öncelikle merhabalar bugün olabildiğince tarafsız şekilde anlatmaya çalışacağım biraz taraflı olabilirim o yüzden uyarmak istiyorum bazı kişiler için doğru olmayabilir...
HANGİSİ DAHA GÜÇLÜ?
PS5 10.28 Teraflops gücünde Xbox Series X ise 12.1 Teraflops gücünde Xbox Series X Daha Güçlü
HANGİSİ DAHA UCUZ?
şu an PS5 Güncel Fiyatı 8.015,04 Türk Lirası Xbox Series X Güncel Fiyatı 6.514,99 Türk Lirasıdır Yani Xbox Series X Daha Ucuzdur
HANGİSİNİN DAHA HIZLI SSD'Sİ VAR?
PS5'in Depolama Okuma Hızı (Ham) 5.5 GB/sn Sıkıştırılmış ise 8 GB/sn Xbox Series X Tarafında İse Depolama Hızı (Ham) 2.4 GB/sn Sıkıştırılmış ise 4.8 GB/sn Yani PS5 Daha Hızlıdır Oyundan Oyuna Değişkenlik Gösterebilir Youtubedan Bakabilirsiniz Detaylar İçin
HANGİSİNİN KOLU DAHA İYİ?
Playstation PS5 ile Kolunu Dahada Geliştirip Risk Alarak Piyasaya Sundu Ve Eskisine Göre Çok Daha iyi kollar haptic geri bildirim ile ve silahtan silaha değişen sertlik ile çok güzel bir iş başardılar fakat Xbox Tarafında Eski Kolu Geliştirip D-pad'i Değiştirip Yerine Elite-pad Koydular PS5 Kol Açışından Daha Önde Xbox'tanda Aynısını Bekliyoruz
HANGİSİNDE OYUN FİYATLARI DAHA UCUZ?
PS5'te Oyun Fiyatları Daha Pahalı Bunun Sebebi Döviz ile alakalı Xbox Tarafında Daha Ucuz PS5'te 300 Türk Lirası Olan Oyun Xbox Tarafında 150 Türk Lirası Gibi Bir Fiyata Satılabiliyor Oyun Fiyatları Açışından Xbox Daha Önde
HANGİSİNDE GERİYE UYUMLULUK DAHA ÇOK?
PS5'te PS4 Oyunlarından Sadece 100 Tanesi Uyumlu iken Xbox Series X'te Xbox, Xbox 360 ve Xbox One'daki Tüm Oyunları Oynayabiliyorsunuz Xbox Bu Açıdan Daha Önde Ve Şunu Söylemekte İstiyorum Bazı Kişiler İçin Önemli Olmasada Benim Gibi Düşük Sistemli Bilgisiyarı Olan Kişiler DX 10 Ekran Kartı Olan Kişiler İçin Dahil 2013 Sonrası Oyunları Oynayamıyoruz Bir Konsoldan 2013 Oyunlarını Oynayamadığımız Oyunları Oynamak Zevk Verecektir Benim Gibi Bu Durumu Yaşayanlar İçin
HANGİSİ DAHA İYİ OYUNLAR YAPIYOR?
Playstation Firması Çok Daha Kaliteli Oyun Yapıyor God of War, Uncharted, Spider man, Last of us Gibi Kaliteli Oyunları Yapıyor Xbox Kaliteli Oyun Firmalarını Satın Alarak Exclusive Oyun Yapmayı Planlıyor Örnek Olarak Microsoft Bethesda'yı Satın Aldı Bethesda Dishonored 1, Dishonored 2 Gibi Kaliteli Oyunların Yayımcısıdır şu an Olarak Playstation Firması Bu Konuda Daha İyi Olsada Gelecekte Xbox Daha İyi Olabilir şu an Olarak Xbox Oyun Firmalarını Satın Alarak Exclusive Yaptırmayı Planlıyor Ve Hem Xbox Series X ve PC'ye Çıkarıyor Exclusive oyunlarını Bazı Kişiler Görüyorum O Zaman Ne Anlamı Kalıyor Almanın Diyen Var Exclusive İçin Bir Konsol Alıyorsan Hiç Alma Daha iyi benim gibi adam gibi oyun zevki alamamış birisiyseniz s*kt*r edin exclusive oyunları o kadar exclusive oyun diye tutuşuyorsanız önce xbox series x alın sonra ps5 alırsınız
HANGİSİNİ ALMALIYIZ?
