5,6 milyon aboneye sahip olan ve kanalında PUBG videoları yayınlayan Ümmü Seyf (Om Sayf) son yayınladığı videoda “Şidddete uğruyorum, yardım et” anlamına gelen el işaretini yaparak yardım istedi.İstanbul'da yaşadığı iddia edilen ve Youtube'da 5 milyon takipçisi olan Ümmü Seif (Om Sayf) 29 saniyelik bir video yayınladı.
5,6 milyon aboneye sahip olan ve kanalında PUBG videoları yayınlayan Ümmü Seyf (Om Sayf), söz konusu videoda “Şidddete uğruyorum, yardım et” anlamına gelen bir el işareti yapıyor ve bunun son videosu olduğunu söylüyor.
Videoda "Youtube'da beraber çok güzel günler yaşadık. Hayatımda geçirdiğim en güzel iki sene sizinle geçirdiğim senelerdi. Şİmdi de Youtube'u bırakma zamanı geldi" ifadelerini kullanan kadın "Artık youtube'a bir şey yüklemeyeceğim. Size bir şey söylemek istiyorum.." dedikten sonra şiddete maruz bırakıldığını anlatan el işareti yaparak kaydı sonlandırıyor.
Görüntüde Ümmi Seif tarafından kullanılan işaret, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında dünya genelinde kullanılan bir hareket.
Şiddete maruz bırakılan kadınlar, durumu anlatmak istediği kişiye avucunu gösterdikten sonra baş parmağını avuç içinde tutup, elini yumruk yapıyor.
Bu el işareti, şiddete maruz bırakılan kadınların çevresinden güvenli bir şekilde yardım istemesini sağlıyor.
Farkındalık için yapılmış bir eylem olduğuna adım gibi eminim, peki bu kötü birşey mi hayır. 3Milyon takipçinin olduğu bir kanalda ve şimdi de daha da fazla milyonlara ulaşıp bu farkındalığı yaratmış, tebrik ederim. Yarın bir video daha çeker “Kadına şiddet için farkındalık videosuydu” der konu kapanır. Konu kapanır fakat bu yapılan videonun YouTube kazancı ne olacak!!! 1.000 izlenme = 5TL olarak hesaplandığında 10.000.000 izlenmeden kazanılacak gelirin hatırı sayılır kısmı sığınma evlerine bağışlanacak mı!!! Tabii ki hayır, umarım ben ön yargılıyımdır ve dediklerimin tersi çıkar...
Umarım prim kasmak için yapılmış bir durumdur ve gerçek değildir. Bir insanın bir kadının ne olursa olsun bu hale gelmesi çok ürkütücü ve üzücü bir durum.
Görüşleri okudum da o kadar bencil insanlar var ki “Prim kasıyor” diyenden tut “Araplara acımıyorum” diyene. Ve bunu sözde KADINLAR söylüyor. Ne kadar iğrenç. Biz kadınız ve dil, din ve ırk ayrımı yapmadan bunları düşünmeden destek çıkmalıyız. Biri bu işareti yapıyorsa belli ki zor durumdadır yardım istiyordur bir insan bu işaretle neden prim kassın? Belli ki zorla bir şeyler yaptırılıyor ki video açıp elleriyle yardım istemek zorunda kalmış. Türk, Arap ya da Kürt, karşımızdaki bir insan her şeyden önemlisi bir kadın. Cidden böyle iğrenç düşünenlere acıyorum.
Ne kadar iğrenç yorumlar daha doğrusu zihniyetler var. Her şey prim için mi bu hayatta? Belki gerçekten şiddet görüyor. Senin benim annenin kız kaşdeşinin yarın bir gün gazetelerin 3. Sayfa haberlerine çıkma ihtimalimiz çok yüksek. Arap basını da kadının öldürüldüğü hakkında haberler yapmaya başlamış... Yazık gerçekten yazık
İnternet & Teknoloji konusunda 443 cevap paylaştı.
Reklam kokan hareketler bunlar mayk. belki anlamını bilmeden yapmıştır skjds Ya o kadar takipçili youtubersın video yükleyebiliyosun polisle iletişime geçebilecekken niye videodan yapasın demi saçmalık. Ayrıca o hileci ırkın o kdar takipçisi olması şaşırtıcı, hadi oldu diyelimbizim ülkenin gündemine getirilmesi daha da saçma
Şiddete karşıyım öncelikle bunu belirtmek isterim. Diğer yandan empati yapmak istiyorum. Sabahtan akşama kadar pc de oyun oynayıp bir sürü yabancı insanla konuşup milyonlarca takipçi peşinde koşan bir kadının da eşi olmak istemezdim. Şiddet uygulamazdım ama boşardım kesin.
O durumda video cekecegine polisi arasın kades diye uyg var tek tikta evine polisler geliyor bunların hepsi duyarcı. 2-3 like almak için yapıyorlar böyle hasass ülkenin kanayan tarafından prim kasmalari tiksinc!!
