Sizce bir youtube kanalı nasıl geliştirilir?
Benim 92.000 abonem var nasıl 100.000 olur sizce?🙂
Benim 92.000 abonem var nasıl 100.000 olur sizce?🙂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre çok avantajlısın. Ben kanalı 9 ayda ancak 630 abone yapabildim, ki benimki saf tarih ve mitoloji kanalı. Üstelik youtube konusunda eğitim de aldım ama gel gör ki içerik tarih olunca ilgi az oluyor. Bir arkadaşın da söylediği gibi kanalını paylaşırsan buradan da destek alırsın. Zira ben bir iki paylaşım yaptım 2 abone geldi buradan :) Sen paylaşırsan daha fazla abone gelir sana
Cevap
11Cevap
Reklam dışında şu zamanlarda pek seçenek yok.
Takip ettiğin kitleyi iyi biliyorsan ve analiz edebiliyorsan içeriklerini bu kiteledeki yeni insanları çekmek için dikkat çekici şekilde hazırlayabilirsin.
İnstagram ve diğer sosyal medyalarda aynı hitap ettiğiniz sayfalar ile işbirliği yapabilirsiniz.
Kendinizi farklı platformlara taşıyarak yeni insanlara ulaşabilirsiniz.
Bunu gerçekten yapan var mı emin değilim ama çekiliş yapmak ve çekilişin şartlarından birisi olan "arkadaşını getir hediyeyi götür" taktiğini uygulayabilirsiniz.
Son olarak ise mevcut takipçinizi elinizde tutmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak için özgün içerik üretmelisiniz, üretiyorsanız devam etmelisiniz.
Evet rapçi olacağım bunun için kanalımı yavaş yavaş büyütüyorum.
Dediklerinizi deneyeceğim.
Zaten son 1 ayda 42000 abone geldi yani işler baya iyi.🙂
Hem 100.000 anone olunca müzik videomu yayınlayacağım piyasaya yeni bir rapçi olarak geçiş yapacağım yani bence baya ileri giderim.🙂
Kanalını paylaş destek olalım 🙏
Sen bana akil ver bende gireyim bu işe :) bence içerik üret olur yani biraz daha farkli şeyler dene
O kadar abone nasıl yaptın
İçerik ne bende istiyorum kanal senden fikir alayim🤗
Attığın etiketlere ve video başlıklarına dikkat etmelisin dostum
Yuh benim daha 500 abonem var nasil basardin
Kanalimin günlük bin izlenmesi oluyordu hızla dustu haftada bin zor izleniyor. 6 ayda 84 bin izlenme alabildim
Oyun.
Kız nekadar para alıyorsun 😂😂😂
92. bin yapan 100 bin'de yapar. Bizim 0 abonemi var biz sana nasıl akıl verelim. Burada uzman sen değilmisin?
Arkadaşlar abone olup beğen butonuna tıklamayı unutmayın
İnstagramda reklam vermek işe yarar diye düşünüyorum.
100k-92k=8k daha abonen olunca olur.
söyle abone olalım
Analiz tablon var.
Biraz şans da gerek
İnsanlara reklam yap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
SnapChat, Facebook, Instagram, Twitter ve hatta kendi web siteniz gibi popüler siteler yatırım yapmak için harika yerler olsa da, YouTube bu alanda en büyük platform olmaya devam ediyor. Dolayısıyla YouTube kanalını geliştirmek son derece önemlidir. Bu kanalı geliştirecek birkaç taktik mevcuttur. Şimdi sizlere adım adım bunları aktaracağım:
1- Videoları Tek Bir Anahtar Kelime / Konu Etrafında Oluşturun
Açık görünebilir, ancak videonuzu tek bir konu / anahtar kelime etrafında oluşturmak, istediğiniz trafiği elde etmenin ve hedef kitlenizi büyütmenin en iyi yoludur. SEO'nun en iyi uygulamalarının farkında olmayan birçok kişi bu adımı atlar, ancak videolarınızın maksimum sayıda izleyici almasını istiyorsanız çok önemlidir. Hedeflemek istediğiniz niş içinde en çok aranan anahtar kelimeleri aramak için YouTube'a özgü KeywordTool. io gibi bir anahtar kelime aracı kullanmayı deneyin.
2- Mevcut Kaliteli İçeriği Yeniden Biçimlendirin
Elbette, kanalınızı büyütmenin en kolay yolu harika içerikler oluşturmaktır. Ancak bu içeriğin her zaman sıfırdan oluşturulması gerekmez. En iyi videolarınızdan bazıları, önceden oluşturduğunuz ilgi çekici, değerli, yararlı ve eyleme dönüştürülebilir içerikten oluşturulabilir. Pek çok kişi karşılaştıkları sorunlar için yanıtlar ve nasıl yapılır eğitimleri bulmak için YouTube'a gider , bu nedenle sorunları çözen içerik mükemmel bir seçimdir. Şu anda sahip olduğunuz bloglara, kılavuzlara ve diğer yüksek performanslı parçalara bakın ve bunları nasıl harika videolar haline getireceğinizi düşünün.
3- Hedef Kitlenizle Etkileşim Kurun
YouTube'un bir sosyal medya kanalı olduğu ve bu nedenle sosyal etkileşim gerektirdiği gerçeğini gözden kaçırmamak önemlidir. Yorumları ve tartışmayı teşvik etmeden sadece videolar yayınlıyorsanız, bir numarayı kaçırıyorsunuz demektir. YouTube; kanalda geçirilen toplam süre, izlenme süresi, beğenme ve beğenmeme durumları ve en önemlisi yorumlar dahil olmak üzere harika bir etkileşimle kanalları ödüllendirir. Aldığınız her yoruma yanıt vermeye çalışın (mümkünse!)
