Whatsapp, gecenin bir yarısı bütün telefonlara bir güncelleme getirdi. Bu güncellemeyle whatsapp içi gizliliği facebook ile bağdaştirdigini ve gerek olursa kişisel verilere erişebileceğini belirten bir sözleşme hazırladı. Çoğumuz da uyku sersemi gerek okuyarak gerek okumadan bunu kabul ettik. Sözleşmenin 8 Şubattan itibaren yürürlüğe gireceği yazıyor. Ayrıca 8 Şubattan sonra sözleşmeyi kabul etmeyenlerin uygulamayı silmesi de 'tavsiye' ediliyor
Açıkçası sabah sabah bunu görünce okudum ama pek anlamadan klasik güncelleme sanarak kabul ettim. Daha sonra Twitter'da #Whatsapp hashtag'ini görünce aslında neyin içinize düştüğümüzü fark ettim.
Açıklamak gerekirse ne olduğunun hala farkında değilim. Tahminimce olası bir soruşturma içine girersek whatsapp'ın içindeki kişisel veri ve sohbetlerimize ulaşabileceği. Yani inceden bu legal sayılmıyordu sanirim bu güncellemeden sonra bu legal olacak. Emin değilim ama tayinim bu yönde..
Peki siz bu konuda ne biliyorsunuz? Güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz ve bu güncellemeden sonra Whatsapp'ı kullanmaya devam edecek misiniz?
WhatsApp’ın son güncellemesi hakkında Bi’Bilen Doç. Dr. Ali Murat Kırık ne diyor?
Değerli @venustheplanet bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Size konu hakkında detaylı bilgiler vermeyi isterim.
WhatsApp, pazartesi günü gizlilik politikasını ve hizmet şartlarını güncelledi ve mesajlaşma platformunun kullanıcı verilerini Facebook'un sahip olduğu diğer ve üçüncü taraf uygulamalarla nasıl paylaşacağını belirtti. Ancak Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu güncellemeden muaf tutulması büyük tepkilere neden oldu!
Güncelleme, kullanıcının Facebook ile veri paylaşmayı reddetmesi durumunda WhatsApp'ı bir daha asla kullanamayacağı anlamına geliyor. Yani kısacası "ya sev ya terket!" diyor...
Durum, grup adları ve simgeleri, etkinliklerin sıklığı ve süresi ve bir kullanıcının çevrimiçi olup olmadığı bilgileri WhatsApp tarafından tutulmaya devam edecektir.
WhatsApp hangi bilgilerimizi toplayacak?
Bunun ötesinde platform, işleme yöntemi, işlemler ve sevkiyat verileri dahil olmak üzere yeni ödeme özelliğinden veri toplayacak. Ayrıca konum, cihaz modeli, işletim sistemi, pil seviyesi ve tarayıcı ayrıntılarını da toplayacak ve paylaşacaktır.
Temmuz ayında WhatsApp, kullanıcılarına kullanım verilerini paylaşma konusunda bir 'devre dışı bırakma' seçeneği verdi. Şirket, gizlilik politikasının önceki sürümünde, "Mevcut bir kullanıcıysanız, Facebook reklamlarını ve ürün deneyimlerini iyileştirmek için WhatsApp hesap bilgilerinizin Facebook ile paylaşılmamasını seçebilirsiniz" dedi.
Şartlar ve Gizlilik Politikasını kabul eden kullanıcıların bu seçimi yapmak için ek 30 günü olacak. Bu madde, güncellenmiş politikada kaldırılmıştır ve bu, kullanıcıların WhatsApp'a veri toplama ve paylaşma izni vermesini zorunlu kılmaktadır.
WhatsApp, 2009 yılında ücretsiz, platformlar arası bir mesajlaşma uygulaması olarak kuruldu. Dört yıl sonra 400 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcı kazandı. Facebook platformu 2014 yılında satın aldı ve kullanıcı verilerine WhatsApp'tan erişme şeklini kademeli olarak değiştirdi. Sosyal ağ şirketi artık WhatsApp kullanıcılarına en son politika güncellemesiyle 'kullan ya da bırak' tavrı gösteriyor.
Bir dijital özgürlük organizasyonu olan İnternet Özgürlüğü Vakfı'nın genel müdürü Apar Gupta'ya göre güncellenmiş WhatsApp şartları, Facebook'un ve bağlı üçüncü taraf uygulamaların kişisel veriler de dahil olmak üzere kullanıcı verilerini ticari kazanç için kullanmasına yardımcı olacak ve kullanıcının gizliliğini ihlal edecek.
