürüst açıklamasını takdir ettim.
Hemen şifremi değiştirdim ama kart bilgilerimi değiştiremedim bundan sonra kartla ödeme yapmayacağım sadece nakit ödeme olarak alışveriş yaparım diye düşünüyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Maşallah dediğim üç gün yaşamıyor. Beğendiğim bir uygulamaydı. Gerçi yine kullanırım, ama ne olur ne olmaz diye sadece nakit olarak kullanmak en iyisi sanırım.
Bu bir kere daha olmuştu. Babamin facebook adresi ile giriş yaptığımda hacklendi , sonra bana uyarı geldi hemen sifreyi değiştirin diye. Malesef yemek sepetinde bu açık hep vardı. Kullanacaksanız asla kredi kartı bilgileirnizi girmeyin. Ayrıca yemek sepeti sifreniz eposta vs sifrenizlerle aynı olmasın. O zaman bi sorun oluşmaz
İnternet & Teknoloji konusunda 482 cevap paylaştı.
ay adımıza yemek söylemezler inşallah şimdi gidip benim hesaptan sürekli çin yemeği falan söylerler sonra reklam olarak karşıma çıkar yani napcak başka
Bu olayın aynısı seneler önce Sony nin de başına gelmiş ve milyar dolara maal olmuştu. Yemek sepeti olan olayları gizlemediği sürece bununla başa çıkabilecek bir şirket değil.
İnternet & Teknoloji konusunda 377 cevap paylaştı.
Duyuru yapıp, ozur dileyince yetmez ki... o bilgiler onlar sorumluluğu altında idi, ya insanlarin adresi telefonu kullanilarak bir şeyler olursa.. ne yapacaklar?
Kart numarami hicbir siteye kaydetmedim o yuzden rahatim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
simdi bunu hekleyen kart bilgilerini falan almamis mi? 2 gun sonra telefonlara bankadan trendyoldan 100 liralik kod icin kodu girin diye banka mesajlari gelir.