sizce oyunlar icin PS5 mi pc mi daha iyi?
PS5
PC
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Senin ihtiyacını hangisi görüyorsa o daha iyi. İkisi farklı platformlar. Saf oyun deneymimi istiyorsan ps5, İnternete gireyim dizi izleyeyim programlar ile uğraşayım arada oyunda oynarım diyorsan pc.
Performans olarak ps5 şu an normal bir ortalama oyuncu bilgisayarından daha yüksek kalite görüntü ve performans verir o açıdan ps5 daha iyi, ama ps5 de her oyunu satın almak gerekiyor yeni çıktı daha crack yapma durumları da yoktur, öyle armut gibi gidip bir oyuna 400 - 500 tl para vermek istiyorsan git al aga ps5 tutan yok parası olan alır, diğer açıdan bilgisayar daha fazla seçenek sunuyor, hem oyun fiyatları ucuz hem de bir çok oyun cracklenmiş ve netlerde torrent indirme seçenekleri mevcut, ama hani şöyle de bir ps5 im olsa birde yanında güzel oyunlarım olsa satın alsam falan tadından yenmez hea :d yok yok hiç bir şey bilgisayarın yerini tutamaz Türkçe yama falanda yapıyorsun bilgisayarda, tamamen kararsızım yani bu konularda önceden ps1 im vardı çocukluğumda onunla oynardım, şimdi bilgisayar kullanıyorum, dediğim gibi tamamen zevk ve tercih meselesi
Eğer bir ürün ücretsizse, ürün sizsinizdir. Korsan crackli oyunlar kişisel bilgilerinizi çalar ve bilgisayarınıza zarar verir. Ek olarak da yapılan şeyin hırsızlıktan hiçbir farkı da yoktur
@Fatihhhh1905 "Bir ürün ücretsizse ürün sizsinizdir" ifaden çoğu durumda doğru olsa da her zaman geçerli bir şey değil. Biraz araştırma sonucu herhangi bir sorun yaşamadan ve bilgisayarına zarar gelmesine sebep olmadan korsan oyun oynayabilirsin. Bunu söylüyor olmam desteklediğim anlamına gelmiyor, emek hırsızlığı olduğu konusunda haklısın. Bunun yanında Türkiye koşullarında 700 TL'ye varan oyun fiyatları olması gibi bir gerçek de var.
@Fatihhhh1905 Çalmıyorum. Uzun yıllardır korsan oyun oynamıyorum ve zamanında oynayıp bitirdiğim oyunları da mümkün olduğunca dijital olarak satın aldım. Ben param varsa almayı yoksa oynamamayı tercih ediyorum ama 15 yaşındaki çocuğun gidip 500-700 TL verip oyun almaması torrent indirmesi bana rahatsız edici gelmiyor. Parası olan zaten alıyor. Ayrıca EA gibi para para para mottosuyla çalışmayan firmalar da genelde makul fiyatlarda oyun sunuyor veya ülkeye göre fiyatlandırma yapıyorlar. İmkanı olup da almayan, "ne para vereceğim, korsanı var işte" diyen kişiye ben de karşı çıkarım ama dediğim gibi herkes aynı durumda değil ve aynı davranışı bekleyemezsin. Ayrıca yazılım konusunda open source kavramını biraz araştırmanı öneririm. Ücretsiz ürünlerde ürün her zaman sen değilsindir.
@Reiraris ben de diyorum ki bizim ülkemizde korsana olan bi aşk var. Film izliyim para vermiyim oyun çıkmış crackliyim. Maç varmış kaçak yanından izliyim. İnsanlar bunun için emek harcıyor ama umurunda değil bu durum. Evet mali durumu iyi olmayan birisi mecburen crackli oyuna yöneliyor ama bilgisayar fiyatlarına bakınca da oyun oynatacak bilgisayarı varsa oyun alacak durumu da vardır diye düşünüyorum. Zorunlu durumda crack kullanabilirsin ama orijinal oyuna para vermek saçmalıktır demek en büyük saçmalık
@Fatihhhh1905 Dediğin durum var evet. Millet olarak her şeyin daha iyisini ama bedavasını istiyoruz ve başımıza bir şey gelmediği sürece yapılan şeyin etik olup olmaması umrumuzda değil.
