Çeyiz için alınan her şey yeni mi olmalı, çeyiz alışverişi yapılırken ikinci el ürün alınır mı?

Çeyiz için alınan her şey yeni mi olmalı, çeyiz alışverişi yapılırken ikinci el ürün alınır mı?
Çeyiz alışverişi yapılırken ikinci el ürünlerin tercih edilip edilmemesi tamamen size ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. İkinci el ürünler, kullanılmış olsa da genellikle daha uygun fiyatlarla sunulurlar ve bazı durumlarda kaliteli ve iyi durumda olan ürünler bulunabilir. İkinci el ürünler genellikle daha uygun fiyatlara satılır, bu da bütçenizi daha iyi dengelemenize yardımcı olabilir. İkinci el ürünlerin kullanılması, kaynakların daha sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına katkıda bulunabilir. Yeni ürünlerin üretimi, doğal kaynakları tüketebilir ve enerji gerektirebilir. İkinci el ürünler arasında nispeten yeni, iyi durumda ve kaliteli ürünler bulunabilir. Özellikle bazı eşyaların sık kullanılmadan veya hemen bozulmadan kullanılabileceği düşünülürse, ikinci el seçenekler avantajlı olabilir.
Hayır. Bence sıfır ürün olmalı çeyiz eşyamız. Bence gençlerimiz buna değer. Onların değerli hayatıma değerli eşyalar takılırdır. Gerekirse biz üçüncü kişiler katkı yaparak yeni en kullanışlı çeyiz eşyası almaları için gereken desteği vermeliyiz. Sevgi ile kalın… ♥️😎
Hayır tabii ki. Daha önce kimsenin dokunmadığı eşyalara, dokunup kullanılmaz. Ev içinde hijyen ve kafa rahatlığı gerekir. Fabrikadan getirilen ürünlerin garantisi varken tereddütte kalınmaz, fakat ikinci el ben yapamam yani.
nadir, güzel şeyler bulunursa olabilir ama bence evlilik anında her şey sıfır olmalı evlilik yeni bir başlangıç demekse eşyaları da ilk kullanacak kişiler evlenen çift olmalı diye düşünüyorum
Cevap
4Cevap
Tavsiye etmem, ülke insanı özellikle satacağını düşündüğü hiçbir malı özenle kullanmıyor. Araba ilanlarına bak %50 ağır hasar kayıtlı mesela, telefonlar çizik içinde, bazı fonksiyonları çalışmıyor falan. Bazı insanlar düzenli ve eşyalarını da özenli kullanıyorlar o tarz insanlardan bulursan al ürün belli eder zaten kendini.
Alınmaz tabii ki. Yeni evleniyorsun her şey yeni olmalı
Bence alınmaz. sonuçta yeni evleniyorsun her şey yeni olmalı imkanlar dahilinde
Sıfır alınmalı.
Ben sıfır almak isterim
Açlıktan ölmüyorsanız eğer alınmaz..
Alırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?