Dünyaca ünlü Türk Ateist Apostate Prophet Allaha inanmamak icin 10 sebep paylasti.
izlediniz mi? :)
izlediniz mi? :)
- İlk kez görüyorum, izlemedim ve ilk kez duyuyorum.
- Çok basit bence varlığı kanıtlamak. İnsanlar nasıl oluştu? İlk insanlar nasıl oluştu mantıklı düşününce bilimsel olarak anne babaya ihtiyacımız olsa da ilk insanlar için bu mümkün değil bu bile yaratıcı olduğunu kanıtlıyor. Diğer tüm canlılar için de öyle.
- Ayrıca dinlerde asırlar öncesinden zaten bilgilendirmeler mevcuttur.
- Videoda ki yorumlara baktım kişilerin hatasından dini kötülemek bence çok yanlış. Kişi dine uymayarak bir şey yapıyorsa bu o kişiyi kötü yapar dini kötü yapmaz. Bu tüm dinler için geçerli. Kişiler dine uymuyorsa veya dini tamamen uygulamıyorsa bu kişinin topluma verdiği zarardan din değil kendisi sorumludur.
- Kanalda kâr amacı gütmediklerini söylüyorlar ama bağış alıyorlar :) Bağış miktarına göre ayrıcalık sunuyor kanal. Bu derneğin nasıl bir mantık güttüğü buradan bile belli. Parası olana ayrıcalıklar parası olmayana o ayrıcalıklar yok. Fakat İslam da herkes eşittir. Kanal 1 dolar ile 100 dolar arasında paketler sunmuş ve hepsinde ayrıcalıklar var. Kazanç sağlamayan bir dernekse neden bağış topluyorlar? Bağış toplamaları giderler için olsun bakalım ama o zaman da şu soruyu yöneltelim bağış miktarına göre neden ayrıcalıklar var ve bağış yapmayan neden ayrıcalık sahibi değil? Kanalın kazanç sağlamak istediği apaçık belli.
- Videoda sadece İslama yönelik var. Yaratıcı olarak diyerek tüm dinleri esas almıyorken videoda neden sadece İslam dinine yönelik?
- Dernek büyük ihtimal İsrail, Amerika veya Avrupalı ülkelerle bağlantısı var bu çok bariz :)
Son kismina yarildim. Bunlar yahudi oyunlariiiii XD
Bence gayet mantıklı. Videoda neden Masonları veya Hristiyanları kötülemiyor :) ?
Madem ateistse bunu tüm dinlerde yapması gerekirken neden sadece bunu İslam da yapıyor? Ayrıca ilk insanlar anne baba olmadan dünyaya nasıl geldiklerini açıklarsan sevinirim :D
Bağış miktarına göre ayrıcalıkları da üstelik. Kısaca sorularıma yanıt veremeyip konuyu saptırarak konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz :) Sorularıma yanıtınız yok bariz belli size güle güle diyorum.
Cünkü hedef izleyici kitlesi Müslüman, Hristiyan degil cok akilli :D Türkce bilip bu Videoyu izleyecek kac Hristiyan veya yahudi var.
Insanlar konusuna gelirsek.
evrimagaci.org/insan-evrimi-insanlar-nasil-evrimlesti-insanlarin-atalari-kimlerdi-insanin-evriminde-hangi-turler-var-60
Diyorum ki bunun tarafsızlığına inanmamız için tüm dinler için yapmalı :) Ayrıca kazanç sağlamayan kurum bağış topluyor. Bağış miktarına göre ayrıcalıklar değişiyor :) Amaçları apaçık belli.
Sorumun yanıtı bu değil. İlk canlılar insanlar hayvanlar doğa deniz vs. her şey nasıl oluştu? Deniz nasıl oluştu ve balık çeşitleri dünya ya nasıl geldi? Ağaçlar nasıl meyve vermeye başladı ilk ağaç nasıl oluştu? Bir şey ekmek için tohumuna ihtiyacımız var haliyle bu tohumun daha önceden varlığı olması gerekir. Kendi kendine gelemeyeceği için bu nasıl oluyor? İnsan içinde geçerli. Fosiller nasıl geldi madem onu iddia ediyorsun? Ayrıca fosillerden oluşuyorsa eğer bilimsel olarak bunlar bebek olarak doğması gerekir. Bebek olarak doğan bu insanları kim besledi :) ? Ayrıca fosillerden insan çıktığı değiştiği kanısına nereden varmış o dönemde mi yaşamış? Araştırmalar ne kadar doğru? Fosillerin böyle değişime uğradığını nereden çıkartmış? Değişip insan olduysa da nasıl beslendiler büyüyene kadar maymunlar besledi dersiniz siz şimdi :D
Sorularıma cevap alamadım. Kaçamak cevaplar veriyosunuz. Çok basit bir soru sordum. Bebek olarak doğan insanlar nasıl büyüyene kadar beslendi? Maymunlar emekleyerek gittiklerine göre nasıl ayaklanmayı öğrendiler?
Bebek yaşta yani.
Ayrıca ilk lemur ve ilk maymun dünyaya nasıl geldi?
Fosilin oluşması için yaşayan bir canlı olması gerekir. Madem öyleyse ilkler dünyaya nasıl geldi ben bunu soruyorum kaçamak cevap veriyorsunuz hakaret ederek haklı çıkamazsınız.
Bunu uçan ve yüzen canlılar içinde istiyorum. Kartal, Şahin, Karga...
Balina, Köpek balığı, Hamsi bunlar nasıl geldi dünya ya bunlar da mı lemurlardan maymunlardan geldi senin dediğni buna çıkıyor :) ?
