WhatsApp’ın son güncellemesi hakkında Bi’Bilen Doç. Dr. Ali Murat Kırık ne diyor?

Whatsapp, gecenin bir yarısı bütün telefonlara bir güncelleme getirdi. Bu güncellemeyle whatsapp içi gizliliği facebook ile bağdaştirdigini ve gerek olursa kişisel verilere erişebileceğini belirten bir sözleşme hazırladı. Çoğumuz da uyku sersemi gerek okuyarak gerek okumadan bunu kabul ettik. Sözleşmenin 8 Şubattan itibaren yürürlüğe gireceği yazıyor. Ayrıca 8 Şubattan sonra sözleşmeyi kabul etmeyenlerin uygulamayı silmesi de 'tavsiye' ediliyor

Açıkçası sabah sabah bunu görünce okudum ama pek anlamadan klasik güncelleme sanarak kabul ettim. Daha sonra Twitter'da #Whatsapp hashtag'ini görünce aslında neyin içinize düştüğümüzü fark ettim.

Açıklamak gerekirse ne olduğunun hala farkında değilim. Tahminimce olası bir soruşturma içine girersek whatsapp'ın içindeki kişisel veri ve sohbetlerimize ulaşabileceği. Yani inceden bu legal sayılmıyordu sanirim bu güncellemeden sonra bu legal olacak. Emin değilim ama tayinim bu yönde..

Peki siz bu konuda ne biliyorsunuz? Güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz ve bu güncellemeden sonra Whatsapp'ı kullanmaya devam edecek misiniz?
WhatsApp’ın son güncellemesi hakkında Bi’Bilen Doç. Dr. Ali Murat Kırık ne diyor?