İnternetten alışveriş yaparken sitede gözüken ürün neden tedarik aşamasında olur veya olmayan ürünü oraya koyarlar?

İnternetten alışveriş yaparken sitede gözüken ürün neden tedarik aşamasında olur veya olmayan ürünü oraya koyarlar?
Hep merak etmişimdir mesela kitaplar neden 2-5 gün arası gibi temin etme süresi olur? Madem elinde yok niye oraya koyuyorsun. Hadi 2-3 gün kargolama süren olur onu anlarımda tedarik süresi nedir ya. 2 hafta önce bakım ürünü alacaktım sitede var ödemeyi yaptım neyse 7 iş günü temin etme süresi diyordu neyse bekledim 8 iş günü oldu mail attım sordum temin edemediklerini söylediler başka ürün veya para iadesi yapalım dediler. Para iadesini kabul ettim. Başka siteden alayım dedim fiyatı daha pahalı mecbur kullanmak zorundayım siparişimi verdim 1 temmuzda bugün 7 temmuz oldu hayla siparişim hazırlanıyor 5 iş günü içerisinde kargolama süresi var sözde. Neden böyle saçma şeyler olur?

Ürün ya vardır elinde ya yoktur. Açıkcası ben 1 teslimat için o kadar beklemek istemiyorum ilk alacağım yerde ürünü tedarik edemediler deli oldum madem tedarik edemiyorsun ürün elinde yok niye internet sayfana koyarsın. Onu geçtim beni 8 iş günü boyunca beklettiler ona deli oldum madem temin edemeyeceğini biliyorsun en başından haber ver söyle. Diğer sitede böyle 7. gün doldu yani 6 iş günü doldu hayla ses seda yok !!!