Kısacası yeni politika, WhatsApp'ın hizmetleri ve şirketin kullanıcı verilerini nasıl işlediği hakkında bilgiler içeriyor. Ayrıca, WhatsApp'ın platformda sohbetleri depolamak ve yönetmek için Facebook'ta barındırılan hizmetleri nasıl kullandığına da ışık tutuyor.
Ancak güncellemenin en büyük tehdidi, WhatsApp'ın artık kullanıcı verilerini Facebook ve içerik önerileri ve reklamlar için hizmetleriyle entegre olan diğer üçüncü taraf hizmetlerle paylaşacak olmasıdır. WhatsApp, hizmetlerini çalıştırmak, sağlamak, iyileştirmek, özelleştirmek, desteklemek ve pazarlamak için kullanıcının bilgilerini alacak ve toplayacak.
WhatsApp’ın akibeti ne olacak?
Şirket, "Siz veya başkaları üçüncü taraf hizmetlerini veya hizmetlerimizle entegre olan diğer Facebook Şirket Ürünlerini kullandığınızda, bu üçüncü taraf hizmetleri sizin veya başkalarının onlarla paylaştıkları hakkında bilgi alabilir. Örneğin, Hizmetlerimizle entegre veri yedekleme hizmeti (iCloud veya Google Drive gibi), WhatsApp mesajlarınız gibi onlarla paylaştığınız bilgileri alacaklar.” şeklinde bir açıklama yaptı.
WhatsApp ayrıca, "üçüncü taraf bir platformdan içerik oynatmak için uygulama içi oynatıcıyı kullandığınızda olduğu gibi, Hizmetlerimiz aracılığıyla bağlantılı bir üçüncü taraf hizmetiyle veya başka bir Facebook Şirket Ürünüyle etkileşimde bulunursanız, sizinle ilgili bilgiler, sizin IP adresi ve bir WhatsApp kullanıcısı olduğunuz gerçeği, bu tür bir üçüncü şahsa veya Facebook Şirket Ürününe sağlanabilir.” bilgisini aktardı.
Bu yeni şartlar ve politikalar 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak ve uygulamayı kullanmaya devam etmek için kullanıcıların bunları kabul etmesi gerekecek. Bununla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, Yardım Merkezi'ne gidebilirsiniz.
Hocam hoş geldiniz, Marmara İletişim mezunları var burada biraz :) Sizi görünce çok sevindik, aydınlatıcı içeriklerinizle burada da yer almanız çok hoş olmuş
Cüneyt beyle olan röportajınızı izledim hocam anladığımız bütün bilgilerimize istediği zaman mesajlar resimlerde dahil bakmak isterse whatsapp bakabilicek kredi kartı bilgilerin varsada dahi peki neden bu dayatma var araştırdıgım bilgilere göre yurtdısında hiç bir ülkeye bu uygulama olmamış 🤔
Güzel bir bilgilendirme olmuş ama sanırım hala bazılarının akıllarında hala soru işaretleri var. Ben işin perde arkasın bir kaç örnekle açıklamak istiyorum. Öncelikle ben sözleşmeyi kabul etmedim. Çünkü whatsAppta ben, arkadaşlarım ve ailemle sürekli mesajlaşıyor ve konuşuyorum. WhatsApp bu bildilerimi yapay zeka programlı alogoritmalarla benim neyi sevdiğimi, neleri sevmediğimi, kardeşimin doğum gününü, ailecek çektip paylaştığım fotoğrafları analiz edip verileri reklam şirketlerine satıcak. Ve reklam şirketleri de beni istedikleri yünlendirecekler... Nasıl mı? Çok basit; ben Google da bir haber ya da bilgi ararken hemen karşıma güzel uzaktan kumandalı bir araba reklam çıkacak. Reklamlar bilinçli bir şekilde seçilip benim sayfamda çıkıcak. Çünkü watsapta kardeşimin doğum gününü kutlarken, akıllımyapay zeka programları benim kardeşim doğum gününü ne zaman olduğu, kardeşimin neyi sevdiğini ve benim baka kartlarımda ne kadar para olduğunu bilecekler. Bu örnek sadece en basiti. Artık yapay zeka programları biz insanları kitlesel olarak yönetiyor ve yönlendiriyor biz bunun farkında olmasalta... #sosyalmedyadançıketrafınabak!
