WhatsApp yeni yıl ile birlikte gizlilik sözleşmesinde bir değişiklik yaptı. Bundan böyle kullanıcılarının verilerini Facebook ve ona bağlı diğer uygulamalar ile paylaşacak.
Üyelerine güncellenmiş gizlilik sözleşmesini gönderen WhatsApp, kullancılarına bir seçenek hakkı sunuyor. WhatsApp kullanmak istiyorsanız verilerinizi paylaşmamıza izin vermelisiniz diyor. Aksi taktirde WhatsApp kullandırmıyor. Bazı kullanıcılar bunu kabul etmeyip Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarına geçiş yaparken bazı kullanıcıları yeni sözleşmeyi kabul edip WhatsApp kullanmaya devam ediyor.
KScanlar WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi hakkında ne düşünüyor merak ediyoruz. WhatsApp kullanmaya devam edecek misiniz yoksa başka mesajlaşma uygulamalarına mı geçeceksiniz? Görüşlerinizi bekliyoruz. 📱whatsApp gizlilik sözleşmesini yeniledi
WhatsApp kullanmaya alıştım. Kullanmaya devam edeceğim.
Özel verilerimi paylaşmak istemiyorum. Bu nedenle WhatsApp kullanmayacağım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
WhatsApp, kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşacak. Kullanmaya devam mı yoksa başka uygulamaya mı geçeceksiniz?
Zaten Google uygulamaları verilerimizi izinsiz kullanırken, insanların WhatsApp'a karşı neden böyle tepki verdiklerini anlayamıyorum.
Geçen gün arkadaşım ile 1 saat boyunca yurt dışı hakkında konuştuk nerden bilet alınır, nerde yaşanır vs. Akşam telefona baktığımda reklamlarda uçak bileti fiyatları, otel fiyatları ve benzeri şeyler çıktı. Zaten kişisel verilerimizi her anlamda veriyoruz.
WhatsApp'ın ve diğer uygulamaların niyetleri iyi değil, çoğu kişi sabah ne olduğunu anlamadan kabul etti. Alın size veri gibi veri, neden gün içinde değil de sabah telefona bakar bakmaz o sözleşmeyi gördük?
Bir de senin verilerini ne yapsıncılar var. Buna sosyal mühendislik deniliyor, insanların alışkanlıkları olsun, tercihleri olsun tamamen siyasi veya ekonomik amaçlı olarak bilgileri veriliyor.
Bunun bir çözümü yok maalesef ya kripto telefon kullanırsınız ya da dünyadan soyut şekilde yaşarsınız. Mesaj at denildiğinde akla ilk WhatsApp geliyorsa, adamlar da bundan kendi kazancını sağlamanın peşinde.
Facebook'un zamanında bilgi sızdırdığı için davalık olduğunu da ekleyeyim ve bitireyim.
Büyük olasılıkla bir siler bir yüklerim. Her ne kadar da kullanmayı istemesek te; watsapp kullanıcılarının sosyal iletişimin farklı bir boyuta ulaşması nedeniyle uygulamayı kullanmaya mecbur bırakıldığı su götürmez bir gerçek. Bu nedenle watsapp'a bağımlılığımız nedeniyle kimse bırakmaz.
Alışmaktan ziyade herkes yani devlet kurumları da dahil. Tüm yazışmalar özel olarak WPden isteniyor. Misal okul okuyorsun hemen grup kurun. Kurumda çalışıyorsun hemen bilgilendirme grubu kurun, ya da özel sektördesiniz hemen İK grubu kurun. İletişim için ona mecbur bırakılmış. Başka uygulamaya da geçilebilir. Bu yaygın diye bunu kullanmak zorunda değiliz.
İnternet & Teknoloji konusunda 2,1b cevap paylaştı.
Yıllardır verilerimiz zaten kullanılıyor. Fakat bu kadar açık bir şekilde beyan edilmiyordu. Bu sefer tek fark, açık bir şekilde beyan edilmesi. Yani değişen hiçbir şey yok.