Verdigim sitede Evrim ve canlilarin varligi ve olusumu hakkindaki sorular cevaplaniyor. ilk verdigim linkte insan evrimi anlatilirken diger canli türleri icinde aslinda bir cevapti ama neyse. Sana bu linki veriyorum.
https://evrimagaci.org/evrim-nedir-5509
Bunun yaninda baska sorularin varsa site zaten hepsini cevapliyor, arama fonksiyonunu kullan.
Yanıt yok. Şöyle de uzatabiliriz. Bulutlar nasıl oluştu ? Dünya ve gezegenler nasıl oluştu? Uzay nasıl oluştu?
Akıl tutkuların kölesidir der. Hume. İnanmamak için tutku duyan inanmamak için bahane bulur. İnanmak için tutku duyan inanmak için bahane bulur. Nötr şekilde düşünelim: Olmayan bir Tanrı'ya inanmak kimseye birşey kaybettirmez ama var olan bir Tanrı'ya inanmamak kişiye çok şey kaybettirir. En başta kendimi kaybetmemek için Tanrı'ya inanıyorum. Kendini çizen üçgen, kendini boyayan resim, kendini inşa eden bina görmediğim gibi kendi kendine varolmuş evren tasavvuru da bana çok gerçekçi gelmiyor. Namazımı da diğer ibadetlerimi de gücüm yettiğince gerçekleştirmeye çalışıyorum. Muhakkak benden dindarı da laiği de vardır ama ben iki yanımı da dengeli tutmaya çalışıyorum. Dine inandım diyip inananı aşağılamak dinin özüne, kendisi inanmadığı için inananı çeşitli nedenlerle değiştirmeye çalışmak da insanın özüne hakarettir. Yaradılanı sevelim Yaradan'dan ötürü. Namazdan sonra Müminlerin kemale, Kafirlerin de hakikate ermesi için dua ederim. Allah herkesin hakkında hayırlısını versin. Çbğr dünyada Mahşer Ateşinde değil, bu dünyada İslam Güneşinde pişelim.
Sen İslamı dinin olarak değil kar zarar hesabı yaparak inanıyorsun. Bu çok hastalıklı bir düşünce. Ve kuranda bu yüzden inananların açıkça samimi olmadıklarıbelirtiliyor. Yani sana tavsiyem inanacaksan bile iman etmeye çalış kar zarar hesabı yaparsan Allahın seni cehennemine koyar mazallah.
@ruhumunyalnızyüzü ben müslümanlığın kârlı olduğunu belirtmek için değil ateist olmanın zararlı olduğunu belirtmek için bunu anlattım. Mehmet Akif ne demiş Cennet olmasaydı İslama bile inanmazdı bazıları demiş... Hareketlerimizin sonuçlarını tartarak davranmak planlı programlı üsturuplu olmak menfaatçilik değildir. Bu dünyada yanmamak için ateşe nasıl mesafeliysem öbür dünyada yanmamak için de ateizme öyle mesafeliyim. Ha Allah benden razı değilse ben yine yakar. O Allahın bileceği iştir. Takdir Allahındır. Ben Kul olarak faydasını zararını tartarak bir davaya bir yola bir inanca inanırım veya inanmam. En kötü Müslüman ne yapmış Saddam desek onbinlerce kişiyi katletmişti sonu nasıl oldu? En azından Asılmadan Allah dedi. En kötü ateistlerin sonu ne oldu? Secde ederek suların altına gömüldüler. İster Cennete gitmek için ister Cehennemden kaçmak için varsın ikisinin arasında arafta kalmak için tek yol islam. Yoksa ben istemem Huri muri bana seni gerek seni. Herkesin zulümsüz zararsız ziyansız olduğu süppelik zamparalık peşinde olanın olmadığı herkesin faydasına herkesin yararına bir dünya ancak Dinle ve Allah inancıyla makbuldür. Insanlar kendilerinden üstün bir gücün haşmetinden kudretinden ve adaletinden korkmazlarkorkmazlarsa dünya bozulur. Ben Allaha inanmanın Allaha inanmaktan daha mantıklı olduğunu düşünüyorum Kıstas ne olursa olsun.
Cevap
5Cevap
Nasil dine inaniyorlar anlamiyorum ama inanana da saygi duyarim takkelilerden uzak durarim
Ya Of şimdiki gençlerin kafalarını böyle böyle karıştırıyorlar işte bıktım gerçekten
Dunyaca unlu Turk ateist demek 😂Bahane g. t gibidir herkeste bulunur burdaki de kendince10 tane bahane bulmuş çokta seyyapmamak lazım
YouTube'da ingilizce yayin yapiyor kendisi ve dünyaca ünlü evet :)
Ingilizce yayın yapmış olması dünyaca ünlü yapiyor öylemi 😂 Türklükle ovunen senin nasilda ingilizce yayin yapiyor diye dunyaca unlu kabul ediyor olman oldukça gülünç.
Dünyaca ünlü ama kimse tanımıyor özentiler haricinde 😏
Adami tüm dünyada takipcilerin var. YouTube'da en büyük ateist yayincilarindan biri.
Haberin yok kardesim, kafana göre birseyler iddia ediyorsun iste...
Haberim yoksa o kadarda ünlü değil demektir 😂Bak mesela Max i tanıyorum ama bunu tanımıyorum
YouTube'da Ateizm ile ilgili yayinlari takip edip Apostate Propheti tanimamak mümkün degil. Tabiki ingilizce bilmeyip senin ilgi alanina girmiyorsa o ayri onu bilemem. Adamin kanali bu.
https://www.youtube.com/c/ApostateProphet/videos
Adamın kanalını da merak etmedim. Sadece demekki senin abarttigin kadar ünlü değilmiş dedim. Hoş çok ünlü olsada birşey farketmiyor
Mesela ne diyor reis on sebepte
ben inanıyorum
Allah hidayet versin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?