Burada Seçim Kullanıcıya Kalmış Exclusive Diye Tutuşuyorsanız Alın PS5 Ama Siz Hem Geleceğe Yatırım Yapıp Hem Yüksek Performanslı Oyun Oynamak İstiyorsanız Hemde Daha Uyguna Xbox Series X
HANGİSİ DAHA GÜÇLÜ?
PS5 10.28 Teraflops gücünde Xbox Series X ise 12.1 Teraflops gücünde Xbox Series X Daha Güçlü
HANGİSİ DAHA UCUZ?
şu an PS5 Güncel Fiyatı 8.015,04 Türk Lirası Xbox Series X Güncel Fiyatı 6.514,99 Türk Lirasıdır Yani Xbox Series X Daha Ucuzdur
HANGİSİNİN DAHA HIZLI SSD'Sİ VAR?
PS5'in Depolama Okuma Hızı (Ham) 5.5 GB/sn Sıkıştırılmış ise 8 GB/sn Xbox Series X Tarafında İse Depolama Hızı (Ham) 2.4 GB/sn Sıkıştırılmış ise 4.8 GB/sn Yani PS5 Daha Hızlıdır Oyundan Oyuna Değişkenlik Gösterebilir Youtubedan Bakabilirsiniz Detaylar İçin
HANGİSİNİN KOLU DAHA İYİ?
Playstation PS5 ile Kolunu Dahada Geliştirip Risk Alarak Piyasaya Sundu Ve Eskisine Göre Çok Daha iyi kollar haptic geri bildirim ile ve silahtan silaha değişen sertlik ile çok güzel bir iş başardılar fakat Xbox Tarafında Eski Kolu Geliştirip D-pad'i Değiştirip Yerine Elite-pad Koydular PS5 Kol Açışından Daha Önde Xbox'tanda Aynısını Bekliyoruz
HANGİSİNDE OYUN FİYATLARI DAHA UCUZ?
PS5'te Oyun Fiyatları Daha Pahalı Bunun Sebebi Döviz ile alakalı Xbox Tarafında Daha Ucuz PS5'te 300 Türk Lirası Olan Oyun Xbox Tarafında 150 Türk Lirası Gibi Bir Fiyata Satılabiliyor Oyun Fiyatları Açışından Xbox Daha Önde
HANGİSİNDE GERİYE UYUMLULUK DAHA ÇOK?
PS5'te PS4 Oyunlarından Sadece 100 Tanesi Uyumlu iken Xbox Series X'te Xbox, Xbox 360 ve Xbox One'daki Tüm Oyunları Oynayabiliyorsunuz Xbox Bu Açıdan Daha Önde Ve Şunu Söylemekte İstiyorum Bazı Kişiler İçin Önemli Olmasada Benim Gibi Düşük Sistemli Bilgisiyarı Olan Kişiler DX 10 Ekran Kartı Olan Kişiler İçin Dahil 2013 Sonrası Oyunları Oynayamıyoruz Bir Konsoldan 2013 Oyunlarını Oynayamadığımız Oyunları Oynamak Zevk Verecektir Benim Gibi Bu Durumu Yaşayanlar İçin
HANGİSİ DAHA İYİ OYUNLAR YAPIYOR?