Tamam da o kameranın bir de arkası var. Kadına şiddet uygulayan biri sence ona telefon verir mi ya da kaçma imkanı varır mj. Belki de sürekli kadının tepesindedir bilemeyiz.
İnternetin var telefonun var polisi ara madem öyle millet kafayı bozdu internette kamera karşısında soyunanlar her yediği yemeği gezdiği yeri paylaşanlar kaza oluyor ambulans aramak yerine canlı yayın açıyor millet kafayı yemiş cidden teknoloji geliştikçe iq seviyesi düşüyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu işaretin çok farklı anlamları olabilir: "Yiyişecek bir kötü çocuk bulamadım o nedenle efendi erkeğe b. k atmak istiyorum." "Takipçi kasmak için masum ve mazlum görünmem lazım." "PUBG'den sıkıldım biraz da kötü çocuklarla oynayayım" demek istiyor da olabilir. Ulan Yemende bebeler açlıktan ölüyor, Çinde Uygur Türkler soykırıma uğruyor, Bizim millet arab gevaşesine ağlıyor.
Primdir. İnternete, telefona erişimi var, polis yerine bir youtuber'ın kanalımda böyle bir şey yayımlaması bana prim gibi geldi. Değilse de polise neden ihbar etmemiş, ilginç.
Belki de YouTube vidyosu çekerken diğerleri de oradadır ve belki telefonu falan yoktur. Yani eğer şiddete uğruyor ve kimseye haber veremiyorsa imkanı yoktur. Bu hareket de sanırım yakın bir zamanda ortaya çıktı. Şiddete uğradığını söyleyemeyen kadınlar yardım istemek için kullanıyordu. Eğer vidyosunda itiraf etse video paylaşılınca şiddet uygulayanlar onu öldürebilir.
E şu an tüm ülke çalkalandı şu an nasıl öldürmüyorlae peki. Cimerden vs ihbar edebilir Herhangi birisine mesaj yazsa bile polis harekete geçer bence prim. Değilse de umarım iyidir.
Belki de video çektiği için baskı ve şiddet görüyor. Polise ihbar edersem daha çok şiddet görürümden korkuyor. Ve o kadar video çektim bişey demeden bırakırsam insanlar şüphelenir YouTube videosu çekeyim bıraktığımı söyleyeyim vs diyerek çekmeye ikna etmiştir. 🤷🏻♀️
Ne derseniz diyin ben kadın erkek fark etmez araplara acımam içlerinden bir tane insan gibi bir8ne rastlamadim yalan olduğu o kadar bariz ki nete erişimin varsa yardım. iste video nedir saçma
O kadar çok hollywood filmi seyretmissin ki sana başarılı bir şekilde Arapları terörist şeklinde empoze etmişler. Evet biz Türk üz ve bu kenera atılacak birşey değil. Sana bir sorum biz Türk olarak dünya ya gelmek için bir takım testlerden mi geçtik? Türklük bir level mi? Sen Arap olarak dogsaydın ne olucaktı? Bunlar bir insanlık suçudur.
Amerikan filmi sevmem araplarla iç içe yaşıyorum kurt turu rus çerkeş arap fark etmez her ulusun kendine özgü özellikleri vardır ben Onlar in çoğunun ne olduğu biliyor ve yaşıyorum o yüzden istediğim gibi yorum yapabilirim arap olarakta dogsamdim farketmezdi bazı şeyleri kabul etmek dünyanın sonu değil inanmayın bilin öğrenin
Bir milleti sevmemek ırkçılık mi sana göre herhalde severim sevmem bu beni bağlar saygı ırkçılık ayrı dır önce bunun ayrımını öğren sonra beni ırkçılıkla insanlık suçuyla yargıla ona da yetkin yokta hadi neyse
Kesinlikle bu işin içinde bir iş var, kadının evine gitsinler. Konuşurken bile tedirgin ve zoraki konuşuyor. Zaten işareti yaparken de tedirgin etrafa bakarak yapıyor. İnşaAllah iyidir.
O kişi tarafından anlaşılmadan sesini duyurmak istemesi mi inandırıcı gelmedi? Şöyle diyim eper bunları yaşayan kadınlar kendilerini koruyabilseler , rahat haraket edebilseler böyle bir yardim çağrısına gerek kalmazdı...
Sesini duyursa ne olur? Bu ülke de ölmek istemiyorum diye bir kadın bağırdı. Onun kocası öncesinde polis, tutuklama kaydı yok muydu sanıyorsun? Umarım gerçektir altında prim kasmak biri çıkmaz.
Bu kadın belli bi süredir pubg videosu atıyodu ve gayete iyi izleniyodu (yani kadının prime ihtiyacı yoktu) sonra iste bi gün bu videoyu atıyo ve videoda youtube u bırakıyorum diyip şidete ugruyorum işaretini yapıyo ve videoyu kapatiyo (bu arada kadın arap ama türkiyede yaşıyo