Geçen gün babam evde sinirlendi ve modemin birden hızlıca Dsl kablosunu çekip modemi de fırlattı. Dsl kablosu önceden de biraz sorunluydu modemin power ve wifi ışıkları yanıyor fakat Dsl yanmıyor. Sorun bu durumda kablodan mıdır yoksa modemden olabilir mi? Kablonun modeme girecek giriş kısmının içinde sadece mavi ve beyaz kablolar girili şu anda zaten kablo içerisinde toplam 4 renk var fotoğrafları paylaşıyorum. Kablo binanın içinden gelip direkt modeme bağlanıyor sadece ev içindeki son uçlara doğru hasarlı gibi
Babam sinirlenip modem ve kabloyu koparttı yardım edecek var mı?
Dsl kablosunun jakının ucuna bak kablo uçları geri çekilmiş olabilir. 1. Yöntem evinde sabit telefon varsa jakı telefona tak çevir sesi geliyor mu dinle geliyorsa kablo sağlamdır 2. Yöntem o ek yerini sök duvardan gelen kısımdaki 2 rengin uçlarını aç diline değdir. 20-30v falan gelir telefon kablosundan o da bişey yapmaz adama. Azcık dilin uyuşur gibi olur yine vardır internet.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
1. yöntemi denedim ve telefon çalıştı fakat jak kısmına sadece mavi ve beyaz kabloları taktı elektrikçi tüm kabloların oraya girmesi gerekmez mi. Modemin diğer kısımlarının çalışıp Dsl kısmının çalışmaması hep kablodanmış gibi düşündürüyor
Telefonun çalışması önemli değil dııııt sesi geliyor mu. Eğer yalın adsl değilse bir numara çevirip dene. Telefon ve internet hatları 2 kablodan gelir hepsinin girmesine gerek yok. Dsl yanmaması demek telefon hattı yok demek. Ama telefon çalışıyo diyosan modem gitmiştir
Evet modem gitmiş telefon çalışıyor. Direkt yenisini mi alayım yoksa kendim veya elektronikten anlayan biri tamir edebilir mi (garantisi bitti)? Bu arada çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için
Sorun kablodan büyük ihtimal. Ek yerini kontrol et orada problem yoksa jack kısmındandır ek yapabilirim dersen kablonun jack tarafından Kes elektronikciye götür yenilesin eve getirip ek yaparsın
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ek yapma işlerinden filan anlamıyorum knkm. Bunu da eve gelen adam bağlamıştı. Şimdi nerden itibaren kesicem ve kablocu jak kısmına hangi kabloları sokacak 4 tane renk var kırmızı turuncu mavi beyaz. Şu anda giriş kısmında mavi beyaz girili sadece
sinirlenince eşyalara zarar veren insanlara sinir oluyorum ya git kendini ye eşyaya dokunma cık cık
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle bende birden parlayan bir insanım ama asla ne eşyaya ne insana zarar veririm kendi kendime bağırıp çağırırım. Babam daha sinirlenmeye başlamadan gözüne kıracak eşya kestiriyor benlik bir olay yok giren yine ona giriyor. Her ay kırılan eşyalar için 2000 tl bütçe ayırmış durumda ama yazık günah yani
yenisini almış niye aldın daha bilmeden diye bir daha kavga ettim :D belki bozuk olmayabilir modem kablodansa sorun hemen halledilir elektrikçi çağrılıp