Whatsapp paralı olsa bile kullanacak birçok insan var ( Ben de dahil )
Çünkü alternatifi yok. Kullanıcı verilerini depolamayan hiçbir platform yok, bunu unutmayın.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
şöyle bir mevzu var aslında bakış açısıyla bakarsak , facebook zaten wp satın aldı
girerken bile direk ekran da facebook logosu çıkıyor
e doğal olarak da facebook zaten verileri alırdı alacaktı. adamın kendi uygulaması yani
burda yanlış bakış açısı aslında şu ; wp ayrı bir kuruluş facebook ayrı bir kuruluş gibi lanse ediliyor. hayır değil aynı
ve yanlış bilmiyorsam facebook instayı da satın aldı diyebiliyorum.
ne yani şimdi wp kullanmamayı tercih edenler ki ( iş grupları olanlar illa ki kullanacak müdürü patronu falan falan ) yarın birgün facebook insta verilerine erişim talep edip cart curt yapca zaman instayı da mı bırakacaklar
yeni bebeler hep orda . a pardon yeni bebe dememeliydim neydi o , heh Z kuşağı :D
nitekim facebook kullanıcısı olarak facebook kullananlar da facebook şartlarını kabul ediyor
velhasılı bu işten çok mu memnunum ?
asla
fakat dikkat ederseniz büyük kuruluşları da aradığınızda
Turkcell Turktelekom vs vs gibi
hepsi gizlilik verilerinizin işlenmesi kanunu falan diyor.
yani herkes bizim verilerimizi kullanmaya çalışıyor . wp yi şimdi terketsek yarın birgün bütün elektronik olan her şeyi bırakıp bağ evine gitmeye hazırlanmalı çünkü işin sonu oraya gidiyo
kısaca çok özellerinizi wp di face idi insta idi twet idi gibi yerler de paylaşmayın
bizim kankimiz olan hızlı resim. com bile geçen baktım
fotonuzu herkese açık yüklemeyecekseniz foto yükleyemezsiniz diyo :D dedim yok artık. ne kada da uzun oldu ya :D neyse vaktim vardı bi 10 dk geçmiştir umarım. a muhtemelen çok uzun diyip yollamayacaktır bu yorumu :D
Arkadaşlar bu veriler kullanılıyordu zaten ama resmi bir durum değildi. şimdi resmi bir duruma geçtiler.
Kim ne derse desin hangi uygulamaya geçerse geçsin zaten aynı şeyi yapıyor olacak! Bip, Telegram, Signal , Viber ve Line Vs. Aynı bilgiler kısa zamanda onlarlada paylaşılacak, Kaldı ki İnstagram'da Facebook Inc şirketine ait bir uygulama onuda silelim o zaman?,
Mark zukemberg'in bunu yapmasında ki sebep Facebook ve instada olduğu gibi Whatsapta'da neye ihtiyacınız olduğunu öğrenip onlarıda yapay zeka sistemi ile instagram ve facebook üzerinden sizin karşınıza reklam getirme amaçlı. Bildiğiniz üzere whatsap'tan reklam yapamadığı için instagram ve facebook karadar para kazanamamakta ve bu sebeple gizlilik protokolünde 4 ocakta yenilik yaparak bu reklam konusunda kendine yer açmıştır.
Avrupa ülkelerinin hariç olmasının nedeni ise Avruğa ülkesinin KVKK 'nunun daha güçlü ve kesin olmasından dolayı bunu yapamıyor hatta avrupa ülkesi vatandaşlarının instagram ve facebook'larında dahi reklam fazla bulamazsınız. sadece izni alınmış bazı reklamlar verilmektedir.
Demek istediğim zaten verileriniz her şeyde paylaşılıyor. Telefonunuz'da E devlet uygulaması yok mu? her seferinde şifre girmiyor musunuz? Bankalar size kredi verirken E devletten gelir gösteren sgk ödemelerini istemiyor mu? Neredyse artık herşeye girişte E devlet girişi ile istiyorlar?
Peki ya modemler? Size modem sağlayan şirketler modeminize bağlanıp nelere ulaşabilirler bilginiz var mı? Bu durumda eğer kendinizi kormuak istiyorsanız akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanamayacak , mail adresi açmayacaksınız.
İnternet & Teknoloji konusunda 616 cevap paylaştı.
Zaten verilerimizi kullanılıyor ki. Google'da arattığınız bir şeyin reklamını Instagram'da görmüyor musunuz? Mark Zuckerberg ABD senatosuna ifade verdi sırf bu yüzden. Bu onayla birlikte resmiyete dökülmüş oluyor sadece. :)
Benim verimle yapacağı en fazla şey de reklam göstermesi olacaktır.