Playstation Firması Çok Daha Kaliteli Oyun Yapıyor God of War, Uncharted, Spider man, Last of us Gibi Kaliteli Oyunları Yapıyor Xbox Kaliteli Oyun Firmalarını Satın Alarak Exclusive Oyun Yapmayı Planlıyor Örnek Olarak Microsoft Bethesda'yı Satın Aldı Bethesda Dishonored 1, Dishonored 2 Gibi Kaliteli Oyunların Yayımcısıdır şu an Olarak Playstation Firması Bu Konuda Daha İyi Olsada Gelecekte Xbox Daha İyi Olabilir şu an Olarak Xbox Oyun Firmalarını Satın Alarak Exclusive Yaptırmayı Planlıyor Ve Hem Xbox Series X ve PC'ye Çıkarıyor Exclusive oyunlarını Bazı Kişiler Görüyorum O Zaman Ne Anlamı Kalıyor Almanın Diyen Var Exclusive İçin Bir Konsol Alıyorsan Hiç Alma Daha iyi benim gibi adam gibi oyun zevki alamamış birisiyseniz s*kt*r edin exclusive oyunları o kadar exclusive oyun diye tutuşuyorsanız önce xbox series x alın sonra ps5 alırsınız
HANGİSİNİ ALMALIYIZ?
Burada Seçim Kullanıcıya Kalmış Exclusive Diye Tutuşuyorsanız Alın PS5 Ama Siz Hem Geleceğe Yatırım Yapıp Hem Yüksek Performanslı Oyun Oynamak İstiyorsanız Hemde Daha Uyguna Xbox Series X
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
PS5 kalite ve fps'de Xbox'tan daha iyi performans gösteriyor. Ben olsam Microsoft Xbox Series S alirdim cunku ucuz (3800TL) ve performansi fena degil
Bide Xbox Game Pass'da dusuk aylik miktara guzel oyunlar var. Yaninda EA play'de geliyor. Play station plus kutuphanesi kisitli geliyor bana
Senin Torbacın Kim :D Enis Kirazoğlunu İzlememişsin Belliki Xbox Series S Yeni Nesil İçin Doğru Bir Yatırım Aracı Değil 2 Xbox Series X PS5'ten Daha Güçlüdür Aksini İddia Ediyorsan Epey'e Gir 3 Xbox Series X vs PS5 Fps Testine Baktınmı PS5 vs Xbox Series X Test in 7 Games Yaz Görürsün Aradaki Farkı Bilmeden Konuşmamanı Tavsiye Ederim Hiçkimse Araştırmadan Sorgulamadan Pat Giriyor Senin Gibi 2 Teraflops Fark Var Sence Fps Varkı Olmayacakmı Senin Demek İstediğin Şu 10 Teraflops ile 12 teraflops aynı gücü veriyor senin dediğin yanlış bir kere ve ps5 gamepass gibi birşey getirmediği sürece getirmeyecekler büyük ihtimal xbox daha önde olacak her zaman ps5 gamepass getirsin getirmesin bu devir performans devri kalite değil performans devri benim 1080 p televizyonum var ps5 ile 320 fps xbox series x ile 360-370 fps alabilecekken niye gidipte ps5 alayım? Ve Xbox Series S ssd si olduğu için o kadar övüldü Xbox One X'de SSD Olsaydı Xbox One X Al derdim Xbox One X Daha Güçlü Ama Daha Yavaş SSD'si olmadığı için umarım beni anlayabilmişsindir exclusive oyun için ps5 alan kişi bence kendine oyuncu demesin alacaksada illa önce xbox alsın sonra ps5
Enis kirazoğlu kim olduğunu bile bilmiyorum
Bilinmiş saygın yabancı tech reviewer’lar ps5’in performansı daha iyi diyorlar
Ve oyunlara göre değişiyor. Diyelim Devil May Cry 5 xbox’da daha iyi
Ben şahsen PC’den oynuyorum xbox elite kumandasıyla. PS5 kumandası da almıştım ama xbox elite controller daha iyi.