İyide bu zaten günümüzde olan bir sey. Sosyal medyalarımızda zaten bunlara izin veriyoruz? Dediğiniz sey zaten yapılıyor Şu an . Üzgünüm ama ilerideki hayatta bu sekilde işleyecek.
Avrupadaki yasalar bu tür anlaşmalar da çok sıkı ve katı davranıyorlar. Yani kesinlikle kişilerin özel bilgilerini üçüncü kişilerce paylaşılmasını izin verilmiyor. Ee tabi Türkiye deney farsi olmaya her zaman can atmıştır. Ve bazı kesimler bu konuda az bilgi sahibi olduğu için bu durumu pek cittiye almıyor. Ama bu çok önmeli ve kabul edilemez bir özel hayata müdahele girişimidir. Sadece bazı büyük e-ticaret uygulamaları şu an bunu kullanıyor.
Kişisel verilerinizi facebookta şirketlerle paylaşıma açacaklar. Ama Facebook kullanmıyorum dediğini duyar gibiyim. Facebook kullanmasanız bile sizinle alakalı verilerinizi paylaşıcaklar. Bu veriler ;
Hesap Bilgileri Mesajlar Bağlantılar Durum Bilgisi İşlem ve Ödeme Verileri Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler Kullanım ve Kayıt Bilgileri Cihaz ve Bağlantı Bilgileri Konum Bilgileri Çerezler Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.) Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.) WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.) Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.) Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)
İnternet & Teknoloji konusunda 528 cevap paylaştı.
Devletler bir olay olunca Facebook'u sıkıştırıyor galiba bilgileri bizimle paylaşın diye facebookta bundan bıkmış olmalı. Böyle bir veri paylaşım olayına döndüğüne göre. Whatsappın google play versiyonunu kullanmıyorum bu arada instagramında öyle o yüzden bu uyarı ile karşılaşmadım daha karşılaşsam da benim için pek sorun teşkül etmiyor Günümüzde zaten tüm firmalar da bilgilerimiz var. Digiturk müşterisi olmadığım halde telefonum günde 5 kez digiturk tarafından aranıyor o yüzden veri paylaşım sorun etmiyorum.
İnternet & Teknoloji konusunda 41,6b cevap paylaştı.
Tabi ki de devam edeceğim. instagram whatsapp ve facebook hesaplarım var zaten Whatsapp bu bilgileri kullanıyordu sadece şimdi sizin izninizi alıp kullanacak değişen bir şey yok yani yasal olacak.
Neyi neden yaptığını bilmeyen kitle için gayet yararlı bir soru ve açıklama olmuş. Ben farklı bşr açıdan yorum yapacağım.
Face İnsta Tiktok uygulamalarının ve dahası sosyal platform uygulamalarınin kullanıcı verilerini kullanarak reklam sattığını biliyoruz.
Wp nin profesyonelce kullanıcı sözleşmesinde bulunmayan maddeleri güncelleme ile duyurması takdir edilmesi gerekir ki;
Bizim cahil cüheyla türk milleti ; siyasi kampanyalar ve sürü psikolojisi ve koyun olma hevesinden dolayı , yıllardır kullanıcı verilerini paylaştığı amerikan merkezli uygulamayı silip , artık kişisel verilerimizi abd nin yanında bizim ülkemizde kullansın diyor.
Bu metni yazarken sinirleniyorum insanlarda mantık ve zeka eksikliği olduğunu düşündükce daha da sinirleniyorum.
Wp yi silen zeki ve mantıklı olanlara bir tavsiyem ; internet teknolojisi olan herhangi bir cihaz kullandığınızda bu cihazı yapan firma para kazanır , bu internet erişimi olan cihaza herhangi bir yazılım kullandığınızda (kullanıcı sözleşmesi olması şart değil) yazılım şirketi para kazanır. Nasıl? -HERHANGİ bir şey SATARAK. Gelelim akıllı telefon dedikleri cihazlara ; bu cihazların üreticileri zaten data banklarında kullanıcılarının 3. taraf uygulamalar harici TÜM verilerine erişebiliyorlar. Yani bir teknolojinin müşterisiyseniz verilerinize erişebilirler bunun sözleşmesi cartu curtu şart değildir zaten data banklarına depolama yapıyorlar. Bu kullanıcı sözleşmesi dedikleri mesele yasal dayanak aramaklarından sebep. Sizin tuvalette ne zaman telefon kullandığınızı dahi biliyorlar.