İnternet & Teknoloji konusunda 536 cevap paylaştı.
Akıllı telefon sistem ayarlarında gizlilik ızinlerine bir bakın derim Kamera rehber takvim mikrofon vb bir çok uygulamaya erişim izni isteyen her şeye bilinçsiz şekilde onay verip kabul edilirken kimsenin sesi çıkmıyor ama nedense şimdi herkes WhatsApp üzerinden oyun oynuyor çok saçma çok Herkes fbi herkes önemli iş adamı oldu başımıza verilerine önem veren hiç bir uygulama kullanmamalı akıllı telefon hiç kullanmamali şunu kabul edin her türlü şekilde zaten takip ediliyorsunuz İnternet ve her türlü uygulama üzerinden bu olay sadece resmiyete döküldü o kadar
Sabah sevgilimin son gorulmesine bakiyorumdur. Mark Zuckerberk: Sevgilin sabaha kadar cevrimiciydi. Ya da Mutfakta şekerin yerini arıyorumdur. Whatsappa mesaj düşer. " Tuz dolabın en üst rafında" 😱😱 ben: " Sı. tik"... Uencjejdn
binlerce kişilik gruplarım vardı bazen gelir kapısı olarak kullanıyordum. 2 sene önce bıraktım. Telegram çıktığı gün de oraya geçtim whatsapp ve facebook yıllardır bilgilerinizi çalıyor zaten. Mantıklıyı geçtim yine iktidar yalanı bile olsa açıklama yapılır her kötü şey de bunda o bile yok :D Acıyorummmmmmmmmmmmmm :D ama daha beter olun kendinizi süper güçlü bilmem ney zannederken liderinize kadar dışarıya bağlı köle olarak kalacaksınız... Kaçıp kurtuldum tek şükürüm bu.
Şimdi bunu görüp vatan millet damarları kabaran biri gelecek burda boş yapacak, kimileri de daha önce de paylaşılıyodu diyo, ya hu be andavalll! Bu o sandığın gibi bir şey değil evet zaten bütün firmalar vs vs bilgilerini paylaşıyorlar bu ülkede kvkk bile ancak şirket senden para alacakken geçerli, 12 ay ve üstü tahhahütleri iptal etme hakkınız var şirketle bunu yapamaz diye kanun var ama yiyosa git iptal ettir bak kaç bin tl alıyolar velhasıl ; BU BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAK İÇİN DEĞİLLLLL, BU GÜN OLDUĞU YARIN ÖBÜR GÜN DEVLETE KARŞI BİR PROPAGANDA BİR EYLEM GİBİ AKTİVİTEDE BULUNDUĞUN DA, GRUP VE KİŞİLERLE OLAN GÖRÜŞMELERİNDE Kİ KÜFÜRLERİN BİLE KAYIT ALTINA ALINACAK A*MK DESEN BİLE KAYDA ALACAKLAR VE Sİzİ TERÖRİST İLAN EDEBİLECEKLER ANLIYO MUSUN. TABİİ Kİ HAYIR :D Çok yaşa ÖYLEYSE :D Acınasılar sizi
Evett 2 gün evvel whatsap ekranıma bir yazı düştü bu konu hakkında kabul etmekten başka çare yok aksi taktirde kullanamıyorsun burası saçma olsa da ben kullanmayı bırakamam o yüzden verileri paylaşmaya isteksiz olarak kabul ettim. Umarım başımıza iş çıkmaz😑
Açılın ben doktorum. Bilişimciyim. Zaten hali hazırda bir çok teknoloji verilerimizi kullanmakta. Diğer kendi teknolojileri ile paylaşmakta. Whatsappın bu yaptığı malumun ilanı. Bir nevi facebook da benim whatsapp da instagram da diyor. Google-youtube-android nasıl paslaşıyorsa onların da paslaşması bir o kadar yanlış. Telegram da rusların. Bu bir tercih meselesinden çıktı zorunluluk haline döndü. Ben 60 yaşındaki anneme, iş yerimdeki yöneticime telegram mı anlatacam yeniden?
İnternet & Teknoloji konusunda 443 cevap paylaştı.