benchmark’larda konsol arası fark olabilir ama günlük oyunlarda ikisi’de iyi ve büyük fark yok
Enis Kirazoğlunu İzlemeni Tavsiye Ederim Ve Kendisi Türkiyenin En İyi Oyun Kanallarından Birisi Şimdi Aralarında Bir Fark Olmayacak Ama Gelecekte Olacak 4kda 60 Fps veriyorsa ps5 gelecek yıllarda 30 fps verecekken xbox'ta öyle birşey olmayacak araştırmanı tavsiye ederim exclusive oyunlarında ps5 önde performans güçlülük konusunda xbox daha önde dünyanın en güçlü konsolu xbox series x dir ama ben sana ne kadar xbox'ı anlatmaya çalışsamda ps5 diyeceksin yabancı bir kaynaktan aldığım bir yazı (On paper, the Xbox Series X looks more powerful than the PS5. But in practice early game tests show the PS5 outperforming Microsoft's console. ... With the Xbox Series X capable of 12 teraflops of GPU performance vs. 10.28 teraflops on the PS5, most onlookers expected there to be a small gap between the consoles) ps5 9 teraflops ve overclock ile yapılmış hali 10.28 teraflops xbox overclock yapsa 12 teraflopstan 14 teraflopsa yükselir 12 teraflops ile fps farkı atarken 14 teraflops ile ps5'in içinden geçer ve senin o güvenilir kaynak dediğin kişi büyük ihtimal sony funboyu funboylar çok arttı ama ps5'i oyunları için alabilirsin ama sen gidipte ps5 hem daha kaliteli hemde daha performans diyemezsin akıl karı değil xbox series x vs ps5 yaz epey olana tıkla orada puanlındırma 2 puan daha önde xbox series x orada aradaki farkı daha net bir biçimde görebilirsin playstation funboyuysan sana ne anlatsam ne fayda :)
ve şuanlık xbox series x de fps düşüşleri oluyor optimizasyon ile hallederler diye umut ediyorum yeni gelen güncellemeleri okumanı tavsiye ederim xbox series x in tarayıcısına chromium eklenicek discord, geforce now gibi uygulamaları kullanabileceğiz bu dediklerim bile xbox'ı alma sebebi sayılabilir bir oyunu konsol alma sebebi olarak sayanlar için
Knk çok güldüm yazdıklarından 🤣🤣🤣
PS5 playstation 5 de kendine özgü çok daha fazla oyun var
Konsolu Bir Exclusive için alıyorsan alma senin gibilere laf anlatmak zor ps5 teki oyun sayısıyla xbox series x deki oyun sayısını kıyaslaman bile saçma. d xbox series x de ilk xbox xbox 360 xbox one dahil tüm oyunlar var 1 konsolda 4 konsolun oyunu var. d ve iyi okumamışsın belliki
kanka ps4 ü var ps3 var yani eski oyunlara ihtiyacım yok
Ben Bir PC Oyuncusu Olarak Söyledim Xbox Series X Alıcağım Zaten PS5 Daha Güzel Oyun Yapsada 1 Oyunun Fiyatı 700 TL Bir Asgari Ücretle 4 Tane Alabiliyorken Gamepass ile 200 Oyunu Aylık 30 Tl Vererek Oynayabiliyorsun Buna Rağmen Nasıl Savunabiliyorsunuz Bunu Anlamadım Keriz Çok Ve Xbox Series X'in Tarayıcısına Chromium Desteği İle Geforce Now Gelicek Steamdeki Oyunlarını Xbox Series X İle Oynayabileceksin Xbox Vurdu Gol Oldu PS5 Devri Bitti Artık Başlamadan Hemde
Hiç Okumamışsın Dediklerimi Direk Kapatmışsın Yorum Yapmışsın Call Of Duty Ghost Oynayamadım Ben Pcde Konsolda Oynayamayacaksam Ne Yapayım Ben PS5'i Ps4 cafeye Gitmişliğim Var Playstation Güzeldir Ama Yeni Nesilde Xbox Hem Tarayıcısından Geforce Now İle Steamdeki Oyunları Oynayabileceksin FPS Boost Geldi Auto HDR Geldi Sen Ps4 Kullanmaya Devam Et Yeni Nesilde Tercihin Xbox Olsun Ps4'a Yeni Nesil Oyunlar Gelmezse Xbox Al
bende pc oyuncusuyum x box un kontrol cihazlarını sevmiyorum
Xbox 😎
Aynen Reis Hem Daha Ucuz Hemde Daha iyi
Adamlar konsol da Apple gibi. Oyun paketlemesi o kadar iyi ki. Cihaz gereksiz kasmıyor. Kollarına zaten laf yok. En iyisi xbox piyasada.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!