Neuralink nedir? Neuralink, Elon Musk tarafından hayata geçirilen bir projedir.
Beyne takılan çip sayesinde, internet bağlantısı olan tüm cihazlar kontrol edilebilecek. Telefonu, bilgisayarı fiziki işlem olmadan kullanabileceksiniz. Bu çip, dakikalar içinde anestezi olmadan takılabiliyor.
İlk aşamada engelli bireylerin hayatını kolaylaştırması hedefleniyor.
Peki endişe veren tarafı ne? Sosyal medya nasıl alışkanlıklarımızı takip ediyorsa, bu cihaz da davranışa dönüşmeyen düşünceleri takip edebilecek.
Sence Neuralink, umut mu veriyor endişe mi?#Neuralink
İnternet & Teknoloji konusunda 566 cevap paylaştı.
Bu tür gelecek vadeden projeler faydalı amaçlar için kullanılmak üzere yapılıyor. Başlangıçta güzel gibi görünüyor fakat sonrası ve arka planda neler yapılacağı yeteri kadar düşünülmüyor! Beynimizin ele geçirildiğini düşününce hür iraden elden gidiyor! Tek tip insan aynı şeyi düşünen ve aynı hedefe yürüyen insanlar demek :(( düşüncesi bile korkunç!
Kesinlikle endişe veriyor. Bir insanın sizi yönetebileceği bir cip ile ne kadar güvende olabilirsiniz ki? İsterse tüm sağlığınızı bozabilir, düşünce yapınızı değiştirebilir.. İnsan eliyle yapılan bir şeye güvenmek ve teslim olmak bana göre akılsızlık. Şimdilik isteyenlere takılan bu cip yakın zamanda mecburiyet ilkesine dayandırılacak. Cip olmadan hiç bir şeyden faydalanamayacaksınız. Bu dayatmaları görecez!. Not: Kendini Dünyanın sahibi olarak tanıtan jacop Rothschild. Tanımayanlar tanısın.
2015 yılında başlayan ve binlerce uydu ile dünyayı çepeçevre saran starlink projesinin üstüne, uzaktan bağlantı özelliğine sahip çipler neden geliştirilmiş olabilir acaba!! ya da geçenlerde Elon Musk'ın biz abd olarak olarak istediğimiz ülkeye darbe yapabiliriz söylemini de eklersek, bunları insanları kontrol edebilme projeleri olarak anlayabilir miyiz acaba!!!
Doğru zamanda doğru kişilere uygulanırsa gerçekten çok yararlı bir proje. Amacından saparsa filmlerdeki robotik karakterler gibi olunur. Kim bilir ileride savaşlarda bu çipleri kullananları bile ileriye sürerler
Düşünce suç olmaktan çıktı, ancak şimdi bile insanlar farklı düşünceleri olanları öldürüyor. Birinin düşünceleri kendisinindir, peki bunlar herkese açılınca kişi kendisi olur mu? Hangi düşüncenin kendimizin olduğunu şimdi bile bilmiyoruz, beyinlerimiz de birbirine bağlanınca kocaman bir ortak zihine dönüşmez miyiz? Hadi bunları geçtim, insan beyni bilgisayarın yüksek temposuna kendini uydurabilir mi? Uyduramazsa bu cihaz bir şekilde düşüncelerimizi ve nasıl düşündüğümüzü de etkileyecek demektir. Ben burada altıma ettim açıkçası, hayırlısı artık...
O zaman ev hayatında yaşadığımız şeyler; cinsel anlamda seks, yemek, içmek, uyumak, bedensel ihtiyaçları karşılamak... Kısacası hayatımızın her anını da görebilirler. Riskli bir şey. Sürekli kamerq önündeymişiz gibi de düşünülebilir. Ama diğer yandan da çok nadir kişiler iyi anlamda kullanılabilir. İnsanoğlu nihayey robotlaşmaya başlıyor. Bir zamanar kehanetti sadece. Bir çok yabancı şarkıcı kliplerinde yer vermişti. Şimdi gerçek oldu. Sanırım yabancı klip deyip grçmemek gerekiyor.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Endişe veriyor. Bunu iyi amaçla kullanmak dışında kötü amaçla kullanmak isteyenler de olacaktır. Düşünüldüğünde ütopik gibi gelebilir ama gelecek, heyecan vermenin dışında endişeyi daha çok hissettiriyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence umut verici gibi duruyor. Barış Özcan videosunda anlatmıştı. Bu proje aslında yapay zekaya karşı geliştirilmiş. Hani yapay zeka ileride kontrolü ele alacak vesaire diyorlar ya, işte tam bu noktada; “Biz yapay zekayı kontrol etmeliyiz” düşüncesi ile ortaya çıkmış.