Wp silen arkadaşlar gitsin aklı olmayan 3310 kullansın. İnternet erişimide kullanmasın. Yeter mi? -yetmez. Bunun üstüne iletişimde olduğu herhangi 3. Tarafında bu iki özelliğe sahip olması gerekiyor. Yeter mi? -tabiki yetmez. Bunun üzerine uydu erişimi olmayacak herhangi 3. Taraf bir operatör kullanmaması gerekiyor. Evet bu şartlarda yeterli. Wp silen arkadaşlar yapın bunu.
Endiselenmeye telegrama bipe geçmeye gerek yok bunu zaten hemen hemen tüm uygulamalar yapıyor ve bu mesajlar kisisel bilgilere erişme izninin olması lazim çünkü terörizm suç gibisinden seyleri engellemek için ve merak etmeyin facebooka sadece satın almak istediginiz telefon konum vs vs ticari degeri olan bilgiler verilcek ve ozel seyleriniz mustehcen mesajlasmalariniz kimseye paylasilmiycak gizli kalicak mesajlasmalirinizi bazi kişilerin veya bir robot bakıcak aha mustehcen ve ozel birsey bu gizli kalsın aha ticari degeri olan birsey gonder gonder olucak kisisel bilgileriniz paylasilmiycak bunda endiselenmeye gerek yok içiniz rahat olsun
Güzel kardeşim bunun cehaletle bir ilgisi yok. Ben kendimce bunu abartılmış buluyorum. Bu benim düşüncem diye ben cahil olmuyorum sen önce tanımlamayı öğren ondan sonra yorum yap güzellik.
Yani kabul etmekten başka bir seçenek bırakmaması zorlamak olur ama bu o kadarda büyütülen bisey gibi gelmiyor bana ve gine söylüyorum bunun cehaletle bir ilgisi yok.
Sen ne kadar terbiyesiz biseysin öyle. Ailen sana hiç terbiye öğretememiş yazık sana. Demek o yüzden herkese 'cahil' yaftası yapistiştiriyorsun. Doğru demişler. Insan aynada gördüğü ile karşısında gördüğünü bir sanarmis. Belli ki sende öylesin. Sasirmadim. Ailesinden terbiye görmemiş bi insanın burda kendi düşüncesini insanlara dayatamadi diye kendince tanımlaması şaşırtmadı. Aynen böyle devam et kuzum. Kalitesizligini gözler önüne seriyorsun, bende izliyorum Sadece. Devam et fıstık.
Sinir etti iyice. Bu terbiyesizlik fazla insan gibi konuşmaktan anlamıyor. Karşılığını insan gibi vermeyi de bilmiyor. Cahil diyor ama konuşmasını bilmeyen asil cahil insan hakaret3 başvurur. Benimle istediği gibi ayrışabilir seviyesizligine seviyemle cevap veririm ama ben ona ailen seni yetistirememis dedim hakaret etmedim o benim aileme hakaret edemez. Herkes haddini bilecek saygısız o. Çocukluğunun anlami yok
Kardeşim yani ben onun gibi düşünmek zorunda değilim. Ülkemin dayatmalarına bilmem ne bilmem ne ben nereye kime karşı ne zaman ne şekilde karşı çıkıp cikmayacagimi ona danışmayacağım. Bunun onunla bir alakası yok anlamamakta ısrar ediyor. Bibilenin yorumunu da okumamış üşenmiş muhtemelen gelmiş buraya onunla aynı fikirde değiliz diye bize sallıyor. Kusura bakmasin kimsenin burda horozlanmasina hakaretler etmesine müsaade etmem. Gitsin kendi sorularında havlasin burda buna izin vermem.
Akıllı telefonlar, çıktı mertlik bozuldu gibi... Kim olduğumuz, adresimiz, ailemiz, yaş günlerimiz, arkadaşlarımız, paylaşlarımız, nerde bulunduğumuz, bankalar, özel bilgilerimiz,... gibi bilgiler dijital ortamda... İstenildiği zaman bunlara ulaşılabiliyorlar... Whatsap'ın sahibi, yanlış yapıyor. Tepki gösterelim. Bunlar doğru... Fakat "Telegram, Signal, Bip" gibi uygulamaların da güvenlik açısından pek farklı olmadığını düşünüyorum... En doğrusu süreci beklemek gerekiyor...
