Whatsapp, gecenin bir yarısı bütün telefonlara bir güncelleme getirdi. Bu güncellemeyle whatsapp içi gizliliği facebook ile bağdaştirdigini ve gerek olursa kişisel verilere erişebileceğini belirten bir sözleşme hazırladı. Çoğumuz da uyku sersemi gerek okuyarak gerek okumadan bunu kabul ettik. Sözleşmenin 8 Şubattan itibaren yürürlüğe gireceği yazıyor. Ayrıca 8 Şubattan sonra sözleşmeyi kabul etmeyenlerin uygulamayı silmesi de 'tavsiye' ediliyor
Açıkçası sabah sabah bunu görünce okudum ama pek anlamadan klasik güncelleme sanarak kabul ettim. Daha sonra Twitter'da #Whatsapp hashtag'ini görünce aslında neyin içinize düştüğümüzü fark ettim.
Açıklamak gerekirse ne olduğunun hala farkında değilim. Tahminimce olası bir soruşturma içine girersek whatsapp'ın içindeki kişisel veri ve sohbetlerimize ulaşabileceği. Yani inceden bu legal sayılmıyordu sanirim bu güncellemeden sonra bu legal olacak. Emin değilim ama tayinim bu yönde..
Peki siz bu konuda ne biliyorsunuz? Güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz ve bu güncellemeden sonra Whatsapp'ı kullanmaya devam edecek misiniz?
Açıkçası sabah sabah bunu görünce okudum ama pek anlamadan klasik güncelleme sanarak kabul ettim. Daha sonra Twitter'da #Whatsapp hashtag'ini görünce aslında neyin içinize düştüğümüzü fark ettim.
Açıklamak gerekirse ne olduğunun hala farkında değilim. Tahminimce olası bir soruşturma içine girersek whatsapp'ın içindeki kişisel veri ve sohbetlerimize ulaşabileceği. Yani inceden bu legal sayılmıyordu sanirim bu güncellemeden sonra bu legal olacak. Emin değilim ama tayinim bu yönde..
Peki siz bu konuda ne biliyorsunuz? Güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz ve bu güncellemeden sonra Whatsapp'ı kullanmaya devam edecek misiniz?
Değerli @venustheplanet bu konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Size konu hakkında detaylı bilgiler vermeyi isterim.
WhatsApp, pazartesi günü gizlilik politikasını ve hizmet şartlarını güncelledi ve mesajlaşma platformunun kullanıcı verilerini Facebook'un sahip olduğu diğer ve üçüncü taraf uygulamalarla nasıl paylaşacağını belirtti. Ancak Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu güncellemeden muaf tutulması büyük tepkilere neden oldu!
Güncelleme, kullanıcının Facebook ile veri paylaşmayı reddetmesi durumunda WhatsApp'ı bir daha asla kullanamayacağı anlamına geliyor. Yani kısacası "ya sev ya terket!" diyor...
Durum, grup adları ve simgeleri, etkinliklerin sıklığı ve süresi ve bir kullanıcının çevrimiçi olup olmadığı bilgileri WhatsApp tarafından tutulmaya devam edecektir.
WhatsApp hangi bilgilerimizi toplayacak?
WhatsApp’ın akibeti ne olacak?
Şirket, "Siz veya başkaları üçüncü taraf hizmetlerini veya hizmetlerimizle entegre olan diğer Facebook Şirket Ürünlerini kullandığınızda, bu üçüncü taraf hizmetleri sizin veya başkalarının onlarla paylaştıkları hakkında bilgi alabilir. Örneğin, Hizmetlerimizle entegre veri yedekleme hizmeti (iCloud veya Google Drive gibi), WhatsApp mesajlarınız gibi onlarla paylaştığınız bilgileri alacaklar.” şeklinde bir açıklama yaptı.
WhatsApp ayrıca, "üçüncü taraf bir platformdan içerik oynatmak için uygulama içi oynatıcıyı kullandığınızda olduğu gibi, Hizmetlerimiz aracılığıyla bağlantılı bir üçüncü taraf hizmetiyle veya başka bir Facebook Şirket Ürünüyle etkileşimde bulunursanız, sizinle ilgili bilgiler, sizin IP adresi ve bir WhatsApp kullanıcısı olduğunuz gerçeği, bu tür bir üçüncü şahsa veya Facebook Şirket Ürününe sağlanabilir.” bilgisini aktardı.
Bu yeni şartlar ve politikalar 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak ve uygulamayı kullanmaya devam etmek için kullanıcıların bunları kabul etmesi gerekecek. Bununla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, Yardım Merkezi'ne gidebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, aydınlatıcı oldu. Çoğu açıklama kafa karıştırıyordu. 🌺🙏🏻
Hocam hoş geldiniz, Marmara İletişim mezunları var burada biraz :) Sizi görünce çok sevindik, aydınlatıcı içeriklerinizle burada da yer almanız çok hoş olmuş
birsürü sorum vardı hepsine burada yanıt bulmuş oldum, elinize sağlık hocam
Hoş geldiniz hocam. Marmara İletişim mezunları olarak sizi burada görmek bizi sevindirdi. :)
Tamam ali
Cüneyt beyle olan röportajınızı izledim hocam anladığımız bütün bilgilerimize istediği zaman mesajlar resimlerde dahil bakmak isterse whatsapp bakabilicek kredi kartı bilgilerin varsada dahi peki neden bu dayatma var araştırdıgım bilgilere göre yurtdısında hiç bir ülkeye bu uygulama olmamış 🤔
Çok güzel bir açıklama herkesin yüreğine su serptirdiniz 🙏🏼👍🏽
Hayir dogru degil ben hollandada kalıyorum o güncelleme benim telefonumada geldi ss atabilirim