youtube' a atılan dans ve şarkı coverlarından para kazanıyorlar mı biliyor musunuz?
örneğin bu 1 milyondan fazla takipçili kanallar falan
örneğin bu 1 milyondan fazla takipçili kanallar falan
Youtubedan her şekilde para kazanılır ama bazı konseptler de telif devreye giriyor diye biliyorum. Dans ve şarkı videoları da bunlardan. Onlar büyük ihtimalle telif işini halletmek için şarkıları kullanmak için izin alıp para falan ödüyorlardır.
Cevap
7Cevap
Bunun yerine tiktoka başla çok faha kolay ve mümkün ve dans orada çok daha yaygın asla ön yargı ile yaklaşma mükemmel bir platform
twıtche yayın ac bır mısırlı kız var dansozluk yapıyor amerıkada yasıyor hergun 50 kısı 5 dolardan abone oluyor paraya bak
vay be
kazanırlar.. mk youtubesı bunlara da prim veriyor iste
sen yap sana da versin aslan parçası niye bu kadar kızdın
şarkı söyleyip dans eden kaşar mı oluyor örümcek kafalı
bu kanıya nereden vardığını sorabilir miyim acaba çok merak ettim. kedi ciğer olayı değildir inşallah
açmadım kanal falan bu gidişle açmamda
açmadan yediğim laflara bak
siz kimsiz?
kardeş sfjsaflakg overlok yapıyor musunuz
vazgeçtim yok
Evet kazanıyorlar. Her 1000 izlenmeye 5 dolar gibi bir şey duydum. Geçen analiz yaptım Norma Ender - Mekanın Sahibi ile 1 yılda 600 bin tl kazandı.
ama norm ender şarkının sahibi. benim dediklerim başkalarının şarkılarını kullandıkları için telif hakkı sorun olmuyor mu diye sordum
Ne olacak sen de mi giricen bu işe? Önce bir cover yap para kazan gerisimi sonra düşünürsün.
belki giricem belki sadece keyiften herkes bir atarlı anasını. satayım ya
Tamam abla kızma. Sadece ben atarlıyım sandım :d
Basariliysan eğer neden olmasın kazananları çok gördüm 😊
Sosyal medyada tutturan kazanıyor
Valla kimisi varya canavar gibi kazanıyor
kazanıyorlar hemde çok
Evet kazanırsın hemde çok iyi
Mumkun
Şans işi bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Youtube'da çok güçlü bir telif filtresi var
Yani başkasına ait bir müziği-şarkıyı alıp videolarınızda kullanmanız durumunda bu anında tespit ediliyor ve yaptırım uygulanıyor. Elbette bu durumda o videodan para kazanmanız da mümkün olmuyor. Dahası kamera karşısında ufak tefek cover'lar yapıp bunları yayınlamak genelde telif açısından sorun yaratmıyor.
Youtube cover'larda doğrudan telif engellemelerini kullanmıyor
Elbette çok bilinen bir kanal değilseniz. Çok izlenen, çok takipçili bir kanalsanız eser sahibinin ya da sahiplerinin Youtube'a başvurması halinde cover videonuz da çok kısa bir sürede telif yiyebiliyor. Akabinde de Youtube bu an uygun yaptırımları kanalınıza uyguluyor.
Dans videolarından para kazanmak elbette mümkün olabilir ama burada kullanılacak videoların telifsiz olması gerekiyor. Elbette çok büyük bir kanalsanız ve yeterince paranız varsa ücretini ödeyip şarkının-eserin videoda kullanım hakkını alabilirisiniz. Tabi bu da gerçekten çok çetrefilli bir süreç sonunda olabiliyor. Daha fazlası için Youtube'daki telifle ilgili kurallara göz atabilirsiniz tabi.
Vayy Serdar Başkanım.. Kaleminize sağlık