Dikkat çekmek için atmış. Işınlanma makinesi zaten yıllar ve yıllar önce yapıldı. Bir damla suyu metrelerce ışınladılar. Ki isteseler km lerce ışınlarlar. Önemli olan makinenin çalşıması. Ancak bir sorun vardı. Sırf bu sorun yüzünden su damlasını kullandılar. Çünkü makinenin çalışma mantığı o bir damla suyu ilk kabinin içindeyken atomlarına ayırıp bir tüpün içinden geçirip ikinci kabine atom atom yollayıp sonra ikinci kabinin içinde atomları yeniden bir araya getirmekti. Bir damla su için parçalara ayrılıp sonra yeniden toparlanmak hiç sorun değil. Ama aynı şey canlılar için geçerli değil. Söz gelimi sen aynı kabine girersin. Makine seni hücrelerine ayırıp hücre hücre diğer kabile yollar. Ama geri birleştirme işlemi düzenli değil rast gele oluyor. Diğer kabine geçtiğinde ne malum gözlerinin göbeğine sağ ayak baş parmağının suratına montelenmeyeceği? DAha da kötüsü katı olarak değil de sıvı olarak birleşme ihtimalin de var. Hedef noktaya vardığında senden sökülen her bir hücrenin yine aynı yerine monte edilmesi gerekir ki onu yapacak teknolojiye daha bin yıllar var.
Fiziksel olarak ışınlanmak 2031'e yetişmez bence ama şu an zaten bir nevi ışınlanıyoruz görüntülü konuşmalarda vb. Ayrıca şu fiziksel olarak ışınlanmak, zaman yolculuğu, klon falan öyle tek kişiyle olacak bir iş değildir. Tüm teknoloji devlerinin birleşip çalışma yapmasıyla belki gerçek olur.
Olabilir, zamanında diyiyordı kablsuz telefon çıkacak bir yere bağlanman konuşa bileceksiniz, şimdi Bırakın konuşmayı sanki dünya parmaklarınızın altında, dünyanın öbür ucandan görüntülü konuşuyorsunuz hemde bedava, ben inanıyorum ışılanabiliriz çokta uzak görünmüyor
Bence gerçek bedenimiz olmasa da sanal görüntümüz belli bir mekânın içinde olabilir ve bizde o mekândaymış gibi etrafı görebiliriz şu an sanal gözlükler var onlarla oyunun ya da filmin içine girip ne yone baksak görüyoruz aynı şekilde görüntümüz başka ülkede belli bir teknoloji ile tabi oraya ulaşabilir bizde bir gözlük vs ile oradaymış gibi mekanı ve kişileri görebilir duyabiliriz görüntülü konuşmanın ileri versiyonu, böyle bir şeyin 10 yıl içinde ancak mumkun olacağını düşünüyorum yoksa bedenin saniyelik göçü için daha var bence
Hiç sanmıyorum. Işınlanmak kabaca insan bedeninin var olduğu yerde parçalanarak ayrılarak başka yerde tekrar birleşmesi gibi bir şey. Böyle bir şeyin 10 yıl gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleşeceğini hiç sanmıyorum. Zuckerberg bunu ne dayandırıyor önce bir onu açıklasaymış keşke. Ayrıca keşke böyle bir şey tabi ki olsa. Gerçi olsa bile bizim ülkemiz de olmaz kesin. O yüzden çok hevaslenmeyelim. :D
Peki o alet ne kadar yakacakmış. Allah verede elektrik faturası çok gelmeye. Ya da belediyeler toplu ışınlanma durakları kuracak mı? Bas akbili istediğin durağa ışınlan ya da o ışın bu duraktan geçmiyo kardeşim mi olacak. Işınlanmak için ehliyet gerekecek mi? Aklımda deli sorular.
Yorumları okurken kahkaha attım resmen.😅 Işınlanmak insanlar için ne kadar da egzotik şeyler çağrıştırmış öyle. "Oh be yürümekten kurtulacağız" diyen mi dersin, gerçekten ışınlanacağımızı düşünüp "Yav he he" diyen mi..🙈İnsan bedeninin ışınlanabileceğine dair bir deney bile yapılamamışken üstelik. Söz konusu ışınlanma muhtemelen hologram ile gerçek zamanlı ışınlanmadır. Hologram ile ışınlanma zaten mevcut fakat çok daha nitelikli hale getirilebilir. Sevdim bunu.🙃
İnternet & Teknoloji konusunda 354 cevap paylaştı.
Selamm💫
En büyük hayallerimden birisi de ışınlanmaktı aslında. (Küçükken özellikle bunu çok isterdim çünkü uzun yolculukları hiç sevmezdim) 😂
Işınlanma sayesinde arabalarda bence ortadan kalkar insanlar bir yerden bir yere gideceğine 2dk şuraya ışınlanayımda işimi halledeyim der. En güzelide istediğin zaman istediğin yere ışınlanmak. 😎
Bu her yaka insan toplantisi icin gecerli mi? Ev kadinlarinin anadoluda ozellikle dedikodu icin cesme onunde bulusmalarini da kapsiyor mu? Bizim padisahimiz %500 vergi alirsa %kaci vatandas hayrina bir yol ve ya kopru olarak donecek o yollardan koprulerden gecis ucreti ne olacak belli mi 😀
İnsan bedeninin ışınlanmaya uygun olmadığı kesin. Bu daha çok sanal gerçeklik gibi bir şey olmalı. Yoksa ne mümkün insanı en küçük maddelerine bölüp başka yerde var etmek. Buna yönelik bir deney de yok.
