Yazılıma ilgisi olan birisiyim ve her yazılım öğrenmek isteyen kişiler araştırdığım forumlarda ki yazılardan ve gördüğüm kadarı ile öğreneceği dili web ile ilgileniyorsa ona göre yapay zeka ile ilgileniyorsa o alan ile ilgili oyun yapımı mobil uygulama vs ile ilgileniyorsa aynı şekilde o alan ile ilgili programlama dillerinden en yaygın kullanılan ve kullanış içerik bakımından da uzun işlemleri kısaca yapabilen dili seçerek o dili öğrenmek üzere eğitim almaya başlıyor. Devletin geçtiğimiz aylar da çıkarmış olduğu 1 milyon istihdam projesinde de gerçekten güncel ve iyi hocaların anlatım yaptığı ders içerikleri var. Oyun geliştirme üzerine dil öğrenmek istiyorum. Bu yüzden C# öğrenmeye başladım. Bu kursu bitirdikten sonra Unity ile oyun programlama kursu da var. Bu 2 eğitimi bitirdikten sonra benim oyun programlama için grafik vs yazılım alanı dışındaki olaylar haricinde ihtiyacım olan başka bir şey olur mu? Yani uzun lafın kısası oyunda grafikler haricinde yazılım ile ilgili aşamada sadece C# programlama dili ile oyuna istediğim her şeyi ekleyebilir miyim?
İnternet & Teknoloji konusunda 5,9b cevap paylaştı.
Öncelikle yöntemin doğru. İlgilendiğin alanda öğrenmeye başlamışsın. C# ı öğrenirsen, sadece bu die destek veren tüm oyun grafik motorlarında çalışabilirsin ve grafikçilerin önüne koyduğu tüm çizimleri programlayabilirsin. Tavsiyem: dünyadaki çokan iyi oyunların hangi grafik motorunu kullandığını ve bu grafik motorlarının hangi dillere destek verdiğini araştır. En az iki tanesinde C# desteği görürsen devam et bu dile.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aradığım cevap işte buydu çok teşekkürler sağolun.
Çok meşakatli bir iş öncelikle c# belli bir yere kadar yeterli oluyor yani nasıl anlatayım kodlama mantığı çözüldükten sonra oyun için c# dan çıkıp c++ öğrenilmeli ondan sonra ise javascript muhakkak öğrenilmeli diye düşünüyorum. Oyun programlamada en çok kullanılan dil C++'dır. Ama hedef platforma göre genellikle dil değişir. Örneğin Windows ve XBOX oyunları için C#, eski sistemler için Assembly gibi. Bazı şirketler oyunları için kendi dilini yaratır. Örnek olarak Unreal Script ve QuakeC.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet arastirdigim siteler de okudukca c++ in da önemli bir dil olduğunu öğrendim. Başlangıç için c# ardından C++ ile devam edicem teşekkürler cevabınız için
Evet, ısrar edip tek bir dille oyun yapılabileceğini ispatlamak adına çok ciddi bir zamanı harcarsan neden olmasın, ama gerek var mı? Eminim ki yazılım dünyasında ilerledikçe yeni dilleri ve platformları öğrenmeyi kendin isteyeceksin. Bununla birlikte C#'ı nesneleri kontrol etmek için kullanırsın. 3D grafikler işin içine girecekse bunu 3D tasarım araçlarıyla oluşturmak en mantıklı yoldur.
Uzun zahmetli bir iş tek başına C++ ile sağlam bir oyun motoru yazma imkanı olsa herşeyi o motor kendisi yaparda çok çok zorlanılır. C sharp daha iyidir ama en iyi performansı C++ verir Direct x gibi , Open gl gibi kütüphanleri var tabi ne neye yarar diye Önce Piyasadaki hazır engineleri iyice öğrenmek lazım bunlar Unity ve en önemlisi Unreal engine kolay gelsin
Yukarıda yanlış yazmışım sonradan farkettim C sharda iyidir yazacaktım. daha sözcüğü fazla olmuş. Ek olarak şunu söyleyebilirim. Unity ile çok güzel oyunlar yapılabilir ama bir Unreal Engine oyunu gibi olmaz Unreal Engine ve Cry Engine gibi çok iyi oyun motorları mevcut istersen araştırabilirsin tabi bu dediğim oyun motorları C++ destekli.
Hoca bize bunun en basit halinden oyun yaptırıyordu. Beni bilgisayar bölümünden soğuttu inşallah yaparsın djkwks valla emek işi
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yazılım dili öğrenmeye ilk defa başlamıyorum. Temel olarak yazılımın mantığını kavramış birisiyim. PHP Html gibi ileri seviye diller olmamasına rağmen bu diller de bir zamanlar öğrenmek için kursuna baslamistim. Bazı olaylar yüzünden bırakmak durumunda kaldım yarım kalmıştı. Genel olarak mantığını kavradiğımi düşünüyorum. C# eğitimine giriş kısmını yaptım ve mantık gene aynı. Öğrenebileceğimi düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi emek gerektiren ve uzun uğraşlar sonucunda olan bişey. Umarım başarırım da emegimin karşılığını alırım :)
Tek başına basit bir atari oyunu yapabilirsin. Dalga geçmiyorum bu arada*
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tek başıma bahsetmiyorum. Oyun yapım aşamalarında birden fazla aşama mevcut. Bu aşamalardan birisi de yazılım olduğu için ben bu aşama da görev almak üzere kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu aşama için c# i orta ya da ileri seviye de öğrenmek tek başına yeterli mi asıl sorum bu idi
Oyun motorları hakkında bilgim var c# yi ogenirsem zaten bu dili en geniş kullanabileceğim oyun motoru Unity olur. Oyun motorunu kullanabilmek için de yazılım dili gerekiyor. Size sorduğum soru bunlarla ilgili değil ama neyse iyi geceler
Kardeşim ben her şeyi bildiğimi iddia etmiyorum. Böyle bir iddiam olsa KS ye bu şekilde bir soru sormazdim 🙂 Aslında sen bu soruya yanıt yazarken çok bilmiş gibi davranarak yanıt verdin. Atari oyunu yaparsın tek başına dalga geçmiyorum demişsin. Tek başıma lol ya da csgo yu tasarlayamam bunlar aşikar bir şekilde ortada ya da oyun motorunun ne olduğunu bilmeyecek kadar cahil değilim. Ben burada sadece tek bir soru sormusum o da 1 dil oyun programlamak için yeterli midir diye. Fakat sen bilgin olmadigi için bu konuda bu soruya yanıt vermek yerine istediğim alanı eleştirip kinaye yapma peşindesin. Çabanın farkındayım. Fakat üzgünüm bu tür şeylerden içimdeki şevk kırılmıyor :) iyi geceler