Kanka PC daha iyi bence, playstation laptop gibi belli bir yıla kadar grafik anlamında işlev gösteriyor sonra yetersiz ama PC öyle değil aldıktan sonraki gün bile yükseltebilirsin donanımı.
Cevap
5Cevap
ps5 de bi oyun 800 liraymış diyorlar pc de steam dan sims 4 ü indirimle 32 liraya aldım.
Oğlum EA play alsana ne para veriyorsun, yıllık 169 ya da aylık 29 liraya EA in tüm steam oyunlarına sahip olabilirsin (reklam yapıyor muşum gibi oldu da değil :D)
@TolgaScofield mal mısın ben 32 liraya aldım diyorum sen 169 lira diosun
olum diyorum ki 169 liraya bütün EA oyunlarını alabilirken 32 lira vermek saçma bir oyuna çünkü bu EA şeysinin içinde 400-500 liralık oyunlarda var
Pc torrent game pass online dersler sonra oyun keyfi her işi yapma ps de ise sadece oyun oynarsın
8500 civarındaki playstationu düşünürseniz aynı fiyata alacağınız bilgisayarın özellikleri gamer pc olmaz :)
Ben playstation sevenlerdenim. Oyun firmaları grafikleri ps ve computera göre ayrı ayrı hazırlıyor.
pc'den aldığım zevki konsollardan alamıyorum. Çok yapay geliyor.
Sürekli oynayabileceğin arkadaşın vs. yoksa Playstation'un mantıksız olduğunu düşünüyorum. Şahsen ikisine de sahibim ama sadece fifa, nba gibi oyunlarda playstation'a takılıyorum.
Ps5 daha iyi bence PC sürekli yeni upgrade istiyor.
8000 liraya Ps5 yerine 7000 liraya PC toplıyım ben sana 10 yıl upgrade etmezsin.
@TolgaScofield 8000 lira olması ülke koşullarından kaynaklı bir durum, 7-8 bin lirayı o paraya toplayacağın bir bilgisayar da hak etmiyor. Kaldı ki her sene yeni ekran kartı çıkıyor, prestij meselesine dönüyor. Bugün ray tracing var yarın başka bir özellikle başka bir şey sunulacak. PS3-PS4-PS5 çıkış tarihleri arasında 7 yıl var ve normal koşullarda olsa bir bilgisayara ödeyeceğinden çok daha az parayla parayla uzun yıllar boyunca oyun oynayabileceğin bir sistem almış oluyorsun.
@Reiraris Ülke ekonomisi hakkında çok haklısın ama Ps ve Pc arasında sadece sürdürülebilirlik değil erişilebilirlik farkı da var şu dönemlerde sadece ve sadece oyun için değilse Ps alınması saçmadır çünkü Ps sadece ve sadece oyuncular içindir. 8000 liraya önümüzdeki 3 sene maksimum performans,7 sene yarım performans, 10 sene ise minimum performans istediğin her şeyi yapabilirsin bir bilgisayar ile çünkü bilgisayarlar özgürdür. Ayrıca Ps in yeni çıkan oyunları 500-600 den aşağı değil, eski oyunlar ise minimum 200-300 lira oluyor bu vergilerle ve bu ekonomiyle. Uzun lafın kısası aşırı zengin değilsen Ps "bence" bir anlam ifade etmiyor.
@TolgaScofield Haklısın, fakat yine maalesef ülkemizin durumu bu sonuçlara varmamıza yol açıyor. PS Store oyun fiyatlandırmadaki politikasını değiştirse bu tartışmanın yönü de değişebilir. Epic Games bedava oyun dağıtırken, Steam'de 10 TL'ye Witcher 3 GOTY alabiliyorken aynı oyun TR PS Store'da 200 TL'ye satıldığı sürece sonuçlar aynı olacak sanırım. Bu arada Xbox'ın hem konsol hem de oyunlar açısından neredeyse PS5'in yarı fiyatı olduğunu da belirtmek lazım, demek ki yapılabiliyor.
ps10'da çıksa bilgisayarın yerini tutamaz bence
P5 daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?