Komutlara göre hareket eden robotlarla dolu bir dünya kurmanın peşindeler salgınlar pandemi hepsi bunun sinyaliydi. Lucy filmi gibi bir çok dizi ve filmde bunları izledik şimdi uygulama aşamasındalar Hissettiğimiz tek duygu korku ve endişe
Bence sakıncalı ve bu çip başkası tarafından kontrol edilebilecek. Yanlış doğru kavramı karışabilir, kişiler seni yönetebilir bir surü teori üretebilirim şu an ve filmler gercek oluyor. Insanlar makineleşecek belkide makineler öne geçecek art niyetliler istediğini yapabilecek. Ne kadar kendi olabilcek buda tartışılır. Özgürluk kavramı iyice sarpa saracak..
Komplo terorisyen değilim endişe verici bir şey biz telefonun bize yaydığı radyasyonu hiçe sayıyoruz belki ama onun bize yayacağı radyasyon seviyesini düşünemiyorum ama bir dili öğrenmekte cazibeli geliyor benim için yinede tedirginim
Hepimizi kontrol edilebilen birer robota dönüştürecekler. Hatta biraz araştırın. Robot şehirler kurmaya başladılar. Virüsmüş salgınmış hepsi oyun. Kendi yönetebilecekleri bir dünya için çalışıyorlar. Bu zamana kadar yabancı filmlerde dizilerde geçen çoğu şeyi gerçekleştirdiler. Aslında bunları yapacaklarını bize zaten gösteriyorlar. Ama biz sadece seyrediyoruz.
yıllardır buna yönelik çalışmalar var size katılıyorum. Aslında ilk teklif robot askerler yaratmakta hani can kaybı olmasın diye ama bence durum daha vahim insanların sayısını o yüzden eşcinsellikle ilaçla genleri değiştirilmiş gıdayla virüsle savaşla azaltmaya çalışıyorlar.
Burdaki amaç can kaybı olmasın diye değil yönetebilecekleri bir dünya istiyorlar sadece. Virüslerle vs var olan dünya nüfusunu azaltıp daha rahat kontrol edecekler. şu an da suudi arabistan da neom adlı bir şehir kurma aşamasındalar. Yaptıkları aşılarla insanlara çip yerleştirmeyi planlıyorlar. Bunu da nerden biliyosunuz diyeceksiniz adamlar zaten yaptıklarını yapacaklarını gizlemiyorlar ki her şeyi gözümüze soka soka yapıyorlar
İşte aşı adıyla çiplerin B. Gates tarafından yayıldığını söylemişlerdi ama o inar etti haliyle ama aşı işine niye bulaşıyo o zaman anlamadık :) ama büyük oyunlar döndüğü kesin.
İnşallah amaçlarına ulaşamazlar tepetaklak olurlar. Tüm bunlardan devletin de haberi var. Süleyman soylu bir keresinde "Bizim bildiklerimizi siz bilseniz uyuyamazdınız" demişti. Bu salgından falan hep haberleri vardı salgından önce adamlar hastane yapmaya başladı. Ama bizim milletimiz hiçbir şeyi anlamadığı gibi her şeye laf ederler
hepinize katılıyorum, endişelenmekte haklısınız. Hele aşı olayları da ürkütücü. Ayrıca insanların günümüzde cinselliğin kölesi olduğunun şahidi oluyoruz ama sağlıklı bireylerin azaldğının da farkındayız bakın ne çok sapkınlık üredi. Hepsi beş evladının azalması için yönelik siyaset. Ve tabi en cahil insanların olduğu ülkelerden başlıyorlar.