Bu WhatsApp sözleşmeyi zorunlu kılıyor ya bide. Ya silersin ya kabul edersin verilerin paylaşılıyor diyor. 2016 yılından beri bunu yapıyorlarmış diye okumuştur bir yerde, doğru mu anladım? Biomiyorum ama... Yaptıkları şey yanlış. Başkalarının kisisel verilerini paasmakta neyin nesi? Ben telegrama geçtim. Ama orayı da pek güvenli bulmuyorum, çünkü Ruslar izleyecek bu sefer de. Belki Signal' a geçerim. Şimdi bu sozlesme düşünüldüğünde kişisel veriler evden ele dolaşacak yani... Olur mu öyle şey? Ben whatsapp' i silecem. Ama şimdi tüm önemli meseleler vs orda konuşuluyordu. Bu sözleşmeyi sunarken de bunu düşünmüşler bence. Kabul etmekten başka altarnatifleri yok gibisinden...
İnternet & Teknoloji konusunda 390 cevap paylaştı.
Çağımızın bu noktasında akıllı telefon kullanan herkesin bilgileri zaten bir şekilde toplanıp, derlenip paylaşılıyor. Bu konuya yapabileceğimiz hiç bir şey yok artık. Dolayısıyla WhatsApp'ın zaten var olan bir sistemi yeniden bizlerin önüne onay almak için sunması çok da anormal değil. Kullanmaya devam edeceğim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben whatsapp'a devam etme kararı aldım çünkü cumhurbaşkanımız devam etmeme kararı almış ahaha belki de birileri bizi bip'e telegrm'a yönlendiriyo whatsapp verilerine ulaşamıyolar çünkü . e telegram'da rusların sözde muhalif, bizimkilerin ruslarla arası da iyi bağlantılar tamamlandı kafamda :D
Ben zaten whatsaap kullanmıyorum. Yerli mesajlasma uygulamamız olan BİP'i kullanıyorum. Bip'de olan özelliklerin yarısından fazlası whatsaap'da yok. Yerli ürünleri kullanmayı seviyorum. Whatsaap pek önemli değil.
Bizlere sunulan bir diretme var ortada evet zaten bir çok şekilde bilgilerimiz öyle veya böyle paylaşılıyor ama benim dikkat çekmek istediğim AB ülkelerinde böyle birşey yapmamaları neden mi çünkü yaptırımları var.. Aynı güncelleme AB ülkelerinde de olsun kabul... Yoksa 8 Şubat bana verdiği süre değil onların süresi... Bir çok alternatif var iken bu dayatmayi kabul etmiyorum...
Yukarıda Doç. Dr. Ali Murat Kırık'ın görüşünü okumani tavsiye ederim. Gayet net ve açıklayıcı yazmış. Ben bile ordan öğrendim. Yanlış bulduklarım varmış.
Ben çoktan sildim Telegram uygulamasını kullanıyorum çok daha zengin içerikli çok daha eğlenceli çok daha güzel bir uygulama. Bir daha WhatsApp’a dönmeyi düşünmüyorum
İnternet & Teknoloji konusunda 358 cevap paylaştı.
Bizim bu sözleşmeyi onaylamamiz zaten mümkün değil hukuken. Başkasının numarasini vs bizim paylaşma yetkimiz yok.. Wp in da yok. Muhtemelen geri adim atacaklardir.
Akıllı telefon kullanıyorsak herturlu birileri birşeyleri görüyor sadece yasal değil wp bunu yasal hale getirdiği için çok tepki çekti ki ilk turkiye tepki verdi
Yanlış anlama, kızın yorumlarını sildim. Çünkü sen dahil birçok yoruma terbiyesi yetmeyince hadsiz hadsiz konuşup iyice can sıkmaya başladı. Bende engelledim ve bütün yorumlarını sildim. Bildireyim dedim.
Aynen öyle, aklı düzgün bir münazaraya yetmediği için hakarete başvurdu bende daha çok insanları rahatsız etsin istemedim. Anlayacağı dilden konuşup engelledim
Eline sağlık iyi ettin 😃 valla anlar diye ben saygımı bozmadan efendice yazdım ama anlamadi insan biraz utanır eder saygımı bozmadım ne derse desin
Hatta ben ona aynı şeyden bahsetmiyoruz dedjm birde bence psikolojisi bozuk bir tahminim öyle normal biri böyle herkesle kavga etmek saygısızlık yapmaz
WhatsApp normaldede gzli değildi şimdi hiç gizli değil diyebiliriz bana sözleşme daha gelmedi gelirse reddetcem büyük ihtimalle ya telegram ya Signal ya da bip bip kullanma ihtimalim biraz düşük çünkü oda izin istiyomis baya
@Pınardiyebiri güncelleme değil. Dün sabah Whatsapp'a girdiğin zaman karşına yazı çıkmış olması lazım. Bu, bu izinleri 8 Şubat 'tan itibaren kullanmak istiyoruz, izin veriyor musun diyor.
