PS5 Mİ ALMALIYIZ XBOX SERİES X Mİ?

öncelikle merhabalar bugün olabildiğince tarafsız şekilde anlatmaya çalışacağım biraz taraflı olabilirim o yüzden uyarmak istiyorum bazı kişiler için doğru olmayabilir...

HANGİSİ DAHA GÜÇLÜ?

PS5 10.28 Teraflops gücünde Xbox Series X ise 12.1 Teraflops gücünde Xbox Series X Daha Güçlü

HANGİSİ DAHA UCUZ?

şu an PS5 Güncel Fiyatı 8.015,04 Türk Lirası Xbox Series X Güncel Fiyatı 6.514,99 Türk Lirasıdır Yani Xbox Series X Daha Ucuzdur

HANGİSİNİN DAHA HIZLI SSD'Sİ VAR?

PS5'in Depolama Okuma Hızı (Ham) 5.5 GB/sn Sıkıştırılmış ise 8 GB/sn Xbox Series X Tarafında İse Depolama Hızı (Ham) 2.4 GB/sn Sıkıştırılmış ise 4.8 GB/sn Yani PS5 Daha Hızlıdır Oyundan Oyuna Değişkenlik Gösterebilir Youtubedan Bakabilirsiniz Detaylar İçin

HANGİSİNİN KOLU DAHA İYİ?

Playstation PS5 ile Kolunu Dahada Geliştirip Risk Alarak Piyasaya Sundu Ve Eskisine Göre Çok Daha iyi kollar haptic geri bildirim ile ve silahtan silaha değişen sertlik ile çok güzel bir iş başardılar fakat Xbox Tarafında Eski Kolu Geliştirip D-pad'i Değiştirip Yerine Elite-pad Koydular PS5 Kol Açışından Daha Önde Xbox'tanda Aynısını Bekliyoruz

HANGİSİNDE OYUN FİYATLARI DAHA UCUZ?

PS5'te Oyun Fiyatları Daha Pahalı Bunun Sebebi Döviz ile alakalı Xbox Tarafında Daha Ucuz PS5'te 300 Türk Lirası Olan Oyun Xbox Tarafında 150 Türk Lirası Gibi Bir Fiyata Satılabiliyor Oyun Fiyatları Açışından Xbox Daha Önde

HANGİSİNDE GERİYE UYUMLULUK DAHA ÇOK?

PS5'te PS4 Oyunlarından Sadece 100 Tanesi Uyumlu iken Xbox Series X'te Xbox, Xbox 360 ve Xbox One'daki Tüm Oyunları Oynayabiliyorsunuz Xbox Bu Açıdan Daha Önde Ve Şunu Söylemekte İstiyorum Bazı Kişiler İçin Önemli Olmasada Benim Gibi Düşük Sistemli Bilgisiyarı Olan Kişiler DX 10 Ekran Kartı Olan Kişiler İçin Dahil 2013 Sonrası Oyunları Oynayamıyoruz Bir Konsoldan 2013 Oyunlarını Oynayamadığımız Oyunları Oynamak Zevk Verecektir Benim Gibi Bu Durumu Yaşayanlar İçin

HANGİSİ DAHA İYİ OYUNLAR YAPIYOR?

Playstation Firması Çok Daha Kaliteli Oyun Yapıyor God of War, Uncharted, Spider man, Last of us Gibi Kaliteli Oyunları Yapıyor Xbox Kaliteli Oyun Firmalarını Satın Alarak Exclusive Oyun Yapmayı Planlıyor Örnek Olarak Microsoft Bethesda'yı Satın Aldı Bethesda Dishonored 1, Dishonored 2 Gibi Kaliteli Oyunların Yayımcısıdır şu an Olarak Playstation Firması Bu Konuda Daha İyi Olsada Gelecekte Xbox Daha İyi Olabilir şu an Olarak Xbox Oyun Firmalarını Satın Alarak Exclusive Yaptırmayı Planlıyor Ve Hem Xbox Series X ve PC'ye Çıkarıyor Exclusive oyunlarını Bazı Kişiler Görüyorum O Zaman Ne Anlamı Kalıyor Almanın Diyen Var Exclusive İçin Bir Konsol Alıyorsan Hiç Alma Daha iyi benim gibi adam gibi oyun zevki alamamış birisiyseniz s*kt*r edin exclusive oyunları o kadar exclusive oyun diye tutuşuyorsanız önce xbox series x alın sonra ps5 alırsınız

HANGİSİNİ ALMALIYIZ?

Burada Seçim Kullanıcıya Kalmış Exclusive Diye Tutuşuyorsanız Alın PS5 Ama Siz Hem Geleceğe Yatırım Yapıp Hem Yüksek Performanslı Oyun Oynamak İstiyorsanız Hemde Daha Uyguna Xbox Series X

PS5 Mİ ALMALIYIZ XBOX SERİES X Mİ?