gerçi daha önce hiç temizlemedim internetten bakım kendim tamizleye bilirmiyim acaba. ilk kez bunu yapıcam. sizce bir sorun çıkar mı önce eski laptopumda yapmayı düşünüyorum.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,9b cevap paylaştı.
Birkaç ayda bir kendim açıp temizlerim. Sıkıntı olmuyor, ama neyi nereden çıkardığını iyi düşün, yanlış yere yanlış şey takma sonra. Bulduğun gibi bırak.
Bazı eski dizüstü bilgisayarların anakartına ulaşmak için klavyeyi de sökmek gerekiyor. Yeni dizüstü bilgisayarların alt kısımlarını açarak direkt fana erişebilirsin ama genel temizlik için macun yenilemekte de fayda var. Daha önce yapmadıysan elleme derim. Ama fan temizliği kolaydır. Bir fırçayla ve bezle temizleyebilirsin yapraklarını. Anakarta falan ıslak mendil sürme sakın. Islak mendille temizlik yapma.
bilgisayarım bu adamnınkıyla aynı sadece farklı versionu ekran kartı falan görünüş olarak tıpatıp aynı sence böyle temizlesem olur mu fanlarda toz kalır mı? güvenli mi? https://youtu.be/ZKSqTdndo_c
abi pc o videodakı gibi temizledim fırçayla. çokca araştırdım temizlik sırasında galiba temizlerken fanların dönmemesi gerek. bu yüzden dönmeemsie için hafifce tuttum elim kaydı azıcık döndü 90-100 derece falan. bu sorun olmaz değil mi. bu işlerden pek anlamıyorum da
Anakart mimarisi hakkında bilgin yoksa elleme, sonra yeniden monte etmede sorun yasarsin ya da bazi parcalara zarar verebilirsin. Uzman birinden yardim almani tavsiye ederim.