4- Markalaşın
Yani içeriğiniz harika. Peki kanalınızın kendisi görsel olarak çekici mi? Ziyaretçilerin YouTube kanalınızı ciddiye almasını ve kanalınıza abone olmasını istiyorsanız, profesyonel görünmeniz gerekir. Kanalınızı markalaştırmak, kullanıcıların içeriğinizi hemen tanımasına da yardımcı olur. Bir blogunuz veya web siteniz varsa, muhtemelen kendinizi diğer bireylerden ve / veya şirketlerden ayırmak için kullandığınız bir tür görünüme ve hislere sahipsinizdir, bu nedenle bu markalamayı YouTube kanalınıza da taşımak mantıklıdır.
5- YouTube Videolarınızı Diğer Sosyal Kanallarda Tanıtın
Sosyal medyanın güzel yanlarından biri, içeriği farklı kanallarda çapraz tanıtabilmenizdir. YouTube videolarınızı diğer sosyal kanallarınızda tanıtmak, kitlenizi büyütmenin en kolay yoludur. Hangi kanallardasınız? Facebook, Linkedin, Instagram, Pinterest? Aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey var. Ve doğrudan video göndermek istediğiniz bir kanal (Facebook gibi) varsa, tüm kanallarda optimum etkileşim sağlamak için YouTube'daki tam uzunluktaki video için her zaman bir teaser yapabilirsiniz. Blogunuzu unutmayın; videolarınızı oraya da gönderebilirsiniz!
6- Göster
YouTube'u tek başınıza veya küçük bir kuruluşun parçası olarak çalıştırıyorsanız, kendi yüzünüzü ekrana yansıtmanız son derece yararlı olabilir. Bir markaya bir yüz koyduğunuzda, hedef kitleniz sizinle bir birey olarak daha kolay bağlantı kurabilir. Bu özellikle blog yazarları için önemlidir; fitness, yaşam veya iş koçları; ve tek kişilik girişimciler gibi... Yaptığınız her videonun yüzünüzü içermesi gerekmez, ancak her birkaç videoda bir hedef kitlenize kişisel olarak ulaşmalısınız.
7- Harika Küçük Resimler Yayınlayın
Küçük bir şey gibi görünebilirler (çünkü öyleler), ancak küçük resimlerin büyük bir etkisi olabilir. YouTube, diğer videoları kenar çubuğundaki küçük resim aracılığıyla tanıtır, bu nedenle sizinkinin paket içinde öne çıkmasını istersiniz. Aynısı YouTube araması için de geçerli. Akılda kalıcı bir başlığa ve çekici küçük resme sahip videolar, daha yüksek bir tıklama oranına (TO) sahip olduklarından, içeriğin kendisi kadar değerli olmasa bile genellikle daha üst sıralarda yer alır.
8- YouTube Kartlarından Yararlanın
YouTube'un, izleyicileri sayfalarında daha uzun süre tutan kanalları ödüllendirdiği gerçeğini daha önce tartışmıştık. Bu daha uzun ortalama izlenme süreleri, insanların içeriğinizle gerçekten etkileşim kurduğu anlamına gelir. (YouTube analizlerini kullanarak insanların videolarınızda ne kadar kaldığını görebilirsiniz). YouTube kartları ekleyerek , tam da kullanıcıların şu anda ayrıldığı noktada ek önerilen videolar ekleyebilirsiniz. Bu videoyu terk etseler bile, kullanıcılar diğer içeriğinize yönlendirilir ve kanalınızda kalır ve kanalınızın sıralaması yükselir.
9- Abonelikler için İtin
Görüntüleyenlerin kanalınızla etkileşime girdiğinden emin olmanın yollarından biri, yayınlanan yeni videoları görmek için "abone oldukları" zamandır. Görüntüleyenlerden yüklediğiniz her videoda kanalınıza abone olmalarını isteyin ve mevcut abone kullanıcılarınızla etkileşimde kalın. (Abone listenizi burada görebilirsiniz ). Aboneler için asla ödeme yapmayın. Bu, yalnızca katılımınızı azaltır ve uzun vadede hesabınızın gerçekliğine zarar verir. Unutmayın, izleyicilerinizden abone olmalarını istemezseniz, birçok potansiyel takipçiyi kaçırıyor olabilirsiniz.
10- Yükleme Sıklığınızı Artırın
Bu ipucu ilk başta korkutucu gelebilir, ancak hedef kitlenizi büyütmek için yayınlama sıklığınızı haftada en az bir videoya yükseltmeniz gerekir. Merak etmeyin; bunu yapmak için bir tasarım firmasına veya süslü bir reklam bütçesine ihtiyacınız yok. Günümüzün akıllı telefonları mükemmel video kayıt yeteneği sunar. Videoları düzenlemeyi herkes için kolaylaştırın. Tutarlılık son derece önemlidir. Her gün veya her hafta aynı saatte gönderi paylaşmaya çalışın (sıklığınıza bağlı olarak) ve abonelerinizi yeni videoların ne zaman geleceği konusunda güncel tutun. Ardından programınıza bağlı kalın.
Unutmayın, kaliteli içerikle katılımı teşvik etmek, takipçileri ve ardından bağlılığı geliştiren şeydir. Kendinize ve markanıza karşı dürüst olun ve yol boyunca izleyicilerinizle iletişim kurun. Başarılar dilerim.