Hayır facebookla paylaşsa ne olacak ki? En fazla wpde konuştuğun şeylere göre sana facete reklam çıkarır nedir yani. Zaten bu zamana kadar yapıyo oldukları bişeydir diye tahmin ediyorum sonuçta 2si de sahibi aynı. Facebookla paylaşacak denmesi özel yazışmalarınızı facebook hesabınızdan paylaşması anlamına gelmiyor ki :D O değil de 2sine de haftada 1 giren biri olarak niye bu kadar savundum bilmiyore :P
Şimdi şöyle söyleyeyim, işin ilginç tarafı Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki kullanıcılar, WhatsApp'in yeni gizlilik koşullarını kabul etmeseler dahi uygulamayı kullanabilecek. Yeni düzenlemeyi diğer ülkeler de dahil olmak üzere Türkiye'de kullanıcılar kabul etmek zorunda. Ben bu zamana kadar Facebook kullanmadım ama Wp kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum.
@sekoloji1905 Sözleşmeyi kabul ettim dostum benim için sorun yok. Ama aklıma takılan konu şu AB ülkelerine böyle bir sözleşme ve şart söz konusu değil de neden bize?
Valla kardeş bende Belçika dan yazıyorum. Ama o sözleşme uyarısı banada geldi ve 8 şubata kadar kullanabilirim yazıyordu. Sözleşmeyi kabul etmezsem silinecek yazıyordu. O yüzden öyle tepki verdim, şaşırdığım için.
Veri derken yani gönderdiğimiz fotoğraf, video ve anlık storylerimiz mi Facebook’ta otomatik paylaşılacak mıymış? Ben anlamadım, mesajlaşmalarımızı mı paylaşacakmış? Ne gereksiz şeyler bunlar ya. Hem ben Facebook’u dondurmuştum. Zaten numaramla kayıtlı değildi ki Facebook? Ne nasıl olacak, hey allahım. 😄
WhatsApp zaten ücretsiz ve reklam çıkmayan bir uygulama bu zamana kadar hem ücretsiz hemde reklamsız sunmalarının sebebi zaten veri satıyor olmalarıydı bunu söyleyince herkes birşey olacakmış gibi yaptı ne hikmetse zaten veri satıyordu hem reklam çıkmayan hemde ücretsiz bir uygulama niye olsun bir düşünün derim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Whatsapp telefonun değişmez bir parçası oldu. Telegram, Bip vb alternatif uygulamalar var ama yerini dolduramayacaklardır.
Telegram gizlilik konusunda daha sıkıntılı gibi görünüyor. Kayıt olduğunuz telefon numarasını kapatırsanız ve sizin ardınızdan o numarayı alan kişi telegram kurarsa eski kişilerinize ulaşabiliyor.
Sadece FB ile değil.. FB ye bağlı şirketler ve de kendisinin belirlediği diğer şirketler ile de paylaşacak.. Bu da şu demek ; Whatsapp üzerinde yazışmalar , sesli mesajlar , videolu mesajlaşmalar , gönderilen ve alınan fotoğraflr vs vs s Whatsapp üzeinde gerçekleştirilen her işlem i kullanacaklar. Ha önceden yokmuydu vardı gizli gizli yapılıyordu ve bunun suç olduğunu biliyorlardı. Artık bu sebepten ötürü dava açılmaması için yasal hale getirmeye çalışıyor.
@cicimod Whatsapp üzerinde yapmış olduğun yazılı mesajları , sesli mesajları , aldığın ve de gönderdiğin fotoğraflar - videoları istedikleri gibi kullanıp Facebook şirketinde ve de Facebook un belirlemiş olduğu şirketlere satarak istedikşleri gibi kullanacaklar. Misal şu nada ki tüm bankacılık işlemleri tlf üzerinde sesli imza ile yapılabılıyro. Sesli mesajlar ile gerçek sesi digital olarak oluşturma durumu 97 % lik bir başarıya sahip. Ya da şirketler whatsapp üzerinde bir çok evrak gönderimi yapıyor bunlara sahip olacaklar. Olası ters bir durumda da bir dava açılması söz konusunda olkduğuna adamlar bu verileri kullanmamıza siz izin verdiniz deyip kendilerini aklayacklar. Sadece AB ye bağlı ülkelerde bu sözleşmeyi es geçiyor ama AB ye balıolmayan tüm ülkelr bu şartları kabul etmek zorunda.
istedikşleri gibi kullanacaklar dediğimiz neki? diyelim devlet sırrı bilmm ne gibi durumlarda zatn o veriler aktarlyordur geretiğinde açılıyordur. Sesli imza pk aklım almıyor. O tür imzalarımuhtmelen en gelişmiş ülkler kullanıyordur. Bence korkulacak bişey yok.