şu an bize mantıksız geliyor ama çok eski insanlara sorarsak ateşin varlığı bile onlara mantıksız geliyordu. Veya telefonlar uçaklar, arabalar. Hatta gözlükler bile zamanında imkansız şeylerdi. Öyle şey olur mu abi diyorlardı.
Yahu olacak şey var olmayacak şey var. Mesela dersin ki 20 sene sonra dünya dışında yaşam başlayacak. Ee buna tabii olan çalışmalar var mı var, şimdi olmasa bile gelecekte olabileceğine inanırım. Ama insanı bölüp birleştirmek çok zor bu sadece sanal gerçeklikle olur zaten sanal gerçeklikle ilgili de bir çok çalışma haritaların sanal dünyada gerçekliği yapılmaya başlandı.
Belki 50 yıl sonra olabilir ama. 10 yıl içinde olacağını sanmıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
şeytana hizmet eden bir yahudi olmanın gereği olarak, aynı bill gates amcası gibi daha çok insana dünyaya baglanma umudu pompalıyor, yiyenler de yiyor, bir bakmışlar bu oyalama taktiği sonrasıı aniden melhamei kübra gerçeklşmiş ve milyonlarca insan bir ahudi dümeniyle birbirlerine çarpıştırılıp öldürülmüş. vah bu fitnecilere kanıtsız inananları haline vah. yıllardır uzayda yaşam bulundu, kansere çare bulundu yalanlarına benziyor aynı.
Söyleyin o zuckerberge 10 yıl önce insanlar 2020 de uçan araba hayalleri kurarken bugün yeniden el nasıl yıkanır onu öğrenmeye çalışıyoruz. Onun için bu dünyayı yiyip doymayan çakalların her lafına itibar etmemek lazım.
ışınlanma denen olgu islama dine aykırı böyle birşey olması çok zor sizi moleküle ayırıp sonra tekrar birleştirecek teknoloji varsa 200 sene sonrada ölümsüzlük bulunur ee sonra bunlar dine aykırı bence
Ben birşeye hazırlanmak dan nefret ediyorum, Işınlanmaktan dan daha çok nefret ediyorum, Bu konu hakkında birşey düşünmekten de nefret üstüne nefret ediyorum.
Işınlanmak için yasalara göre enerjiye dönüşmemiz sonra da tekrar madde olmamız gerek. Bunu başarabileceklerine zerre inancım yok. Ancak uzayı ve zamanı büken bir şey yapabilirlerse belki ışınlanabiliriz. Ama o kütle çekimini yaratacak enerjiyi nasıl sağlayacaklar orası da muamma. Yani pek inanmıyorum böyle şeylere.
Yine kafalar pırıl pırıl. 😂 İnsan hücrelerini öylesi bölüp geri toplayabilen bir teknoloji olsaydı zaten şu an hastalık diye bir şey kalmazdı. Önce adam gibi aşı bulalım sonra ışınlanırız.
Genelde Türk siyasetçiler kullanır. Günde 20-30 kere toplantıya girer çıkar hepsi. Bazen haylazlık yapmak isterler bu sayı 40 olur. Ay sonu bi bakarız faturada ışınlanma vergisi var.
Ya aslında mantıkla alakalı bir durum değil. Bir gün birisi oturmuş taşı taşa sürtmüş ateş bulmuş. Şimdi bizim şu sohbeti yapacağımız o adamın mantığına nerden sığsın. Veya çok eskiye gitmeyelim 100-200 yıl önce insanların arabası yoktu. Ama şu an gökyüzünde tonlarca uçak uçuyor. Mantık böyle değil midir?
Ama bir insan nasıl bir yerden başka bir yere ışınlana bilir? Uçan araba bile mantıklı, ama bu ışınlanma meselesi imkansız, düşünsenize ışınlanıyorsunuz , yok oluyorsunuz, başka bir yerde buluyorsunuz kendinizi,
Uçan araba şu an bize mantıklı. Ben gidip uhud savaşından kaçan okçulara uçan arabayı anlatırsam öyle şey olur mu ya derler. Hatta gidip tabancayı anlatsam çok mantıksız gelir.
Bence o bize göre böyle. Mesela insanların uçuyor olması asla gerçek olacak şeyler değil. Cidden kıyamet kopsa da insanlar hiç bir şekilde uçamaz. Ama uçuyorlar. Belki 10 sene sonra olmaz 100 olur 1000 olur ama ışınlanmayı bir şekilde bulurlar.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Hazırlanın; ışınlanıyoruz! Zuckerberg; “10 yıl içinde toplantılara ışınlanarak gidebileceksiniz” dedi. Ne düşünüyorsun?