Selamlar. Sevgilimin yeni bir arkadaş grubu var. Pek gözüm tutmadı. Bir de WhatsApp grubu kurmuşlar. Gece gündüz konuşuyorlar. Sevgilimin onlarla arkadaşlık etmesi hoşuma gitmiyor ama ona söyleyemiyorum. Sürekli WhatsApp son görülmesini kontrol eder hale geldim. Takıntıya dönüştü. 1 aydır böyleyim. Sizce ne yapmalıyım. Sevgilime güvenip, son görülme takıntı mı bırakmalı mıyım? Nasıl kurtulurum bu illetten?
Sevgilimin WhatsApp son görülmesini kontrol etmem takıntı haline geldi. Nasıl kurtulabilirim?
Sevgiline güvenmiyorsan sevgili olmanın ne anlamı var ki? Ilişkinin temeli güvendir. Hı, eğer arkadaşlarına güvenmiyorum diyorsan; sen sevgilinin yanlış işler yapmayacağından eminsen, sevgilin de seni seviyorsa arkadaşlar onu kolay kolay yoldan çıkaramaz.
Whatsapp'ını komple silerek. Hatta telefonu sat o parayla kitap al. Telefon ve sosyal medya bağımlılığı ile kendine zarar veriyorsun. Sen de biliyorsun bir insanın rehberinde 120+ kişi vardır ve whatsapp grupları da olabilir. Bunları düşünüp de normal bir şey gibi karşılayamayacak kadar telefonun kölesi olmuşsun.
Son görülmeyi kontrol ederek bir şey anlayamazsın zaten güvenmekle bir ilgisi yok sana tavsiyem bunu bırak çünkü gereksiz ayrıca güvenmiyorsan git konuş ve arkadaşlarıyla sende tanış kimseyi yönetemezsin sevgilin olsada arkadaşlarını sana soracak değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence bunu onunla paylaş. Benim de sevgilimin hoşuma gitmeyen birkaç arkadaşı vardı. Artık onlarla doğru düzgün ne görüşüyor ne konuşuyor. Anlayış gösterdi, neden istemediğimi anlatınca da o da mantıklı bulup onayladı beni.
Sorun güven değil çevrimiçi olması hiçbir kıza yazmaz eminim ama bn en yakın arkds anne kuzen vs hepsine çevrimiçi olmasına kudruyorm ve son görülme ahhhh kalbim
Son görülmeni kapat ve beyninde bunu bitirmeye calis bende öyleydim fakat şu an hiç takilmiyorium öyle şeylere sonuçta sende girip cikiyorsun bir elimizde hep telefon bazen işimiz olmasa bile girip çıkıyoruz yani sevgiline güven ve bu işi kafanda bitir
Bence gûvenip güvenmemekde degil ya cünkü bir zamanlar bende öyleydim insan cok seviyor birde alışıyor bîrakamiyor takınti hale geliyor merak ediyor sürekli bakmak iyi degil hem kendimizi rahatsiz ediyoruz hem sevgilimizi rahatsiz ediyoruz sonra hüsnü kuruntuya kapıliyoruz
Tek taraflı bakılmış olaya. Çözüm bulamadım orada da. Örneğin: 'Dünyanın merkezi siz değilsiniz' denmiş ama takıntı sebebimiz dünyamızın merkezinin o olması. Yine de link için sağolun.
Böyle demişsiniz: 'Dünya sizden ya da benden ibaret değil ve bunu bir defa kesinlikle ama kesinlikle unutmayın. Hayat devam ediyor ve bunu isteseniz de istemeseniz de kabulleneceksiniz... Dünyanın merkezinde olduğunu sanan insanlar takıntılı kişiliklerdir ve bunları da kendi hallerinde bırakmak gerekir'.
Tamam, siz dediğimiz kendinizsiniz. Ben dediğim de karşındaki. Karşındaki dünyanın merkezi olmamalı. Burdaki benden kasıt bir örnektir. Kendi açımdan bakılan bir durum sözkonusu da değil aslında ama siz nasıl istiyorsanız öyle olsun.
Dünya'nın en büyük sorunu cehalettir diyorlar. :/ :/ Ancak WhatsApp görülmesi bence daha büyük bir sorun. Katılabilirim. Bence bu konuda yeni bir istihdam açılmalı WhatsApp psikolojik danışmanlığı gibi.
Aynı dert bende de oldu. O kapatmadin, sen kapat. Bu bir hastalik haline geliyor yoksa. O kapatırsa daha da vahim oluyor durum. Hele de kapalı iken çevrimiçi olursa. Sen kapatiraan yenersin anca. Kendine güven. Hastalik hastası olma.
Eğer böyle drvam edersen hastalık derecesine getirirsin bu işi böyle kendini telkinle bu çok saçma bir şey ve sen böyle paranoyak biri değilsin. Yapmayacağım de yapmayacağına inan ve yapma.
Bir aralar bende böyleydim cok sevdigi icin merak ettigi icin takintili oluyor sevgiliden ben sonunda ayrildim o takinti kayboldu bende şimdi son görülmemi kapattim kimsenin son görülmesine de bakmiyorum benim ki ne de vaktirmiyorum abla cok sevince ister istemez insanlarda takıntı şeyler oluşuyor
O takinti gitmiyor ya vallaha bir aralar bende öyleydim görüldümü gizledim onunkunu da g^rmeyeyim benim ki de gözükmesin diye dayanamadim actim tekrar baktim
Bana kalırsa durumu ona güzelce açıkla. Sonra o hayır veya evet dese bile bu konuyu bir kenara koy. Çünkü bu seni çok yıpratır. Her an diken üstünde olursun. Ona bir kere anlat, öz anlat. Umarım her şey yoluna girer.
Ne olacak ki ordan grubu ile konuşuyorsa bak böyle şeyleri takma kafana çocuğu komple kaybedersin. Hata yaparsan beni kaybedersin mesajı ver ona sadece kısıtlama cool ol köpek olsun