@cicimod sesli imza. Ben ve de çoğu kişi kullanıyor bankalarda tlf üzerinde erişmek istediğimde sesli imza kontrolü yapılıyor. Digital ses dosyası oluşturma gelişmiş ülkerede olan bir şey değil. işi bilen bir kişi studyoda çok rahat bir şekilde naliz edip oluşturabilir elinde ki dataları birleştirerek. Aslında bunları boşun ayazıyorum çünkü kaale almadığın açık açık belli. WP kullanmak isteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Bende WP yok - Facebookta yok ki FB zaten boş iş şu an. bir instagram var onda da 3-5 resim var o kadar.1 senedir bir şey de yüklemedim. Bu adam kaçar.
İnternet & Teknoloji konusunda 11,7b cevap paylaştı.
Zaten bunu 2 senedir yapıyorlar. Sadece şimdi resmiyete dökülmüş oldu.
Güvenlikle ilgili endişeleri olan kişiler tuşlu telefona geri dönmeliler. Çünkü akıllı telefonlar zaten başlı başına izleme aracı. Sözde "izin" özelliği de insanlara sanki güvende izlenimi vermek için üretildi. İzin versen de vermesen de izliyorlar.
Facebook denilen saçmalığı zaten kullanmamıştım, bu saatten sonrada kullanmayı düşünmüyorum, wp her zaman kullandım hala da kullanıyorum ve kullanmaya da devam edicem. Çok saçma bir karar olmuş ama bilemedim şimdi işin arkasını..
Gizli saklım olmadığı için WhatsApp kullanıcı verilerimi istediği yerde yayınlayabilir.. Ben bir rahatsızlık duymadım açıkçası.. Zaten özel bir durum olursa bunu WhatsApp 'da yazışarak konuşmazdım
Tum herkes ayni fikri savunsa, aynı şeyi yapsak, bu gizliliği istemiyoruz diye protesto etsek kaldırılır mı acaba🤔 çünkü çok saçma bir şey vp ile face ne alaka? Face kendisi bu kadar güvensizken bizim gizliliğimize erişmesi haksızlık.
feyste de kişisel bilgiler var ancak sahte hesapları kapatır kontrol eder başka ne yapabilir benim adıma banka hesabı açıp içine para yatıracak değil ya akıllı cihazlarla istedikleri bilgileri alıyorlar
WhatsApp kullanmaya alıştım. Kullanmaya devam edeceğim.
Alıştık artık izinli ya da izinsiz herşeyimize bakıyorlardı zaten bence bir problem yok tutupta kimse yasadışı işini whatsapp üzerinden yazışarak halletmez diye düşünüyorum.
nasıl paylaşılacak mesela ben facebook kullanmıyorum hiçbir şekilde hesabım yok orada ama whatsapp üzerinde konuştuğum çoğu kişinin hesapları var. bilemiyorum. çok da anlamadım bu konuyu gerçekten anlayanlar şöyle açıkça anlatsa min olur
Yav benim sınıftaki erkeklerle azcık flörtöz konuşmamı anneannemle her gün günaydın mesajımızı anneannemle baba tarafını çekiştirmemiz ne yapacaklar ki allahallah
Facebook var bende zaten onla paylaşmışım whatsapta facebook ile paylassin ne olacak bilmedigi sey mi paylasacak sanki.. Instagram da var onunla da paylassinlar gariban kalmasin yaziktir 😀
Alıştım ben Wp kullanmaya , çokta önemli bir şahsiyet değilim yani , başka uygulama kullansam kendimi Kuzey ve Güney Kore gibi hissederim. Aynı ırktanız ama konuşamıyoruz 😄
Olurmu öyle bütün senin hakkında ne bilgi varsa 3cü iyi ya da kötü kişilerin eline geçecek banka şifre bilgilerin olsun edevlet olsun kimlik bilgilerin olsun herşey uygulama yazılımla arka plan çalışıp seni herşeyiyle takip edecek bukadar kolay düşünmeyin 1 senede olmaz 2 senede olmaz ama bir gün sıra sanada gelir ozaman pişman olursun
Daha once de kullanılıyordu sadece resmiyete dökuldu aranizda konusurken reklamlarda sanki hic karsilasmadiniz he pamuk prenses gibi öpülmeyi mi beklediniz uyanmak icin boşu boşuna triplere girmeyin
WhatsApp kullanmaya alıştım. Kullanmaya devam edeceğim. zaten bilgilere erişmek istedikten sonra her türlü erişilir biraz da abartılı olduğunu düşünüyorum.
