3 gün önce 11 Pro aldim vatan bilgisiyardan. Aldiktan sonra arka cam ve kasanin birlesiminde bariz kasa acikligi keşfettim. Vatan’i aradim; bu tamamen fabrikanın monteleme sırasında meydana gelebilen bir durum olduğunu ve kendi kusurum olmadiği icin kapalı kutusuyla değiştirmek istediğimi ifade ettim. Servise gider dediler. 2-3 günlük cihazı servise elbette vermeyeceğim. şikayetvar’a yazdim. Gürgençlere gittim bu donanımsal değil kozmetik dedi geri çevirdi. Sizce ne yapmaliyim? Edirne’de yasiyorum bir hafta sonu Zorlu’ya gitsem sonuc ne olur?
3 gün önce vatan bilgisiyardan aldigim 11 Pro’nun kasa acikliği?
İnternet & Teknoloji konusunda 5,9b cevap paylaştı.
3 günlük cihaz kesinlikle servise gitmez. Önce aldığın yere götürüp durumu anlatacaksın. Kabul etmezlerse iadeyi, Tüketici hakem heyetine başvuracaksın. Değişim veya para iadesi talep edersen de günlük faizi ile talepte bulunacaksin. Ürün faturasını ve cihazdaki açıklığı da kanıt olarak sunacaksın. İlk altı ay içince cihazda oluşan sorunlar, ayıplı mal sayılır Olumlu kararı çıkardıktan sonra da geri almasınlar bakalım.
vatan gürgençlerden DOA (degisim) raporu alip bize getirirsen hemen kapalı kutu değiştirelim biran önce getir dedi. Vatanda da suç yok aslinda. Benim kaygım; gürgençler DOA raporu vermezse... gürgençler sabıkalı bir Apple yetkili servis. DOA raporu için de eksperin cihazı mikro incelemesi gerekiyor. 1-2 gün kalacak cihaz orada ama benim icim rahat etmiyor. Zarar verirlerse ne olacak? 12 bin lira nakit para verdim ben bu cihaza hocam...
rapor istiyorlar ve DOA raporunun cikmasi icin servise gitmesi gerektiğini. Gürgençlerden de rapor alip bize getirebilirsiniz değiştiririz yenisiyle dedi. Gürgençlere vermeden önce cihazı fotoğraflayip video altına altina alsam güvenli olur mu sizce?
zorlu apple onarim merkezinin kendisi zaten. Daha önce yasadim. Sorgusuz değişim yapiyorlar. Gelecek SWAP cihaza güvenemiyorum. Her ne kadar Apple sıfır oldığunu söylede de, bu konuda çok karişiklik var. Birisi onarilip yenilenen, birisi bozulan cihazlarin yerine yedekte tutulan tamamen sıfır olan vergiden muaf olmak icin kutusuz ülkeye giren vs... kafam karisik
Kutu acilmadan iade degisim imkanin vardi. Mağaza simdi o telefonu senden raporsuz alip sana yeni telefon verse 11 pro onlara girecek. Bu süreçte telefon servise gidip serviste rapor tutulmasi gerekli eger kabul edersen kapak duzeltilir bu durumda Apple da kapak ve kapagin vidalari orjinali ile degisir onarim edilmemis 0 gibi olur. Degisimi icin servise dis gostermen lazım lakin her durumda degismez benim bildigim ciddi sorunlar da degisiyor lakin müşteri memnuniyeti icin belki sifir kutu lu cihaz verirler apple servisi arayip ogrenmen en dogrusu
Su an icin icime sinen tek hareket dediğiniz. İsterse KVK olsun. Güvenemiyorum. Apple Store tek gözümde. Haftasonu İstanbul’u gezerim gitmisken zorluya ugrayacağim sanirim