Reklam verdim 10 günde 15 bin takipçi diyordu neden yok bi kaç tane oldu hızla artması gerekmiyormu bilgisi olan
İnsta ressam. simsek
İnsta ressam. simsek
İnstagram çok büyük kitleye sahip, milyonlarca insan var, senin gibi fotoğraf paylaşan insanlar var, profiline baktığımda beni etkileyecek bir görsellik göremedim, sadece karakalem ile insanları etkilemeye çalışma, unutma bu tür resimleri paylaşan onlarca insan var.
Cevap
7Cevap
İnstagram'da reklam verdiğinizde takipçi gelebilmesi için profilinizin ilgi çekici olması gerekiyor. Mesela ben günde kaç tane reklamı yapılmış profille karşılaşıyorum ama dönüp bakmıyorum bile eğer ilgimi çekmiyorsa. Reklam ve ilgi çekici profil burada iki önemli kriterdir. Reklam verirseniz aynı zamanda iyi bir profile de sahip olmalısınız. Bir insan sırf sizin profilin reklamını gördü diye neden takip etsin ki sizi. Ona bir sebep vermelisiniz. Reklamını gören kişi profiline girdiğinde takip etme isteği duymalı. Bu da kaliteli içeriklerle mümkün. Örneğin herkese hitap eden profiller pek tercih edilmez. Bir örnek vermek gerekirse diyet yemekleri paylaştığınız bir profiliniz var diyelim. Burada diyet yapanlar ve sağlıklı beslenenler hedef kitleniz demektir. Hedef kitlenizi belirlediğinize göre sırada güzel görseller paylaşmakta. Görüntü kalitesi yüksek görseller paylaşıp altına çok uzun ya da çok kısa olmayan açıklamalar ekleyin. Her gün düzenli post paylaşın. Story kısmını ihmal etmeyin.
Reklam seni o kullanıcıların önüne çıkarır sana aslında takipçi kazandırmayı amaçlamaz. Takip etmemelerinin sebebi de içeriğin olabilir. Kendi fotoğrafına vs reklam veriyorsan insanlar tanımadıkları birini takip etmez elbette fakat bir şirket kuruluş veya sayfa için veriyorsan bu reklamları yanlış kişilerin önüne çıkıyordur ve takipçi kazanamıyorsundur 😊
Çekiliş yap takipçiye vereceğin parayı ona ver canlı yayında açıkla ama güvenilirlik de çok önemli bence bu şekilde de kazanabilirsin
Hesabini bulamadım story den sürekli pp paylaşımı yapıyorum @_baris_ozkara_
Paylasabilirim istersen
Sana. 15 bin takipci. Demez. Hic bi zaman. 15 bin kisiye. Gosterecem. Der :)
Ya bence reklam vermek saçma kendi emeğine çıkabilirsin bence sürekli paylaşım yap ve arkadaşlarının kaydetmesini falan iste ek olarak da tiktok yapıp paylaşabilirsin ama bot olunca hiçbir faydası olmaz
Profilimdeki soruyu yanıtlar mısın seni davet edemiyorum
İnsta reklamıyla imkansız takipçi kasmak
Neyle yapicam peki
Keşfete düşmek gerek öncelikle reklamın kalitesi ve fotoğrafın kalitesi sonra hashtag önemli tabiiki her fotoğrafa 5 den fazla hashtag koy
Hesabını gizliden çıkar, hikayelerinde etiket filan kullan ya da gönderilerinde. Onlar seni bulur 😉
Organik ne la manavdan domatesmi secyon
ben takip ettim seni :)
hemen olmaz beklemen gerekli
Organik yumurta satabilirsin bir süre
takip etmemişlerdir
Kaç TL verdin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Instagram sosyal medya platformları arasında en popüler mecralardan birisi. Öyle ki, firmaların ürünlerini ve hizmetlerini tanıttığı, hedef kitleleri ile iletişim içinde olduğu, ünlü simaların sevdikleriyle ilişkide olduğu ve kullanıcıların sosyalleştiği bir mecra.
Çok büyük takipçi oranlarına sahip, kitleleri peşinden koşturan fenomenleri de unutmamak lazım.
Geleneksel medya (Televizyon, radyo, gazete, dergi) ve yeni nesil medya araçları (sosyal medya platformları, blog sayfaları, web siteleri vs.) Prensip olarak hedef kitlelelerle ister tek yönlü, ister çift yönlü iletişim ağı oluşturmak, insanların sosyalleşerek bir arada tutulmalarını sağlamak ve ticari işletmeler veya kişiler için reklam alanı satmak amacıyla kuruldular. Hal böyle olunca her Instagram kullanıcısı da bu mecranın değerlendirmesini yaparak nasıl varlık göstereceğini irdelemeli.
Mesela bazı soruların cevabını bularak başlayabilirler;
gibi soruların cevapları, instagram'ı ne kadar etkili kullanabileceğimizin bir göstergesi olacaktır. Instagram, tüm popüler mecralar gibi amaçlı, disiplinli ve plan program dahilinde kullanıldığında ve özellikle sabırla yönetildiğinde karşılığını vermeye başlamaktadır. Tabi bu da kolay bir şey değil! O kadar iyi yönetilen hesaplar, o kadar kaliteli içerik üreten kullanıcılar var ki milyonlarca insan tarafından farkedilmek elbet kolay olmayacaktır. Bir önemli konu da sizi kaç kişinin takip ettiği önemli olabilir (tabi gerçek kullanıcılarsa) ama kişi sayısı kadar kimlerin takip ettiği de kimlerle karşılıklı etkileşim içinde olduğunuz da önemli. Hatta sayılardan daha önemli. Bot takipçi satın almanın, instagram jargonuyla takipçi kasmanın ve karşı tarafa bir şey veremediğiniz sürece bir faydası olmayacağı gibi reklam vermenizin de bir faydasını görmek pek mümkün değil.