Whatsapp cok sıkmaya baslamisti mecburiyetten kullaniyordum sinif gruplari falan var diye. Herkes silerse bende silicem yerine baska uygulama dusunmuyorum simdilik. En rahatı sms abii.
Ülkede ne kadar çok MİT ajanı varmış hepsi koşa koşa telegram indirmeye başladı:D yav her sene gelen güncelleme zaten niye bu kadar abartıldı ben anlamıyorum. Kullanmaya devam
önemli olan bağlantı için herkeste olması şu an whatsapp mecburi gibi birşey iş gereği gruplar vs hepsi orada. alternatif olarak herkes yüklerse bende kullanırım kurdum telegramı bekliyor
Hızlı tüketim toplumuyuz. Hiç bir şeye ''alışmış'' olmamız olası değil. WhatsApp bu şekilde bir çok müşteri kaybedecektir. Ben şuanda tam karar veremedim, kullanıp kullanmayacağıma.
Ben ve arkadaşlarım Telegram kullanmaya karar verdik. Ama Signal veya Discord - Özellikle bilgisayar oyunları için önceden kullananlar varsa- WhatsApp yerine kullanılabilir.
WhatsApp çok işime yarayan bir uygulamaydı fakat özel verilerimi de asla paylaşmam büyük hayal kırıklığına uğradım resmen başka uygulama kullanacağım artık.
İnternet & Teknoloji konusunda 447 cevap paylaştı.
reklam kokan hareketler :D :D bunlar yapmayın böyle şeyler hemen ardından musk paylasım yapıyor sanane la dallama sana mı sorcak millet neyi kullanacağını öneri veriyor millete
İnternet & Teknoloji konusunda 476 cevap paylaştı.
Benim WhatsApp konuşmalarım paylaşılsa nolur paylaşılmasa nolur😂 Bana göre hava hoş hiç bu kadar büyümesi gereken bir olay olarak bile görmüyorum hatta. Kullanmaya devam edeceğim.
Olurmu öyle bütün senin hakkında ne bilgi varsa 3cü iyi ya da kötü kişilerin eline geçecek banka şifre bilgilerin olsun edevlet olsun kimlik bilgilerin olsun herşey uygulama yazılımla arka plan çalışıp seni herşeyiyle takip edecek bukadar kolay düşünmeyin 1 senede olmaz 2 senede olmaz ama bir gün sıra sanada gelir ozaman pişman olursun
Işte bu sözleşmeyle kabul edeceksin arka planda çalışacak WhatsApp örnek vereyim internet web tarayicindan edevlet şifreni girdin orda sana ait bütün bilgiler var arka planda çalışan WhatsApp bütün bilgilerini kendi data beyzine kaybedecek ya da banka uygulamaların bunlara tc numaran ve şifreyle giriyorsun aynı şekilde bunlarıda alıp data beyzine iletecek iştahı kabarmış 3. Şahıs şirketler ya da kötü düşünceli insanlara WhatsApp bunları para karşılığı satacak inşallah anlamışsındır durumun ne kadar ciddi olduğunu ;) onun için ben signal uygulamasına geçtim onda veri tutulmuyor herşey siliniyor hatta sen istediğin herşeyi silebiliyorsun hatta sifrelendiriyorsun karar senin
@KasiKesh insanlar bu durum şu anda birden bire ortaya çıkmış gibi davranıyor ama bütün bilgiler, arka planda ya da direk WhatsApp üzerinden şifreler, sesler, görüntüler ve daha aklınıza gelebilecek ne varsa zaten depolanıyordu. Ve şimdi diceksiniz ki bu sefer paylaşma ve kullanma için sözleşme imzalatıyor. Biz farkında değildik ya da bu şekilde önümüze serilmiyordu ama aslında o depolanan bilgiler kullanılıyordu. Ne zaman arkadaşımla wp üzerinden bir ürünü konuşsak anında önüme reklamları düşüyor ki bu herkese oluyor. Bu verebileceğim en basit örnek. Bizim insanımız büyütmeyi ve olay yaratmayı sever. Zaten olan şeyler bir anda insanların önüne serilip legal bir şekilde yapılacağı söylenince çıldırmışçasına protestolar, yakarışlar, herkes silsinler... Sakin olun sadece senelerdir yaptıkları şey için şu an sizden izin alıyorlar. Ben gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edeceğim ve kimseye de hesap vermeyeceğim. Bunun için de öğüt alacak yaşta değilim zaten. Oturup bana satırlarca nutuk atmaya harcadığınız zamana teşekkürler ama gereksizdi. İyi geceler.