Dedigin gibi aslinda bunlarin hepsi daha onceden gosterildi ozellikle simpsons diye cigi filmde baya sakli seyler var mesela orda Trupin baskan olacagida gosteriliyordu illuminatie bosuna dmeedi 2020 kotu bir yil olacak diye cunku bunlarin plani 100 yildan 100 yila
Diyaliz hastalarına suni damar yolu açarlar ki kollarındaki zarar en aza insin diye ama vücut o yapay malzemeyi istemez, yok etmek ister ve derideki açıklık kapanmadığı için enfeksiyon kapılır. Bu çip insana takılınca bizim sistem bu malzemeyi nasıl kabul edecek, kabul etti diyelim beyin bu elektronik aletten ne kadar etkilenecek. Bu yapılan çalışmanın deneyleri kimlerdi, nasıl yapıldı, uzun zaman denendi ise veriler nasıldı? Alın size çip yaptık diyerek gelen Musk, beni şu an tedirgin edemez.
Dün akşam seyrettim Harika bir sunumdu pazarlamaydı öyle söylicem yani ama domuz yerine insan üzerinde denendeydi çok daha dikkat çekerdi 2 çip takıldı mesela ne ara takıldı onlar gerçekleşme anladı yapılsaydı belki çekilseydi Harika olurdu zaten adam para istemiyoruz beyine ihtiyacımız var diyor ya Dillere destan bir makina cihaz
Aklı olan , fikri olan yaptirmaz. Beyin hassas birseydir. Dinlediğiniz müzik bile ruh halinizi değiştiriyor. Bu siyonist bir projedir ; İnsanların hepsini kontrol altına almak adına.
İnternet & Teknoloji konusunda 409 cevap paylaştı.
Neden bu kadar reklamı yapıldı? Dünyanın etrafına bu kadar uydu, neden döşen di? Kim bu şirketi bu kadar finans ediyor? Bu kadar kısa sürede bu güç nasıl oluyor, neden kimse dur demedi? Bunlar düşündürücü.
olsun olsun beynimin kötü hafızasını silerim bilgisayardan :) Ayrıca o çipleri evlilik cüzdanlarıyla versinler eşler ne halt ediyor bilinsin cihazlarda ne güzel :D Gelecekte çok sorun çözümüş olur böyle.
Teknolojinin bu kadar hızlı ilerliyor olması, Elon Musk sayesinde, oldukça heyecan verici ama Neuralink insanları robotlaştırmak için yapılmıştır diye düşünüyorum, hiç masum görünmüyor.
Benim ne düşündüğüm önemli degil.. Bugün nasıl ki telefonsuz yaşayanamayacak bir dönemde isek ve telefonlar vasıtasıyla bilgilerimizi, bizi izliyorlarsa 10 yıl sonra da direk beyine baglanıp, beyinimizi izleyecekler.
Gelecek vaadleriyle insanları robotlaştırıp köleleri yapacaklar akılları sıra.. Ah bu ahlaksız elon musk yok mu... Lanet olsun adamım bunların derdi başka.. Ahlaksız batılı ruhum daraldı.. Im Out...
Tek parasını düşünen ben miyim Arkadaşlar korkmayın kimse sizi robat yapmaz Bizim onu alacak paramız yokki Fakirlik ilk defa işe yaradı Jsjsjhsbshhshs🤣
Teknoloji için devrim niteliğinde bir cihaz ama insan haklarına aykırı kullanacaklar ve bu yüzden felaket olacak insanlar için bu Elon Musk çok tehlikeli bir adam
Çok hayal perest bir düşünce gerçekleşse bile yaptırmak ne kadar mantıklı bilgisayları kontrol edebilirsiniz tamam ama o çipide kontrol altına alabilirler arızalanabilir de
Şu anda hayatımız kolaylaştıran her şey ilk zamanlar endişeverici kabul edilmiştir. İnsanların istem dışı idare edilmesi tehlikesi olabilirmiş. Tamam da toplumun büyük bir çoğunluğu kendi kendini idare etti de noldu?