@Pınardiyebiri Ya çıktı, direkt kabul ettin, ya da WhatsApp Plus kullandığın için o izin sayfası sana gelmedi. Normal halini kullanıyorsan ve ret ettiysen o yazı bir daha karşına gelecek ama kabul ettiysen değiştirme imkanın yok. Zaten değiştirmek istesen de Whatsapp'ı kullanamazsın.
Değerli @venustheplanet bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Size konu hakkında detaylı bilgiler vermeyi isterim.
WhatsApp, pazartesi günü gizlilik politikasını ve hizmet şartlarını güncelledi ve mesajlaşma platformunun kullanıcı verilerini Facebook'un sahip olduğu diğer ve üçüncü taraf uygulamalarla nasıl paylaşacağını belirtti. Ancak Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu güncellemeden muaf tutulması büyük tepkilere neden oldu!
Güncelleme, kullanıcının Facebook ile veri paylaşmayı reddetmesi durumunda WhatsApp'ı bir daha asla kullanamayacağı anlamına geliyor. Yani kısacası "ya sev ya terket!" diyor...
Durum, grup adları ve simgeleri, etkinliklerin sıklığı ve süresi ve bir kullanıcının çevrimiçi olup olmadığı bilgileri WhatsApp tarafından tutulmaya devam edecektir.
WhatsApp hangi bilgilerimizi toplayacak?
WhatsApp’ın akibeti ne olacak?
Şirket, "Siz veya başkaları üçüncü taraf hizmetlerini veya hizmetlerimizle entegre olan diğer Facebook Şirket Ürünlerini kullandığınızda, bu üçüncü taraf hizmetleri sizin veya başkalarının onlarla paylaştıkları hakkında bilgi alabilir. Örneğin, Hizmetlerimizle entegre veri yedekleme hizmeti (iCloud veya Google Drive gibi), WhatsApp mesajlarınız gibi onlarla paylaştığınız bilgileri alacaklar.” şeklinde bir açıklama yaptı.
WhatsApp ayrıca, "üçüncü taraf bir platformdan içerik oynatmak için uygulama içi oynatıcıyı kullandığınızda olduğu gibi, Hizmetlerimiz aracılığıyla bağlantılı bir üçüncü taraf hizmetiyle veya başka bir Facebook Şirket Ürünüyle etkileşimde bulunursanız, sizinle ilgili bilgiler, sizin IP adresi ve bir WhatsApp kullanıcısı olduğunuz gerçeği, bu tür bir üçüncü şahsa veya Facebook Şirket Ürününe sağlanabilir.” bilgisini aktardı.
Bu yeni şartlar ve politikalar 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak ve uygulamayı kullanmaya devam etmek için kullanıcıların bunları kabul etmesi gerekecek. Bununla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, Yardım Merkezi'ne gidebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, aydınlatıcı oldu. Çoğu açıklama kafa karıştırıyordu. 🌺🙏🏻
Hocam hoş geldiniz, Marmara İletişim mezunları var burada biraz :) Sizi görünce çok sevindik, aydınlatıcı içeriklerinizle burada da yer almanız çok hoş olmuş
birsürü sorum vardı hepsine burada yanıt bulmuş oldum, elinize sağlık hocam
Hoş geldiniz hocam. Marmara İletişim mezunları olarak sizi burada görmek bizi sevindirdi. :)
Tamam ali
Cüneyt beyle olan röportajınızı izledim hocam anladığımız bütün bilgilerimize istediği zaman mesajlar resimlerde dahil bakmak isterse whatsapp bakabilicek kredi kartı bilgilerin varsada dahi peki neden bu dayatma var araştırdıgım bilgilere göre yurtdısında hiç bir ülkeye bu uygulama olmamış 🤔
Çok güzel bir açıklama herkesin yüreğine su serptirdiniz 🙏🏼👍🏽
Hayir dogru degil ben hollandada kalıyorum o güncelleme benim telefonumada geldi ss atabilirim