Bak sana whatsapp hangi bilgileri alacağını yazayım belki jeton düşer senin diğer genel uygulamalarda anlattıkların bu sözleşmede hiçbirinde yoktu madde madde aşığa yazıyorum Hesap Bilgileri Mesajlar Bağlantılar Durum Bilgisi İşlem ve Ödeme Verileri Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler Kullanım ve Kayıt Bilgileri Cihaz ve Bağlantı Bilgileri Konum Bilgileri Çerezler Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.) Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.) WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.) Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.) Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.) Birde not olarak düşmek istiyorum bütün ülke bilişim uzmanları ve gazeteciler ve iş adamların aklı yok bir senmi uyanıksın bunu demeden geçmek istemiyorum neyse benimkisi sadace tavsiye üzerineydi yıllar sonra ne demek istediğimi anlarsın ozaman iş işten geçmiş olacak
@KasiKesh inanır mısın sözleşmeyi zaten okudum. Boşa zahmet yine yeni yeniden. Neden benim kararına bu kadar muhalefet olma çabası anlamış değilim. Aşağıda onlarca kişi kullanmaya devam edeceğini söylemiş. Kendi görüşüm kardeşim. Kimseye hesap verecek ya da izin alacak değilim. Tek satır okumadım son görüşten ve ilgimi de çekmiyor. Çünkü zaten bi kere okudum ve kabul ettim. Bu kadar benim için. Gerisi umrum dışı. Neden yani sen kendi görüşünü belirt ve çok git ne bu salça olma ve bilmişlik taslama karar merci olma havaları anlamıyorum. Kullanacağım. Kul-la-na-ca-ğım. Noktaaa... Yeter be aaa.
Sana özel olarak atan kim git aşağıdaki yorumlarıda oku öyle yaz bazı kişilerede atmışım kendini sanki ego tatmin edercesine yazman bile gülünç ego kasmana gerek yok sana özel birşey hissimde yok benimki sadece okumayan toplumumuzu bilinçlendirmek ve yardım etmek bu kadar ister ne yaparsan yap banene kıza bak :D
@KasiKesh abi valla süper duyar kastın bravo hadi alkışlarla pistten alalım. Aferinnn iş başardın tebrikler. Dünya kurtuldu şimdi sen 3 5 kişiye nutuk çekince. Sana ne ya bi kere her şeyden önce. Sen napıyosan yap sana ne elalemin WhatsApp ından. Egoymuş, hee ego işim gücüm kalmadı bi de sana ego show yapcam. Ben bi bana yazıyorsun yaşasın ben bi taneyim mi dedim bi okuduğunu anla önce öyle gel bana. Onlarca kişi de benimle aynı kararda ve bu bizim kararımız. Bana ve diğer kimseye burun sokmak sizin haddinize değil paşa hazretleri. Bilinçlendirmekmiş sen önce yaşadığın dünyada dönenlerden haberdar ol. Sanki şimdiye kadar her şey çok gizliydi de birden şu an oldu. Cahil olup millete biliyor görünme çabası aşırı komik ve zavallı. Şimdi yallah abis başka kapıya.
Ya cok sasirtici birsey degil bu her yerde wp gibi farkli uygulamalar kullaniliyor ozellikle cin japonyanin kullandigi uygulamalar zaten aliyordu bilgileri ki ben onlarida kullaniyorum
Zaten Bu akıllı telefonlar çıktı insanlarda gizlilik denen bir şey kalmadı hepsi yalan konuşuyor Yok gizliliğini Biz çok önem veriyoruz diyorlar yalan dolan her şey yalan her şey
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Anketler > WhatsApp, kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşacak. Kullanmaya devam mı yoksa başka uygulamaya mı geçeceksiniz?