Arkadaşlar instagramdan fake hesaptan hakaret ve küfür ettim savcılığa verildim. Karsi taraf pesini birakmiycam diyor. Instagram Turkiye temsilciligi sizce ne zaman kurulur bir hafta icerisinde kurulurmu yoksa aylar mi alir
Güncellemeler
+1 yıl
Böyle bir durum yaşamış olan arkadaşlar paylaşabilir mi
Instagramdan fake hesaptan hakaret ve küfür ettim savcıliğa verildim?
Karşı taraf hangi hesaptan yazdığını söylemesi yeterli siber suçlarla mücadele birimi boşuna mı var senin ip adresinden çok rahat adresini tespit edebilirler şimdide bu kanunun geçmesine gerek yok
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
hesabi kapattim elimde ekran goruntuleri ve video var
Sen hesabı kapatsan sunucularla işlem kayıtları aylarca tutuluyor yasal yükümlülüklerden dolayı şirketler log tutmak zorunda zaten böyle olmasa her siber suç işleyen hesabını siler ortadan kaybolurdu
Önemli olan hatanı anlayıp ders alman kişiden özür dile. Savcılık gerek görürse ip den seni adresini tespit ederler ifadeye çağırırlar ifadeni verirsin gerek görülürse hakkında hakretten dava açılır çokta kafana takma olan olmuş artık yapacak bir şey yok
Panik yapmayın. Bir çözüm bulmaya çalışalım. Hakaretin içeriği, kapsamı ve daha pek çok faktör davada ve cezada belirleyici olur. Çok yakın bir arkadaşımın başına gelmişti. Buradan çok uzun sürüyor yazmak. Siz en iyisi dm den mesaj atın. Fakat xper yetersiz ise önce takip atın
e devletten kontrol ediyorum ama fake hesap oldugu icin baglanilan internetin sahibinemi dava acacaklar nasil olacak. Ayrica bir aydan sonra sıkıntı etmeyeyimmi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Karşı taraf hangi hesaptan yazdığını söylemesi yeterli siber suçlarla mücadele birimi boşuna mı var senin ip adresinden çok rahat adresini tespit edebilirler şimdide bu kanunun geçmesine gerek yok
hesabi kapattim elimde ekran goruntuleri ve video var
Sen hesabı kapatsan sunucularla işlem kayıtları aylarca tutuluyor yasal yükümlülüklerden dolayı şirketler log tutmak zorunda zaten böyle olmasa her siber suç işleyen hesabını siler ortadan kaybolurdu
biliyorum zaten bana bilgisi olan bgi versin diye soru aorsum cok kotuyum ya allah beni alsin tez zamanda
Önemli olan hatanı anlayıp ders alman kişiden özür dile. Savcılık gerek görürse ip den seni adresini tespit ederler ifadeye çağırırlar ifadeni verirsin gerek görülürse hakkında hakretten dava açılır çokta kafana takma olan olmuş artık yapacak bir şey yok
Çok üzgünüm, moralini bozma fakat mahkeme çok ağır cezalar verebilir
İnstagramın ip vermesine gerek yok ki, emniyetin bilişim suçları dairesi muhtemelen adresini rahatça bulur
ciddimisiniz
Panik yapmayın. Bir çözüm bulmaya çalışalım. Hakaretin içeriği, kapsamı ve daha pek çok faktör davada ve cezada belirleyici olur. Çok yakın bir arkadaşımın başına gelmişti. Buradan çok uzun sürüyor yazmak. Siz en iyisi dm den mesaj atın. Fakat xper yetersiz ise önce takip atın
Niye böyle saçma sapan şeyler yapıyorsunuz? Sonrada paçalarınız tutuşuyor böyle. Tuhafsınız valla...
Id numarandan bulurlar pc sini sonrada gereken yapilir
Çok önemli bir durum var konuyla ilgili. Burdan yazamam. Özel açık mı?
hesabim yeni oldugu icin yazamiyorum buradan paylasin lutfen
Bana takip isteği göndermen yeterli. Sonra ben de senin hesabı takip edicem. O zaman yazmak mümkün
gonderdim
basima bir sey gelmez dimi
Aferim klavye arkasına geçince görünmez olmuyorsunuz 😂😂😂 öğrenmen için başına bunun gelmesine gerek yoktu ama bir ders aldın bedavaya hemde
inanin cok kotu durumdayim
Daha önce sicilinde vs böylr şeyker yoksa ceza falan vermez hakim çok mu ağır konuştun
yok sicilim temiz ama benim oldugumun ogrenilmesi bile cok kotu
Kime ne hakaret ettin ki
cok agir seyler soyledim alay ettim resmen
Kiminle peki
ortaokul arkadasim
Ne gerek vardı ki bunu yapmaya
Bu kadar aciz birimisin yüzüne diyemediğin bir şeyi arkasından diyorsun
olum kurulsa ne yazar ip vermiyor
eminmisiniz bu konuda Türkiye de hakaret suç sayılıyor
evet
kaynagi nedir
abim avukat
bakin cok onemli bir konu troll olmayin lutfen allah rizasi icin cok onemli ciddimisiniz
evetciddiyim
umarim oyledir
bu soruyu bin defa sorma boşa evham yapıyorsun
vallahi hayatim kaydi inanin ki kesin bir sey ogrensem tamam ama herkes farkli soyluyor size inanmak ostiyorum
abi hayatın kaydı ne ya su sikayet eden arkadasın ismini ver ben olayı kokten cozum
yok ya yasadigim yer asiri derecese turucu ben rezil olirsam adim cikar
olum fakesin sen oldugunu nasıl bilicekler?
ekran goruntusu ve vkdeosu var delil olarak
tamam hesap fake? sen bana k. ad ver onun
bakin ciddi bir durum pesini birakmiycam diyor lutfen dalga gecmeyij cok ciddi
abim avukat ver nick halledeyim isi hic bisi olamaz sordum ona
nasil halledeceksizni acaba
söyle nick yetrli
ne nicki
kufur ettigin kisinin kullanıcı adını de
ya lutfen dalga gecmeyin bende sizi ciddoye almistim
yardım etmek istiyorum inatla reddediyorsun istersen cevren de bir avukata sor abim avukat knka sordum vermez.
avukat bulsam soracagim ayrica siz kullanici adini alip napicaksiniz allah askin aya
Sonuç olarak seni bulurlar
Instagram abd merlezli oldugu icin IP vermiyor deniliyor hakaret suclari icin. Karsi taraf en gec pazartesi dedi ama eve kagit gelmedi
İsterse Mars merkezli olsun sen küfür edeceksin insanlara ve hiçbi şey olmayacağını mı düşünüyosun gerçekten
Hata yaptim hata cok pismanim bulunmama sansi var mi ya da ne kadar surede bulunur
30 yıl sonra aydınlatılan cinayet var işte sen düşün
nasil yani
Yani bedelini ödersin
bedelini hayatımla odeyeceğim maleseff
Yok artık ne alaka
ailem. beni okuldan alir bir kocaya verir biliyorum ben
Şunu bir anlatsana detaylıca merak ettim ekle bir
ekleyemiyorum yeni kullaniciyim
Eklersin Nası ekleyemiyosun
Dava edildiysen bulurlar
ne kadar sürede
Kesin dava olacağının garantisi bile yok bu yazdığının lakin hadi diyelim etti bir ay içinde tebligat gelir ara ara edevletten kontrol edersin
e devletten kontrol ediyorum ama fake hesap oldugu icin baglanilan internetin sahibinemi dava acacaklar nasil olacak. Ayrica bir aydan sonra sıkıntı etmeyeyimmi
Bir aya belli olur dava edip etmediği internet kimin adınaysa onu dava ederler annenin üzerine olduğu için anneni dava ederler
annemin üzerine oldugunu nereden biliyorsunuz ki
Daha önceden de bu konuyu konuştuk seninle
oyle mi inanın psikolojim hiç iyi durumda değil
Belli aynı soruyu kaçıncı kere sordun
cok fazla sordum ama inanin emin olamitlrum kesin bir sey ogrenmek istiyorum
Bak kafadan şöyle düşün hakim ve savcıların işi gücü yok bunu davaya dönüştürsün bir şey olmaz
karsi taraf pesini birakmiycam dedi ayrica arkadasinin abisi savci
İnsanlara neden küfür ediyorsun
inanin hata hemde buyuk bir hata
Artık çıktı ya haberlere düzenleme yapılacak diye sosyal medyada. Ben artık hiçbir datdffa yorum bile yapmak istemiyorum
Hiçbir sayfada
Hemn kurlmaz bnce
ne kadar surede kurulur sizce altyapi falan
Bilemem hem kufrden dolayi pek bisi olmaz bnce.
Sebep neydi onlar da ettimi size 🤔
ben sapina kadar haksizim
Anladım
Isterseniz tkip atn bna
Msaj da knsalim